Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: baqlashan »

frontkick pisze: 30 paź 2019, 18:21 Użytkowniku kapper1 no już nie pierdol bo i Bonson i Quebo są w tym numerze asłuchalni, rozumiem być uprzedzonym no ale kurwa

Głosy że Śliwa wygrał drugi beef to jakieś nieporozumienie, przecież w jego drugim dissie każdy argument odbijał na zasadzie "wcale nie, a ty jesteś głupi" vide wers Białasa żeby się pochwalił sprzedażą płyty.

W ogóle Białas to spoko bitewny raper ale średnio umie robić muzykę, na H8M4 jakieś przebłyski i gdyby Bedi nie wydawał zaraz potem swojego pierwszego legalu to pewnie SB nie udałoby sie utrzymać inicjatywy i nie byłoby tego co jest dzisiaj

Chciałbym też dodać że duet Łona/Webber zaczął robić dobrą muzykę dopiero od płyty Insert EP, wszystkie poprzednie opowiastki okrutnie się zestarzały, dla mnie te wszystkie intelektualne alegorie brzmią dzisiaj infantylnie
zgadzam się ze wszystkim tutaj zawartym jota w jotę
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

MalinowyJogurt pisze: 29 paź 2019, 21:53 Zespół muzyczny Problem jest przehajpowany i nie podoba mi się to sylabowanie Oskara
Zespół muzyczny Problem musi trochę pokombinować z brzmieniem/stylem po prostu bo licząc od LP cały czas dają właściwie rzeczy w podobnym klimacie ( Trance/techno synthy połączone z offbeatem i trochę się to nudne robi
Steez świetny producent, ale wydaje mi się, ze troszkę zaczyna powielać patenty ( Niemniej za Gry Losowe z GZM props przeokrutny )

Co do raperów pokroju Szpaka/Bediego. Ja ich nie skreślam, jedyne co mi się w tej fali nie podoba teraz obiektywnie to dojście do momentu w którym po prostu krzycząc czy "płacząc" na bicie jesteś uznawany za emocjonalnego xDDDDDD
Dla mnie w większości przypadków ( zwłaszcza ten "płacz" ) to mniejszy lub większy, ale chyba cringe
Milion długu od Białasa pokazał, że można zrobić dobry numer bez przesadnego krzyku na bicie
Kalom

Post autor: Kalom »

mario995 pisze: 31 paź 2019, 11:33 jedyne co mi się w tej fali nie podoba teraz obiektywnie to dojście do momentu w którym po prostu krzycząc czy "płacząc" na bicie jesteś uznawany za emocjonalnego
bez kitu
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mario995 pisze: 31 paź 2019, 11:33 Co do raperów pokroju Szpaka/Bediego. Ja ich nie skreślam, jedyne co mi się w tej fali nie podoba teraz obiektywnie to dojście do momentu w którym po prostu krzycząc czy "płacząc" na bicie jesteś uznawany za emocjonalnego xDDDDDD
to akurat jest jakiś znak czasu, bo w stanach jest tego pełno, a to co u nas, to marne ilościowo odpryski od tego trendu (tak samo niedawno było z mumble rapem)
krzyku jako środka wokalnego można nie trawić, ale rozumiem, że taki sam stosunek jak do krzyczanego newschoolu masz do cruncu?
DJ_BOBO pisze: 30 paź 2019, 21:01 6.Szpaku i Bedoes to bardzo dobrzy raperzy, którzy pomimo swojego młodego wieku są w stanie rozjebać większość weteranów
12.SB Mafija jest najpotężniejszą wytwórnią w kraju, która pod każdym względem wyprzedziła swojego największego konkurenta -QQuality
o to to
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

DJ_BOBO pisze: 30 paź 2019, 21:01
9.Nie istnieje coś takiego jak najlepsza forma Planeta ponieważ gość jest chujowy, jakiej formy by nie przybrał
Konstelacja, Sygnał i Pas Oriona to dobre płyty, szczególnie na jesień
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

przedszkolanek pisze: 31 paź 2019, 15:39 krzyku jako środka wokalnego można nie trawić, ale rozumiem, że taki sam stosunek jak do krzyczanego newschoolu masz do cruncu?
Może nie 1:1, ale faktycznie, crunk to absolutnie nie moje klimaty. Może jakieś pojedyncze nutki bym propsował, ale to jest dla mnie zbyt plastikowe, a same krzyki na bicie to nic przyjemnego :D
Awatar użytkownika
baqlashan

crunk w wykonaniu three 6 spoko, cała reszta do zaorania
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

nie jaram się szmulkami w rapie ale ta chociaż jest autentyczna :D

https://www.youtube.com/watch?v=lTNiqt1gKws
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
przedszkolanek

to jest ta sama co się z niej slizg śmiał jak miała klip jak zmywała naczynia?
lysy

