Poza tym, wiadomo - Larry June świetnie wchodzi latem, generalnie produkcje Cardo, Kush & Orange Juice, 100s to taka oczywistość, że nie wiem po co to piszę. Ostatnio też świetnie mi się słuchało w aucie Ghetto Millionaire Royal Flusha i Doe or Die AZ, choć teoretycznie nowojorski rap nie zawsze się kojarzy ze słoneczną aurą to polecam.
Dokładnie.
Z NY debiut Ill Al Skratch zdecydowanie. East Coast nigdy jakoś nie był moim faworytem, a po latach mało co mnie nie nudzi.
To jest jedna z tych płyt, które bardzo lubię słuchać, szczególnie jak się już robi ciepło.
Spoiler
Z ich drugiej płyty też coś się znajdzie, ale nie ma porównania z debiutem.
Spoiler
Dokładnie. Pamiętam jak kupiłem tę płytę w przecenie za jakieś 10 zł
Szkoda, że w latach 90 nie wypuścili wspólnego albumu...
Dorzucę od siebie jeszcze:
Odkąd wyszło LNDN DRGS, to zawsze wracam chociaż do pojedynczych numerów
Ten numer Butcha zawsze nastraja pozytywnie. Szkoda tylko, że to była zapowiedzi solowej płyty, która oczywiście do dziś nie wyszła i nie wyjdzie. Nic nowego, cały on.
Tutaj to cały album pasuje, ostatnio bardzo często wracam do całego "All Day Everyday".
Havoc & Prodeje - G'z On Da Move
A zostając przy cartelowym klimacie, to nie może zabraknąć tego klasyka ze świetnym wokalem od L.V.
Wiz Khalifa - Up
Ktoś tu chwalił produkcje Cardo na Kush & OJ 1. Prawda, są kozackie, ale to co zrobił szerzej mi nieznany XO to jest arcydzieło.
Playa G - I Wanna Be With You
Kolejny kozak tym razem z Memphis. Utwór pojawił na kultowej składance Young Southern Playaz vol 1, co ciekawe nie wrzucili go na debiut Playa G.
Wiz Khalifa - Top Down ft. Ty$, Jason Martin
Przypomniało mi się, że Wiz wydał w tym roku płytę roku, więc warto wrzucić z niej cokolwiek. Wybór padł na ten kawałeczek z refrenem od Ty$ i zwroteczką Jasona, nawiązującą do zwrotki z "Foe The Love of Money" Eazy'ego.
ZRO pisze: ↑05 lip 2025, 19:29
Ten numer Butcha zawsze nastraja pozytywnie. Szkoda tylko, że to była zapowiedzi solowej płyty, która oczywiście do dziś nie wyszła i nie wyjdzie. Nic nowego, cały on.
Do tych nutek wracam i dziś, pięknie płynie tam butch
ZRO pisze: ↑05 lip 2025, 19:29
Do tych nutek wracam i dziś, pięknie płynie tam butch
Uwielbiam ten numer, a poznałem go oczywiście w radiu Rapgra (RIP). Idealnie pasuje do tego tematu.