Retegui props
Transfery
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Transfery
Szkoda Kudusa, ale nie ma co chłopa blokować. On ogólnie powinien grać w lepszym klubie niż tottenham i można było wyciągnąć więcej siana, ale wiemy jaka jest sytuacja. Do dziś mam skurcze jak sobie przypomnę, że deal na fullkruga to było jakieś około £27 mln
Retegui props
gość ileś tam lat temu na rynku napastników byłby totalnym średniakiem, a dzisiaj pewnie poważnie monitorowały go topowe kluby i szybko wbija sobie na kontrakt życia. Beneficjent czasów, props Mati ja też kiedyś skeszuje ten biznes 
Retegui props
yer a wizard, Harry
Dobra, już wiadomo skąd Legia ma hajs, Oyedele dołączy do naszej familii i przejdzje do Strasbourga, 6 mln euro ale 40 procent dla United. Dwa sezony i go widzę w Chelsea, z którą zagrał super mecz i pewnie tym meczem zaprocentował.
jakoś na początku wierzyłem w tego Rodrygo, a tak trochę meh, w sensie dalej brak sensownej alternatywy za Martinelliego na lewym skrzydle, bo zakładam że Madueke będzie obskakiwał oba w razie potrzeby
nie przypuszczam też, żeby w takim wypadku wbili jednocześnie Eze oraz Gyokeres (a jeśli tak to props), raczej tylko Szwed, co i tak umówmy się będzie okienkiem 7/10 Arsenalu
nie przypuszczam też, żeby w takim wypadku wbili jednocześnie Eze oraz Gyokeres (a jeśli tak to props), raczej tylko Szwed, co i tak umówmy się będzie okienkiem 7/10 Arsenalu
- rozklad_gaussa
ornstein pisal z jakis tydzien temu, ze eze to temat niezalezny od skrzydla (aplikuje sobie hopium)
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Madueke na lewej to tak bardziej dla beki, ogólnie piękna sprawa za taki pitos, a Romano jeszcze wrzucił że Jackson może być następny
Wyjdziecie na tym Madueke jak na Salahu.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2025, 0:41 przez Mietek, łącznie zmieniany 2 razy.
- rozklad_gaussa
no jak sie nie uda z tym gyokeresem bo cos o 4mln sie pultaja to czego nie
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Ogólnie to ja to okienko transferowe przynajmniej z perspektywy Arsenalu śledzę i przyznam, że jak widziałem spekulacje że rozmawiają jednocześnie z Eze i Madueke to wolałem Eze.
Ale, z adnotacją, że wolałem Eze bo transfer Madueke (tak nawet za 50 milionów), to jest transfer typu high risk high reward, a Eze to transfer zawodnika gdzie znasz sufit, ale wiesz, że jest na już.
I z mojej perspektywy Arsenal od mistrzostwa dzielą bardziej z dwa solidne transfery na już, niż dwa ryzykowne transfery z myślą bardziej na przyszłość.
Natomiast. Jak ten deal poszedł, to chwilę ponarzekałem, potem zacząłem myśleć.
I doszedłem do wniosku, że Madueke miał takie mecze gdzie miałem wrażenie, że oglądam geniusza, Eze tego nie miał. Wiadomo, że tego poziomu nie dowoził konsystentnie, ale raczej się zgodzimy, że Madueke ma sufit wyżej niż Eze.
50 mln, okej, ale czy w czasach gdzie Tottenham kupuje Gibbsa Whita i Kudusa drożej to czy to faktycznie tak dużo?
Na jakim poziomie realizacji swojego potencjału był Salah w wieku 23 lat?
Arteta ma potwierdzoną przeszłość jako menedżer, który potrafi zagospodarować i wyciągać więcej niż by się pierwotnie wydawało z zawodników, których ściąga. Np. z Havertza wyłuskał więcej niż potrafiło Chelsea. Z Odegaarda więcej niz potrafił Real i tak dalej.
Madueke charakterystyką jeżeli mówimy o grze na lewym skrzydle lepiej pasuje do naszych potrzeb niż Eze.
Jako kibic Arsenalu, który daje benefit of doubt transferom Artety (bo za kadencji Artety generalnie robimy dobre transfery z jakimiś tam wyjątkami), jestem zadowolony.
I nawet jeżeli to nie jest jakiś super bezpieczny transfer z tym Madueke, to imo mówienie, że ściągamy szrot z Chelsea jest błędem.
