Pokémon!
Moderator: con shonery
Re: Pokémon!
a jak oceniacie scarlet/violet? włączyłem to kiedyś, przeszedłem tutorial i wyłączyłem chwilę po wbiciu 5lvl na fire starterze, bo sam gameplay wydawał mi się uboższy niż w arceusie. ale spróbowałem wczoraj przed wystawieniem na sprzedaż i coś kliknęło i obecnie mam już ognistego startowego slodziaka po ewolucji na 17lvl, a do tego m.in. pikaczu czy meowth i nawet sie wkręciłem, ale mechanika łapania dzikich poksow czając się w krzakach bardziej mi odpowiadała. dzisiaj atakuje pierwszy gym, ale nie przewiduje problemów, bo jak na razie poziom trudności nie istnieje i prawie każdego walę na dwa hity
grało mi się nieźle, prawie uzupełniłem pokedex na 400 stworów, chociaż zostało mi kilka jeszcze, chociaż klimat tej hiszpańskiej okolicy taki sobie, wolałbym co innego (ale sword/shield były jeszcze gorsze), najwięcej czasu spędziłem na raidach i łapaniu bossów, trzeba było przygotować build pokemona, niektóre dało się solować, z innymi trzeba było liczyć na fart i drużynę, która coś robi sensownego
Ta, gra wygladala jak gowno, zabugowana, 15 klatek na sekunde.
Ale jedna rzecz, ktorej Game Freakowi zarzucic nie mozna, ich game loop zawsze wciaga, niewazne jak bardzo bylby prymitywny.
Ale jedna rzecz, ktorej Game Freakowi zarzucic nie mozna, ich game loop zawsze wciaga, niewazne jak bardzo bylby prymitywny.
ja grałem głównie na TV i tych lagów nie było aż tak bardzo czuć, chociaż fakt, że rozgrywka do najpłynniejszych nie należy xD wzięliby lekcje od studia od BOTW...
- checollada
nadrobiłem sobie wasze ostatnie posty w tym temacie, narobiliście mi takiego smaka na pokemony, że czekam aż przyjdzie do mnie zamówiony anbernic 35xx i będzie grane
u mnie największa nostalgia to pokemony fire red i sapphire. strasznie się nacierpiałem próbując je przechodzić bez poradników i wystarczającej znajomości języka angielskiego, więc jak zaczęliście wspominać z czym mieliście wtedy problem, to poczułem się jak w domu, bo na każdym z tym punktów sam utknąłem kiedyś. ja nawet nie wiedziałem, że można umiejętności pokemonom przypisywać i np pływać potem po wodzie. w ogóle jaki oldskul, musiał przyjść do mnie kolega do domu i mi to pokazać
zobaczymy, mam nadzieję że się będę bawił dobrze i miło spędzę czas z tą udawaną retrokonsolą i pokemonami, a nie że to tylko sentyment w mojej głowie

u mnie największa nostalgia to pokemony fire red i sapphire. strasznie się nacierpiałem próbując je przechodzić bez poradników i wystarczającej znajomości języka angielskiego, więc jak zaczęliście wspominać z czym mieliście wtedy problem, to poczułem się jak w domu, bo na każdym z tym punktów sam utknąłem kiedyś. ja nawet nie wiedziałem, że można umiejętności pokemonom przypisywać i np pływać potem po wodzie. w ogóle jaki oldskul, musiał przyjść do mnie kolega do domu i mi to pokazać

zobaczymy, mam nadzieję że się będę bawił dobrze i miło spędzę czas z tą udawaną retrokonsolą i pokemonami, a nie że to tylko sentyment w mojej głowie
Lego przejmuje prawa do klocków Pokemon od 2026.
Jeden z najgrubszych newsów w historii lego imo. Dla mnie gamechanger, bo te Megablocks to
Muszę podłapać piąta fuchę żeby kupować wszystko co wyjdzie - dotychczasowe koopy z Nintendo są na bardzo wysokim poziomie
Jeden z najgrubszych newsów w historii lego imo. Dla mnie gamechanger, bo te Megablocks to

