[serial] The Bear (2022 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
potter

Re: [serial] The Bear (2022 - )

Post autor: potter »

na polskim Disneyu nie dodali, będzie 17 lipca.
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

ale gowno ten sezon, przez 5 odcinkow nic sie nie stalo xD strata czasu
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

bardzo ciężko się oglądało ten sezon
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Trzeci sezon niestety nie udźwignął oczekiwań. Nie spodziewałem się, że dostanę dziesięć odcinków na poziomie tego, w którym Richie poleruje widelce, ale coś ewidentnie nie zagrało.

Nadal wizualnie jest ładnie, muzycznie jest przyjemnie dla ucha, tylko zniknęło to coś, co przyciągnęło mnie do tego serialu.
Być może zawiodła struktura samego sezonu.
W poprzednich działanie od punktu A do punktu B zaakcentowano mocniej i było bardziej linearne, tutaj było to trochę bardziej rozmyte - wiem, że od któregoś momentu pojawił się cliffhanger w postaci recenzji, ale miałem wrażenie, że trochę za bardzo skaczemy wokół poszczególnych postaci, które jakie były, takie są, a w tym sezonie drą ryja dla samego darcia ryja, ciężko ich za cokolwiek polubić.

Na plus odcinek poświęcony Tinie oraz ten z porodem. Reszta obejrzana trochę z przyzwyczajenia i przymusu.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

fantastyczny serial. niebywale udało im się stworzyć klimat w którym w zasadzie każda postać na ekranie cieszy (może poza Carmym xDD) i jej w jakiś sposób kibicujesz. odcinek z Tina i porodem :oops:

wiem że ten serial ma sporo krytyki przez te zbliżenia kamery, chaos, krzyki, czy ogólny brak ładu, ale mnie kupili.

ŚWIETNE dialogi
uncle cicero i THE FAKS to jest topka serialowych postaci drugoplanowych :bowdown:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

zmęczyłem ten 3 sezon w końcu. I "zmęczyłem" to dobre słowo chyba. Na pewno nie oglądało się tego tak przyjemnie jak poprzednie, za dużo chaosu, za mało popychania czegokolwiek do przodu. Większość wątków, które były pootwierane w 2 sezonie i zostały otwarte w tym, nie dostały jakiegokolwiek rozwiązania. Ostatecznie chyba jednak rozczarowanie, niemniej z potencjałem na ciekawe ruchy w kolejnym sezonie, czyli co - do zobaczenia za... rok?
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

No coś mi mignęło ze 3 i 4 sezon kręcili również równocześnie więc to już raczej kwestia decyzyjna a nie czyste produkcyjna
A 3 sezon oczywiście fatalny, jedyny lepszy (a zarazem żaden wybitny) moment który mógłby być w poprzednich co najwyżej fajnym spowolnieniem akcji to
Spoiler
odcinek z Tina
za to totalnie nierozumiem jakichkolwiek propsow dla
Spoiler
odcinka z porodem, jest to taki tryhard zrobienia czegos ambitnego na jednej scenografi i bycia czymś głębszym a jest to kurewsko nudne, nie prowadzi do nikąd i jest tak oklepana klisza żenie wiem czy bylem bardziej znudzony czy zazenowany
Awatar użytkownika
potter

Kręcili jednocześnie, ale nie do końca, coś tam jeszcze będą dogrywać, ale no tak to wygląda że napisali od razu dwa ostatnie sezony i dlatego tak wolne tempo było w tym trzecim.
Awatar użytkownika
potter