Powiem więcej, uważam, że Nicolas Jackson jest niedoceniany (nadmiernie hejtowany?) i jak sobie zobaczycie jakie wyniki w Anglii w jego wieku kręcili niektórzy później świetni napastnicy, to zobaczycie, że strzelenie 20 kilku goli w 60 kilka meczy to nawet spoko.
Jackson jest błyskotliwy i mocno zdeterminowany, ma niezłą kordynacje ruchową, jego problemy zdają się siedzieć głównie w głowie a imo to jest bardziej do poprawienia niż reszta rzeczy.
Ale, z adnotacją, że wolałem Eze bo transfer Madueke (tak nawet za 50 milionów), to jest transfer typu high risk high reward, a Eze to transfer zawodnika gdzie znasz sufit, ale wiesz, że jest na już.
I z mojej perspektywy Arsenal od mistrzostwa dzielą bardziej z dwa solidne transfery na już, niż dwa ryzykowne transfery z myślą bardziej na przyszłość.
Natomiast. Jak ten deal poszedł, to chwilę ponarzekałem, potem zacząłem myśleć.
I doszedłem do wniosku, że Madueke miał takie mecze gdzie miałem wrażenie, że oglądam geniusza, Eze tego nie miał. Wiadomo, że tego poziomu nie dowoził konsystentnie, ale raczej się zgodzimy, że Madueke ma sufit wyżej niż Eze.
50 mln, okej, ale czy w czasach gdzie Tottenham kupuje Gibbsa Whita i Kudusa drożej to czy to faktycznie tak dużo?
Na jakim poziomie realizacji swojego potencjału był Salah w wieku 23 lat?
Arteta ma potwierdzoną przeszłość jako menedżer, który potrafi zagospodarować i wyciągać więcej niż by się pierwotnie wydawało z zawodników, których ściąga. Np. z Havertza wyłuskał więcej niż potrafiło Chelsea. Z Odegaarda więcej niz potrafił Real i tak dalej.
Madueke charakterystyką jeżeli mówimy o grze na lewym skrzydle lepiej pasuje do naszych potrzeb niż Eze.
Jako kibic Arsenalu, który daje benefit of doubt transferom Artety (bo za kadencji Artety generalnie robimy dobre transfery z jakimiś tam wyjątkami), jestem zadowolony.
I nawet jeżeli to nie jest jakiś super bezpieczny transfer z tym Madueke, to imo mówienie, że ściągamy szrot z Chelsea jest błędem.
Powiem więcej, uważam, że Nicolas Jackson jest niedoceniany (nadmiernie hejtowany?) i jak sobie zobaczycie jakie wyniki w Anglii w jego wieku kręcili niektórzy później świetni napastnicy, to zobaczycie, że strzelenie 20 kilku goli w 60 kilka meczy to nawet spoko.
Jackson jest błyskotliwy i mocno zdeterminowany, ma niezłą kordynacje ruchową, jego problemy zdają się siedzieć głównie w głowie a imo to jest bardziej do poprawienia niż reszta rzeczy.
Widać że już w klubie mają go serdecznie dość, Palmer ostatnio to aż biały z wkurwienia był na niego. Ja już też straciłem cierpliwość do Nico chociaż uważam, że ma duży potencjał i go lubię tak jednak jest głupim murzynem niereformowalny niestety. A że Arsenal nie ma swojego skautingu i zbiera po Chelsea od lat niechcianych to totalnie mnie nie zdziwi też i ten ruch.
A za Madueke props, dawać po tego Rogersa teraz
Dlaczego wy tak nisko cenicie tego Madueke?
Ja nie nisko, ale 52 mln funtów łącznie za tak nierównego gościa, z którym są problemy wychowawcze, który jest jednowymiarowy i nadaje się tylko do gry na jednej pozycji, to bardzo dobry deal dla Chelsea.
Niemal identyczne liczby zrobił np Martinelli w poprzednim sezonie i spora część fanbazy Arsenalu już by się go chętnie pozbyła.
Niemal identyczne liczby zrobił np Martinelli w poprzednim sezonie i spora część fanbazy Arsenalu już by się go chętnie pozbyła.
No tak, tylko, że spora część fanbazy Arsenalu jest zdegustowana po ściągnięciu Madueke i ja się z nimi nie zgadzam. Mogę się zgodzić, że to spoko deal dla Chelsea, ale dla Arsenalu też może być spoko.
- Cz4rny1337
- Moderator
Madueke jeden dobry mecz na lewej stronie, także pozdro.