Muszę podłapać piąta fuchę żeby kupować wszystko co wyjdzie - dotychczasowe koopy z Nintendo są na bardzo wysokim poziomie
-
ogralem firered, heartgold, emerald, platinum, black - ktora czesc jest trudniejsza od tych? najlepiej od gen6 bo tych w ogole nie znam. chodzi mi o wiecej takich starc jak vs flint/volkner w postgame platinum gdzie oni wystawiaja 2x3 ogniste/elektryczne i zeby takie wariacje wystepowaly jak najszybciej od poczatku zabawy
witam, chyba żadna
nie ograłem wszystkich, ale jak sie interesowałem to chyba okolice emerald/platinum są najcięższe
ewentualnie możesz sprobować rom hacków czyli jak rozumiem wersji stworzonych przez fanów, podobno blazed glazed ma dobry poziom trudności, ale nigdy w żadnego rom hacka nie grałem wiec nie wiem czy to spoko czy nie, mowia ze spoko
albo unbound, o tym chyba najczesciej slyszalem i nawet se mozna wybrac poziom trudnosci niby
nie ograłem wszystkich, ale jak sie interesowałem to chyba okolice emerald/platinum są najcięższe
ewentualnie możesz sprobować rom hacków czyli jak rozumiem wersji stworzonych przez fanów, podobno blazed glazed ma dobry poziom trudności, ale nigdy w żadnego rom hacka nie grałem wiec nie wiem czy to spoko czy nie, mowia ze spoko
albo unbound, o tym chyba najczesciej slyszalem i nawet se mozna wybrac poziom trudnosci niby
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- yungXpaproch
po jedno-dwurocznej przerwie wziąłem się za kolejne pokemonki. były ogrywane leaf green, były black, teraz wziąłem się za legendarne emeraldy, w które już kiedyś dawno temu grałem.
no nic nie przebije tych gier trzeciej generacji, zajebiste są, zabawa przednia. polecam każdemu pobrać se na telefon symulator gameboya albo DSa i pyknąć w coś, teraz na IOS zainstalowałem sobie darmowy “Afterplay”, który ma tam parę tych różnych konsol do emulacji, niektóre płatne z tego co widziałem ale GBA do emulacji darmowe.
dobra strona z ROMami: https://vimm.net/vault
no nic nie przebije tych gier trzeciej generacji, zajebiste są, zabawa przednia. polecam każdemu pobrać se na telefon symulator gameboya albo DSa i pyknąć w coś, teraz na IOS zainstalowałem sobie darmowy “Afterplay”, który ma tam parę tych różnych konsol do emulacji, niektóre płatne z tego co widziałem ale GBA do emulacji darmowe.
dobra strona z ROMami: https://vimm.net/vault
Ostatnio skończyłem Fire Red na Anbernicu i bawiłem się świetnie. Szkoda, że po pokonaniu Elite 4 nie ma już praktycznie co robić :/ Oczywiście pozostaje kompletowanie Pokedexu, ale bez możliwości wymiany Pokemonów, nie jest to możliwe. Nadal Emerald przebija wszystko z trzeciej generacji. Battle Frotnier daje masę zabawy po skończeniu głównego wątku. Teraz chyba pora na coś ze świeższych generacji.
Heh, właśnie wczoraj wrzuciłem Emeralda na zhackowanego DS-a Lite, śmiga pysznie
I know they are thinking bout killing me
Some niggas that voted for Trzaskowski
Some niggas that voted for Trzaskowski
- yungXpaproch
@phobos zauważyłem że jesteś tutaj forumowym pokemmowcem. pogrywasz jeszcze? wkręciłem się ostatnio jak kumpel mi przewinął że go ktoś namawiał do zagrania. zajebistym zbiorem klasycznych pokemonów jest ta gierka, takie spełnienie dziecięcego marzenia prawdziwej pokemonowej gry-uniwersum, gdzie w nieskończoność można doskonalić swoją ekipę stworków.
zostawiam swój nick, można się pododawac w gierce
poprockbaby
zostawiam swój nick, można się pododawac w gierce
poprockbaby
póki co nie gram, chociaż johto wjechało jakiś czas temu to zacząłem robić, ale coś mi się nie chce, więc ZiggyCentipede na emeryturze