26.06 wszystkie 10 odcinków sezonu czwartego wleci na Disney+
Kalom

Post autor: Kalom »

jest
Awatar użytkownika
mas

póki co 2 odcinki 4 sezonu za mną i na pewno jest lepiej niż w s3 no ale
Spoiler
wkurwia już powoli to męczeństwo i vibe uciemieżenia biednych restauratorów - mamy fancy knajpę, pełne obłożenie, ludzi zapierdalających 24/7 jadących rano na targ i wychodzących w nocy i handuljemy jeszcze dodatkowo take-awayem, zostaliśmy dofinansowani rodzinnie a nie przez kredyt a kurwa pomimo tego biznes cały czas się nie spina i liczymy straty jak nam jeden stolik wypadnie; no tu ewidentnie biznesplan nie gra gdzie w dodatku szef kuchni musi dzień w dzień wymyślać nową kartę a i tak czy będę mogli tak zapierdalać do usranej śmierci czy zamkną się w 2 miesiące zależy od jebanej gwiazdki, brawo kurwo. O ile w s1 miało to sens że trzeba było podrżędną budę wyprostować tak robienie powrótki w s4 idzie w autoparodię
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Bardzo dobry sezonik. Tylko już powinni poprzestać na 4 sezonie.
Awatar użytkownika
potter

Czyli coś się zacznie dziać? Bo jestem w połowie tego sezonu i straszne nudy, nic się do przodu nie posuwa i ciągle te same dylematy, dobrze że odcinki krótkie. A to jak odmienili postać Richiego od s03 to jest największy zjazd postaci w historii serialu.

A już zapowiedzieli s05
Awatar użytkownika
mas

To jak po połowie cie nie kupiło to raczej lepiej nie bedzie + kontrowersyjny final
Awatar użytkownika
potter

Druga połowa lepsza, ale to
Spoiler
odejście Carmego to całkiem z serialu? Pewnie tak, bo ten aktor teraz tak dużo gra, że nie ma tyle czasu może już. Ale no czy reszta jest w stanie to pociągnąć? I co nowego jeszcze można w tym temacie wymyślić?
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

mieszane uczucia. cały sezon wolny, nudnawy, wałkując te same problemy i dopiero od 7 odcinka z weselem (btw Tiff :oops: ) jest lepiej, ale człowiek się zastanawia ile można jeszcze wyciągnąć z rodzinnej dramy wokół restauracji.

Zresztą miałem od pewnego momentu przekonanie że to jest ostatni sezon, bo wszędzie powoli dawali relacjom zamknięcie, a tu nagle ewidetne wyjście na 5 sezon, który podobno już dawno został ogłoszony :lol: , gdzie prawdopodobnie
Spoiler
szykuje że wujas sprzedał chatę żeby doinwestować, otworzą dwa nowe punkty z kanapkami, a Carmy chwilę zostanie buddystą, a potem wróci na białym koniu?
ale i tak mi się podobało, bo mam słabość do tego serialu i tego jak zbliżyli wiele fajnych postaci. Uncle Cicero i Richie najlepsi i bez konkurencji, chociaż nie do konca spoko jak zmiękczyli drugiego z czasem.

mam tez słabość do tych dialogów i klimatu, bo pracowałem 2 lata jako barman w fancy restauracji i widziałem
mas pisze: 27 cze 2025, 13:32 ludzi zapierdalających 24/7 jadących rano na targ i wychodzących w nocy
których wypłaty były lepsze niż przeciętna, ale totalnie nieproporcjonalne do pracy, wysiłku i pasji włożonej w miejsce, które było dla nich całym życiem

@@potter gdzie on jeszcze niby gra? widziałem chyba tylko że będzie springsteenem i podkładał głos w mandalorianie
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
potter

Oprócz tego dostał główną rolę w filmie od A24 i w serialu Netflixa 'Pięć zauroczeń' także kariera nabiera rozpędu.

A co do Tiff to widząc ją od razu nabrałem ochotę na film Community, który mam nadzieję ostatecznie wyjdzie. A przecież w poprzednich sezonach był też tu chłop co grał Jeffa WIngera w tamtym serialu więc fajnie ich było zobaczyć, może nie razem, ale w jednej produkcji.
ODPOWIEDZ