Ale no jest bezpośredni, wjezdza na pewnosci, robi wiatr. Taki kurwa czarny Grosik. Ale od tego teraz bedzie Estavao se machal nogami, a za rok jeszcze wbija Quenda
dodam, ze Noni mial historie kontuzji, w Chelsea zdrowy, ale któż wie...
Ale no jest bezpośredni, wjezdza na pewnosci, robi wiatr. Taki kurwa czarny Grosik. Ale od tego teraz bedzie Estavao se machal nogami, a za rok jeszcze wbija Quenda
dodam, ze Noni mial historie kontuzji, w Chelsea zdrowy, ale któż wie...

- ConeyIsland
most punchable face w piłce w Boca, adios paredes
Z Martinellim jest ten problem, że on jest podstawowym. Na ławie każdy by go wziął z pocałowaniem ręki. Więc porównując do tego ten Madueke spoko, ale nie kurwa za 50 mln
Nie zdziwie sie bez kitu jak Arsenal wleci po Jacksona xd Ale akurat tego murzyna to lubie, on faktycznie ma potencjał, tylko musiałby ogarnąć łeb
No i nie zgadzam się trochę z Twoją tezą @Mietek. Właśnie jak oglądałem Eze czasami to on ma te przebłyski geniuszu. Też nie zgadzam się że znamy jego sufit. Zobacz na takiego Olise czy Raphinhe. Podobni zawodnicy, którzy rozkwitli jeszcze bardziej w dobrym klubie bo mają wokół siebie lepszych graczy, imo Eze to też taki typ
Nie zdziwie sie bez kitu jak Arsenal wleci po Jacksona xd Ale akurat tego murzyna to lubie, on faktycznie ma potencjał, tylko musiałby ogarnąć łeb
No i nie zgadzam się trochę z Twoją tezą @Mietek. Właśnie jak oglądałem Eze czasami to on ma te przebłyski geniuszu. Też nie zgadzam się że znamy jego sufit. Zobacz na takiego Olise czy Raphinhe. Podobni zawodnicy, którzy rozkwitli jeszcze bardziej w dobrym klubie bo mają wokół siebie lepszych graczy, imo Eze to też taki typ
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Eze zajebisty baller i nawet jeśli wiemy czego się po nim spodziewać (chociaż w tym aspekcie podzielam opinię @Piters, on mimo wszystko gra w pierdolonym kryształowym pałacu, gdzie niełatwo rozwinąć pełnię potencjału będąc technicznym murzynem) to dobrze, gość ma niesamowitą czutkę do dryblingu na małych przestrzeniach (Messi type of playin), świetne passy, strzał z dystansu
jedyny minus widzę w ustawieniu go na boisku, bo jednak nie jest to typowy skrzydłowy, siewca wiatru, raczej typ z zamiłowaniem do środka pola
ogólnie spoko nawet jako podstawowy LW z wariantem ofensywnym na lewej obronie, żeby ktoś tam dobre wjazdy robił zza pleców po linii (Lewis-Skelly, bo przecież nie Kiwior) no i ofc alternatywnie zastępuje Ryża czy Ode w razie potrzeby - dawać go
ogólnie spoko nawet jako podstawowy LW z wariantem ofensywnym na lewej obronie, żeby ktoś tam dobre wjazdy robił zza pleców po linii (Lewis-Skelly, bo przecież nie Kiwior) no i ofc alternatywnie zastępuje Ryża czy Ode w razie potrzeby - dawać go
nie zgodzimy się
Skoro Madueke jest rozpatrywany w kategoriach geniuszu to kim jest taki Palmer? Mesjaszem, Bogiem? Jedyne co robi "genialnie" Madueke to bierze rywala na prędkość, następnie genialnie podciąga getry i poprawia spodenki po spierdolenej akcji. On nawet "ładnych bramek" nie strzelił w tym sezonie, nie wiem, typu spektakularne minięcie rywali i zajebanie w okno petardy, żeby go nazywać jakimś crackiem, a taki Eze właśnie to ma. Ogólnie Arteta może coś z niego wycisnąć jeszcze, może nie pasował nigdy do Chelsea w której tez nie pokazał nic wielkiego, żeby ktoś z fanów w ogóle po nim zapłakał.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

Ogolnie ja Madueke rozpatruje jako zmiennika dla Saki i w tej opcji spoko (ale dalej za drogo). Jak oni go chcą jako walczącego z Gabim na lewym skrzydle o pierwszy skład to xd
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Ale ten Madueke to też ponoć niską tygodniówkę ma mieć. Liczy się nie tylko kwota transferu.