Post autor: lysy »

tak
ja tam jej kibicuję
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

DJ_BOBO pisze: 30 paź 2019, 21:01
kapper1 pisze: 30 paź 2019, 15:56 1. Najbardziej kompletnym raperem w tym kraju był Jimson.
2. Mam na imię Aleksander dobrze poprowadzony miał szansę na osiągnięcie więcej niż jego wuja Bisz.
3. Troom robił najlepsze refreny w pl hhopie i jako jeden z nielicznych młodych miał więcej niż 20iq.
4. Astek jest lepszym raperem niż Rado.
5. Gdyby radio pezet wyszło 6 lat później byłoby klasykiem.
6. Szpaki i bedoesy to bezcharakterne pizdy, które myślą, że jak pokrzyczą to mają charyzmę + są chujowymi raperami.
7. Ejmatt ma lepsze flow niż wuja Laik.
8. Miuosh jest lepszym raperem niż Eripe.
9. Pas oriona to nie jest najlepsza forma Planeta, bity były po prostu magiczne.
10. Płomień rozjebał Tede w beefie.
11. True man show to najlepszy diss w polskim rapie.
12. Sb mafija to wytwórnia najchujowszych raperów w PL
13. Wena nawet ze swoimi ograniczeniami jest naprawdę dobrym graczem.
1.Najbardziej kompletnym raperem w tym kraju jest Quebo,Białas lub Kaz Bałagane
2.Ktokolwiek dobrze poprowadzony ma szanse na osiągnięcie więcej niż Bisz, nawet Pomidor z Firmy
3.Najlepsze refreny w pl hhopie robił Danny
4.Potrafię wymienić 20 raperów lepszych niż Rado, może nawet więcej
5.Radio Pezet to najbardziej dopracowana płyta Pezeta
6.Szpaku i Bedoes to bardzo dobrzy raperzy, którzy pomimo swojego młodego wieku są w stanie rozjebać większość weteranów
7.Laik jest wybitnym raperem z kilku względów, ale flow nie jest żadnym z nich
8.Miuosh nie jest lepszym raperem niż Eripe
9.Nie istnieje coś takiego jak najlepsza forma Planeta ponieważ gość jest chujowy, jakiej formy by nie przybrał
10.Tede rozpierdolił płomień jak najgorszą dziwkę...
11....a 3korony to najlepszy diss w polskim rapie
12.SB Mafija jest najpotężniejszą wytwórnią w kraju, która pod każdym względem wyprzedziła swojego największego konkurenta -QQuality
13. Wena potrafi nagrać fajny kawałek, ale bardzo daleko mu do "dobrego gracza"
Tylko szkoda,że Que,Białas i Kaz nie potrafią ostatnio nagrać płyty lepszej niż dobra czy przeciętna.
A Białas nie umiejący poprawnie akcentować słów to już w ogóle jest niestrawny do słuchania.
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

Quebo, Białas i Kaz w ciągu ostatnich 5 lat nie nagrali ani jednej płyty, która nie jest lepsza niż przeciętna, zakładając że przeciętna znaczy 5/10.
A myślałeś kiedyś że Białas umie poprawnie akcentować, tylko nie robi tego z jakiegoś powodu? Czy myślami to ty tak daleko nie wybiegasz?
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

zgodzilbym sie z dj bobo poza 1.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
baqlashan

no dokładnie, te zarzuty, że białas nie umie akcentować, albo tomb nie wypadać z bitu to zawsze było takie z dupy
Awatar użytkownika
YKCUL

Post autor: YKCUL »

Z tym tombem to też nigdy do końca nie kumalem tej beki z wypadania, przecież słychać było nie wiem na zjadaczu dusz czy nawet na zwrotce na młodych wilkach że celowo leci obok pętli, to że często gęsto z różnym skutkiem to osobna sprawa. W hot16 przecież elegancko w pętli trafiał w werbel i też ludzie w komentarzach pierdolili
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

DJ_BOBO pisze: 01 lis 2019, 1:57 Quebo, Białas i Kaz w ciągu ostatnich 5 lat nie nagrali ani jednej płyty, która nie jest lepsza niż przeciętna, zakładając że przeciętna znaczy 5/10.
A myślałeś kiedyś że Białas umie poprawnie akcentować, tylko nie robi tego z jakiegoś powodu? Czy myślami to ty tak daleko nie wybiegasz?
Żeby brzmieć chujowo i nienaturalnie?
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

żeby mieć flow
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Borixon jako jedyny weteran nie nagrał nigdy słabej płyty
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Nagrał, nagrał. Ma super dyskografię, ale „Semtex”, „Kolejna część” czy „Rap daje mi siłę” to nie są dobre albumy.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
przedszkolanek

semtex się nie powinien liczyć imo w tej kategorii
ODPOWIEDZ