Najgorsze Męskie Granie [parahymn]

Dyskusje na temat wszystkich gatunków muzyki, które nie pasują do działów powyżej.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Najgorsze Męskie Granie [parahymn]

Post autor: gogi »

Witam.

Ponieważ w tym roku po raz 16 doczekaliśmy się kolejnego, kształtującego mainstreamowe gusta hymnu fajnopolaków z datą ważności do 31 sierpnia br., w końcu jestem w stanie stworzyć drabinkę i zaproponować Wam wybór najgorszej chujowizny spłodzonej na potrzeby opierdolenia jeszcze większej ilości nijakiego piwa.

Tak, czas na wybory najgorszego hymnu Męskiego Grania.

Zasady są proste - wrzucam Wam dwa utwory do wyboru, Wy głosujecie na ten gorszy. Na początek osiem par, potem ćwierćfinały, półfinały i wiadomo, finał. A po finale ulga, że nie będzie trzeba tego gówna słuchać raz jeszcze.

Czas na głosowanie? Zapewne 24 godziny, bo po co dłużej, zapewne od momentu, kiedy wrzucę posta z podsumowaniem poprzedniego głosowania.

Myślę, że w miesiąc spokojnie wyrobimy się z wyborem. Jeżeli będziecie mieli jakieś sugestie, będzie fajnie.

Wyniki:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 lip 2025, 21:09 przez gogi, łącznie zmieniany 34 razy.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Re: Najgorsze Męskie Granie [parahymn]

Para numer 1:
„Wszyscy muzycy to wojownicy” - Wojciech Waglewski, Maciej Maleńczuk i Abradab - 2010
Utwór "Wszyscy muzycy to wojownicy" to manifesto artystyczne, w którym muzycy przedstawiani są jako wojownicy walczący o swoje przekonania i autentyczność. Piosenka opisuje siłę muzyki porównywaną do broni - każda nuta ma "siłę setek bomb", a każdy dźwięk staje się sztandarem, o który toczy się artystyczna walka. Tekst oparty jest na zasadzie "oko za oko, ząb za ząb", sugerując, że muzyka to forma odpowiedzi na świat i jego wyzwania. Autor Wojciech Waglewski nadał utworowi ironiczny wydźwięk, krytykując współczesną tendencję muzyków do autopromocji i nazywania się artystami. Centralnym przesłaniem jest przekonanie, że prawdziwa muzyka musi być szczera i autentyczna, pozwalająca wyrazić to, co rzeczywiście gra w duszy artysty.
kontra
„Początek” - Kortez, Dawid Podsiadło i Krzysztof Zalewski - 2018
Utwór "Początek" to optymistyczna opowieść o życiu w harmonii z okolicznościami i czerpaniu radości z chwil, gdy wszystko układa się pomyślnie. Głównym przesłaniem piosenki jest filozofia niewalczenia z przeciwnościami, gdy życie samo niesie nas w dobrym kierunku - "ja nie chcę iść pod wiatr gdy wieje w dobrą stronę". Tekst opisuje moment spełnienia i satysfakcji, gdy narrator ma poczucie, że "w końcu ma swój czas" i to jest "dobry moment" na realizację marzeń. Utwór przedstawia metamorfozę - od "snów pochowanych na strychu" do nowego początku, symbolizowanego przez "talię nowych kart" i dzień, który "pachnie jak początek". Piosenka celebruje szczęście płynące z małych rzeczy i zachęca do cieszenia się życiem, gdy wszystko wreszcie się układa - "takie miłe, takie to miłe".
Za pomoc w przygotowaniu opisów dziękuję firmie Perplexity AI, producentowi silnika Perplexity.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

propsy za spaniały temat, będzie to świetna zabawa móc wybierać większą chujnię
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

ciężka decyzja muszę przyznać, na plus dla obu piosenek, że jest to męskie granie, (w 11 na 16 edycji pojawiła się co najmniej jedna kobieta). dusza ślizgawkowicza każe automatycznie zagłosować na 2018 rok, tyle że jak teraz przesłuchałem ponownie obie piosenki, starając się nie patrząc na 2018 poprzez pryzmat tego, jak zajebany przez radio był to numer, to jest on całkiem dobry (w porównaniu do chujni jaka przez ostatni lat była wypuszczana w ramach MG). w 2010 roku nie podoba mi się abradab, klasycznie coś tam pierdoli (inspiracja 'na zewnątrz'??), waglewski fajny riff i solóweczka, ma to "pazur", w 2018 stężenie testosteronu o wiele mniejsze, więcej cyzelowania, ale nie ukrywam że mi się to podoba. głos oddałem, ale bez większego przekonania szczerze mówiąc
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

wspaniały temat @gogi dziękujemy

mój głos wędruje na:

„Wszyscy muzycy to wojownicy” - Wojciech Waglewski, Maciej Maleńczuk i Abradab - 2010
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Wszyscy muzycy to wojownicy i hymn numer dwa czyli Kobiety nam wybaczą to definicja Męskiego Grania we właściwym sensie, taki lekko dziaderski ale porządny festiwal. To że później się upopowiło to inny problem, ale dwóch pierwszych będę bronił bo to dobre kawałki, stary Wagiel i Janerka w MG zawsze na propsie
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

props za temat, zapowiada sie swietna zabawa, i od razu na poczatek ciezki wybor.
2018 wlasciwie moglby nie istniec, co dla HYMNU żywca jest pewnie zaletą - bez zadnego ciekawego ani nawet nieciekawego pomyslu, płaski melodycznie i harmonicznie, nie wywola wkurwu kiedy poleci z radia w czasie pracy w fabryce. Delikatne podostrzenie aranzacji zeby bylo bardziej męsko, ale w granicach radiowości może rozczulać, ale jednak blednie przy ataku na uszy sluchacza w 2010. serwowane tutaj, cytując tytuł innego numeru malenczuka, emeryten party siląc się na wspomnianą już testosteronowość bierze z zaskoczenia swoją formalną nieadekwatnością, o dobry rok wyprzedzając płytę Lou Reeda z Metallicą
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

patrząc na rozkład głosów i spodziewany wynik to chyba jest na forum sporo fanbojów giertycha
Awatar użytkownika
jam

Post autor: jam »

supermoce sa najgorsze.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Mam nadzieję na zwycięstwo Supermocy.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

muzycznie to pierwsze to jakiś horror na poziomie naćpanego zespołu studentów z politechniki, ale jest przynajmniej jakieś, natomiast supermoce to pełna egzaltacja ducha fajnopolactwa i ucieleśnienie popowego spierdolenia rodem z ddtvn więc głos jest jasny 2018
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

kurwa, źle zagłosowałem xd

ale ogólnie Wszyscy muzycy to wojownicy to może być najlepsza z tych piosenek w tym zalewie hujni

Rap przez synapsy odczuwam, uwierz mi
Lepiej łap się za klapsy, nie oszuka cię już nikt

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

2018 spk 2010 kakofonia glos poszedl na 2010 dziekuje za uwage widzimy sie tu jutro o tej samej porze
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Pierwszy ćwierćfinalista wyłoniony.

Obrazek

Para numer dwa:
„Elektryczny” - Brodka, Olaf Deriglasoff, Emade, Dawid Podsiadło i Andrzej Smolik - 2014
Utwór "Elektryczny" opisuje gwałtowną przemianę wewnętrzną - moment, gdy ktoś nagle czuje się "elektryczny" i musi natychmiast wyjść, opuścić swoje bezpieczne miejsce. Piosenka przedstawia dwoistość doświadczenia: z jednej strony pokazuje kogoś leżącego, wystukującego stopą rytm i liczącego rysy na suficie, z drugiej - osobę przepełnioną "czystą mocą" i "dzikością w sercu". Tekst Katarzyny Nosowskiej buduje obraz wewnętrznej siły, która zmusza do działania - "wszyscy z drogi, idę jak czołg", sugerując determinację i gotowość do podboju miasta. Centralne przesłanie dotyczy przemiany z bierności w aktywność - od statycznego leżenia i obserwowania otoczenia do stania się "elektrycznym" i odczuwania nieprzepartej potrzeby ruchu. Utwór celebruje moment, gdy wewnętrzna energia staje się na tyle silna, że wymusza zmianę - "to miasto będzie dziś zdobyte" - wyrażając gotowość do konfrontacji ze światem zewnętrznym.
kontra
„Jest tylko teraz” - Bedoes, Krzysztof Zalewski i Kwiat Jabłoni - 2022
Utwór "Jest tylko teraz" opowiada o przezwyciężaniu strachu i lęku poprzez wzajemne wsparcie dwóch osób, które rozpoznają w sobie podobne emocje. Centralnym motywem piosenki jest idea życia tu i teraz, wyrażona już w tytule - podkreśla ona wagę chwili obecnej jako jedynej rzeczywistej i dostępnej nam przestrzeni działania. Tekst buduje obraz bliskości i intymności między bohaterami, którzy łączą się przez wspólne doświadczenie strachu - "w moich oczach strach jak w twoich" - i znajdują w sobie nawzajem oparcie. Piosenka mówi o sile światła jako metafory nadziei i ochrony, gdy bohaterowie postanawiają "rozświetlić noc" i pozwolić, by "blask ich chroni". Utwór ma ciepły, wakacyjny charakter i został utrzymany w popowej stylistyce, co podkreśla jego optymistyczne przesłanie o możliwości znalezienia szczęścia i bezpieczeństwa w relacji z drugim człowiekiem.
Za pomoc w przygotowaniu opisów dziękuję firmie Perplexity AI, producentowi silnika Perplexity.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

brodka do finału
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Głos na 2022 leci, co za hujnia :what:
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Tu nawet nie ma co porównywać. 2014 był jeszcze jako tako rockowy, ten z Bedoesem to jeden z najgorszych
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

2022 pedalskie granie, latwy glos w przeciwienstwie do pierwszej rundy
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Mlody borek nawet nie najgorzej wyszedl ale jednak numer w calosci mniej mi sie podoba niz ten drugi wiec glos oddany na reprezentanta ekipy 2115 pelna ksywka
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Bedoes, Krzysztof Zalewski i Kwiat Jabłoni

nightmare blunt rotation
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