Burak pisze: ↑26 lip 2025, 23:04
Mes tak się przyczepił do tych zeznań a sam by jeszcze w radiowozie wszystkich sprzedał jak by go złapali do sprawy szwagra w której był de facto słupem za posiadanie
Przecież Mesa i bodajże Lerka pobiły psy + oddali na nich mocz, za rozjebywanie przystanku, a się nie rozjebał xD
Dodano po 31 sekundach:
W czerwcu 2003 Ten Typ Mes i wokalista Lerek, pod wpływem alkoholu rzucili śmietnikiem w kierunku wiaty przystanku w okolicach warszawskiego Pola Mokotowskiego. W konsekwencji zostali dotkliwie pobici przez pięciu policjantów ubranych po cywilnemu. Raper odniósł się do tej sytuacji w utworze „Rok później (Oczy Otwarte 2)”
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Myślę że w tym konkretnym screenie nie tyle chodzi o sam fakt, że pochodzi z zeznań, co o te wzdychanie Tedziarza nad udręką bycia 40 letnim panem zmęczonym kombinowaniem jak tu utrzymać się jeszcze trochę na powierzchni i biorącym wspomagacze żeby uciszyć głosy, gdzie kilkadziesiąt godzin temu Tede sam zarzucał mu po krótce to samo
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ja tam nie wiem, ale jeśli ta fota to autentyk i obywatel Piotr Szmidt wszedł w posiadanie zeznań obywatela Granieckiego Jacka, który składa, zdaje się, "obszerne wyjaśnienia" i tłumaczy się dlaczego zażywał i posiadał kokainum, to zawsze w beefie jest to tzw. upper hand i prztyczek w nos. Zwłaszcza, że sam Tede się tym tak szczegółowo światu pochwalić nie raczył i raczej nie chciał.
Dalej też nie wiadomo, czemu Mes się do niego dopierdolił. Może po prostu faktycznie jest to skok na clout, a może to wszystko jakoś go dotyka bez- lub pośrednio osobiście i wyjdą kolejne smaczki.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2025, 23:27 przez gods bidness, łącznie zmieniany 2 razy.
szkoda ze mes się podniecił i opublikował to teraz, idealnie by to wjechało jako okładka dissu na yt i na pewno dało dodatkowe punkty, btw obstawiam premierę jutro oraz wersy o tym, że on jest artystą i nie będzie monetyzował beefu
Poza tym dalej to jakieś inne fragmenty. W ogóle to też dziwnie mimo wszystko bez echa przeszło, skoro czarno na białym donosi na swojego dostawcę kilka razy na cal kwadratowy kartki A4.
Mes to już ma na bank nagrany prawilny diss na jakimś westcoastowym bicie, tylko frana pali z publikacją, bo nie ma pomysłu na ciąg dalszy.
Na Tedego to za dużo materiału nie ma wbrew pozorom, poza tym potwierdzeniem, bo on nie odpierdala szopek. Co mu Mes jeszcze zarzuci? Że się sprzedał i robi u Stanowskiego?
Może wciągnie Kapotę czy Numera do beefu, to dostanie tlenu, ale generalnie więcej potencjalnej amunicji ma definitywnie Tede, dlatego Mes się nie podpala z tempem.
Nie znam tej sprawy, ale z tego co rozumiem psy miały rozkminionego typa, a Tede to tylko potwierdził na przesłuchaniu.
Dojebał, nie bronię go, ale mi osobiście te akcje wiszą kalafiorem. Wiadomo, śledzę z ciekawości, ale bądźmy poważni..
Bardziej boję się koleżkòw Mesa, z których znaczny procent ma PTSD i on ich gloryfikuje, zupełnie nie rozumiejąc ile takich historii z Gdańska sprzed kilku dni się jeszcze powtórzy, jak weterani przyjadą do Polski po wojnie.
jajca pisze: ↑27 lip 2025, 8:36
Przeciez normalnie mes by wzial na klatę wyrok za obcego typa który chce go wjebac w posiadanie, chyba nikt w to nie wątpi?
Obcego? Wjebać w posiadanie? W sensie podrzucili mu towar źli ludzie, a on nie chcioł nie wiedzioł
Też mi to wisi kalafiorem, ale jednak jak mówisz od kogo kiedy, ile i czemu i nie jesteś już młodym zagubionym łebkiem jak HST, to jednak zaskakująco lepiej go potraktowała brać hip hopowa niż tego HST.
Nie podrzucili, tylko jeśli dobrze pamiętam to typ normalnie zeznał pierwszy, że sprzedawał towar Jackowi plackowi a on to potwierdził. Cały dym był o to, czy potwierdzając zeznania typa (jebac potwierdzaczy) go nie uwiarygodnił, ułatwiając mu przez to dalsze rozjebywanie się, a nie ze kogoś wkopal bezpośrednio
I chyba nawet nie do końca potwierdził, bo chlop zeznał ze tede kupił pół kilo na handel, a tede powiedzial ze kupił mniej na własny użytek xD
Dodano po 5 minutach 42 sekundach:
oyche pisze: ↑21 maja 2021, 10:50
jak ktos sie rozpierdala na mnie to ja rozpierdalam sie na niego dwa razy bardziej, proste
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56
jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
A to chuj wie. Może właśnie coś nowego się z tych materiałów od Mesa ukaże, bo widać że szyje na tym. A Tede odpowiedział zupełnie jakby tego god bless nie słyszał, tylko że się do niego pruje w wywiadzie. Wczoraj ochoczo wrzucał storki, a jak wyszła ta od Mesa z jego mugshotem i kawałkiem jakichś zeznań, to milczy. Więc może Mes wie i ma coś więcej, wydaje się pewny swego w tym wszystkim, i może padną mocniejsze zarzuty niż oskarżenia o to, że jeden ma flaka vs zdjęcie z fotoshopa że się drugi zeszczał.
"Jak żeś przełknął ten wers, to mnie tylko nie pozwij"
Mogło być tak, że Tede wziął coś na własny użytek, a typ mu chciał przyjebać pół kilo po złości.
To potwierdzenie też mocno niejednoznaczne, bo przecież podważa wiarygodność zeznań tego frajera.
Tam na bank była też masa bilingów, a może i całych rozmów, więc..
W ogóle mes wczuty w kryminalne tematy i podlizujący sie bonusowi rpk to jest taka abstrakcja xD
Wielki kurwa gangster z puzonem w ręku i cygaretką pod kapeluszem