Kanye West - Donda 2 (2022)
Re: Kanye West - Donda 2 (2022)
nygas pod ścianą wywija łapami jak jakiś magik, ten w kapturze buja łbem pogrążony w dysocjacji, aż mu lico wymazało.
Donda 2 na charts przed Kendrickiem a wy dalej, ze ye podziemie
2 nowe kawałki i parę zmian
**UPDATES**:
* *Updated HAPPY has Al and no 2nd Ye Verse*
* *Updated SUZY is Pitched Up and Al Updated*
* *LOUIE BAGS has an Al verse & Production Differences Updated*
* *JESSE has an Al Verse*
* *AI On Mr. Miyagi*
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Mega hujowy jest ten album. Aż się przykro słucha
z uwagi na to kto go wydał.
Że mega chujowy to przesadziłeś, że chujowy bym nie powiedział również. Jest tu co najmniej kilka zajebistych albo bardzo dobrych kawalkow (m.in. True Love, Broken Road, Keep The Flowers, Too Easy, 530, We Did It Kid, First Time In A Long Time), problemem są moim zdaniem te chujowe momenty jak Louie Bags czy generyczne bangery w środku płyty. Spośród całej dyskografii Ye gorsze od tego albumu są tylko Vultures 2 i Cruel Summer. Co nie oznacza że to słaby album. W całości wracać raczej nie będę (zresztą jako szczęśliwy posiadacz Stemplayera
nie robiłem tego przez ostatnie 3 lata za często), ale kilka kawalkow do plejki z ulubionymi wleci na pewno
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
nie sledze zbyt uwaznie ostatnich ruchow wydawniczych kanye (mega do tego zniecheca sposobem wypuszczania muzy), ale czy mi sie wydaje czy jemu sie juz calkiem we lbie pojebalo i mamy tu m.in. ''530' czyli numer ktory juz byl na poprzedniej plycie i 'city of gods' czyli goscinke u fivio sprzed 3 lat?
530 było na oryginalnej trackliscie w 2022 roku o ile dobrze pamiętam (a na Vultures 2 wleciało bo fani przykatowali), tylko później nie wleciało na stem-playera, City Of Gods i pare innych kawalkow wyszlo pozniej na streamach na albumach różnych osob, ale to oryginalnie kawalki z Dondy 2 v 2.22.22
True Love wyszlo u xxxtentaciona, Burn Everything i Sci-Fi u Seana Leona, a Eazy (tu tego nie ma ale bylo w 2022) u Gejma
True Love wyszlo u xxxtentaciona, Burn Everything i Sci-Fi u Seana Leona, a Eazy (tu tego nie ma ale bylo w 2022) u Gejma
- gods bidness
Co za upadek.
Fatalny album to i fatalna sprzedaż. Niesamowity zjazd w ostatnich latach.
I ten komentarz w punkt:
"This isn't just bc of politics or controversy. The music on these albums are so ass. Unfinished, unmixed, aimless. There's almost nothing redeeming about anything on any of these. He's just been burning all the goodwill fans have given him over his ~25 year career"
I ten komentarz w punkt:
"This isn't just bc of politics or controversy. The music on these albums are so ass. Unfinished, unmixed, aimless. There's almost nothing redeeming about anything on any of these. He's just been burning all the goodwill fans have given him over his ~25 year career"
Pierdolenie trochę, owszem Donda 2 jest słaba, ale wydana bez promocji na jakims zastepczym koncie Donda, nawet Vultures 2 które jest gorsze miało w chuj więcej wyświetleń bo było promowane i wydane w piątek czy tam sobote, a nie w środę.
A w to że Cuck będzie popularne nie wątpię, podobnie jak Bully.
A w to że Cuck będzie popularne nie wątpię, podobnie jak Bully.
żadne pierdolenie bully ma potencjał ale ten kanye nigdy tego nie skończy doslownie donda 2 ma 0 dobrych tracków gdzie jedynka ma ich w pizde
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Oj gawi, Ty to zawsze będziesz bronił. Ale tej słabej formy obronić się nie da. Muzycznie na tych albumach nic nie dojeżdża, a w tej kwestii zawsze Kanye najwięcej zyskiwał. Mnie po prostu się zupełnie nie chce wracać do tych albumów. W przeciwieństwie do Graduation, MBDTF czy TLOP, które odświeżam do dziś. 
WW3 i Cousin są lepsze muzycznie niż Donda 2
0 kontrowersji
Wszystko jest kawałem oraz żartem
0 dobrych tracków? Nie przesadzajmy, True Love, Too Easy, Broken Road? 530? To jest zajebisty kawałek, który niestety przez wrzucenie go na Vultures 2 z mumble zamiast normalnej zwrotki popsuł mu opinię i tak się ciągnie do dzisiaj
Dodano po 11 minutach 1 sekundzie:
Spodziewałbym się krytyki w stronę zawartości tekstowej czy AI, ale muzycznie? Obejrzyj ten mini-doc z garażu od Sneako co wrzuciłem wyżej, myślę że akurat od strony produkcji nie musimy się niczego obawiać.
A Bully? Potencjał jaki słyszymy na Bully v1 to muzycznie poziom znacznie lepszy niż Donda 1, Jesus Is King czy Vultures razem wzięte.
Moim zdaniem będzie to wyglądało tak, że najpierw wyjdzie Cuck, tego 31 maja, będzie to album brzmiący nowocześnie, z lyricsami jakimi to już trochę słyszeliśmy
Ja też dondy 2 nawet nie przesluchalem (nawet jedynki nie lubilem), vultures 2 tylko raz, ale w tym roku ma renesans formy muzycznej, bully dobre, a ww3 i cousins to absolutne top jego dyskografii, bianca i heil hitler tez bardzo dobre
Za ww3 i cousins oddałbym pierwsze 3 albumy i mbdtf razem wzięte
Za ww3 i cousins oddałbym pierwsze 3 albumy i mbdtf razem wzięte
keni west już nigdy nie nagra czegoś co nie jest ultra chujowe i ultra przypałowe. Dobrze, że queen Kim zostawiła tego przychlasta.
Wieczna kłótnia gimbusów na forach nie zmieni tego w żaden ze znanych mi sposobów bo zwyczajnie opiera się na pierdoleniu niedojebanych dzieci wczutych w wikipedię i funkcję wybierania kolorów czcionki.
Bardzo dobrze wchodzi ten album bez tych 3 kawałków z Futurem, które usunęli, jest jeszcze trochę zgrzytów tu i ówdzie ale i tak jest nieźle.
Zgadza się. Myślę, że rok, dwa góra i dopieści to w końcu i będzie hit na hicie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Nie wiem czy to news cxy nie ale Donda 2 jest na Spotify