Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o innej muzyce

Dyskusje na temat wszystkich gatunków muzyki, które nie pasują do działów powyżej.

Moderatorzy: mql, Ruces

moody

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o innej muzyce

Post autor: moody »

gimb pisze: 13 maja 2024, 9:32 Bajm nie miał ani muzy, ani wokalu, ani tekstu
to chyba jakas przesadnie kontrowersyjna opinia nie jest, bo o ile wiem, to bajm ogolnie jakas specjalna estyma sie nie cieszy

niemniej ja tam pare numerow lubie i muzycznie, i beatka potrafila czasem dobrze dac na majku. co do tekstow, to jak ktos mi powie, o czym jest 'rozowa kula', to stawiam wirtualne piwo
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Pierdolnięci Ci, którzy plują na Beaty wokal, zaprawdę powiadam Wam.
Ludzie... jaki głos niepełnoletnia Beatka tu miała to... :bowdown:

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

moody pisze: 14 maja 2024, 14:18
gimb pisze: 13 maja 2024, 9:32 Bajm nie miał ani muzy, ani wokalu, ani tekstu
to chyba jakas przesadnie kontrowersyjna opinia nie jest, bo o ile wiem, to bajm ogolnie jakas specjalna estyma sie nie cieszy

niemniej ja tam pare numerow lubie i muzycznie, i beatka potrafila czasem dobrze dac na majku. co do tekstow, to jak ktos mi powie, o czym jest 'rozowa kula', to stawiam wirtualne piwo
Jesteś sterem, białym żołnierzem
Nosisz spodnie, więc walcz
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

moody pisze: 14 maja 2024, 14:18 jak ktos mi powie, o czym jest 'rozowa kula', to stawiam wirtualne piwo
https://www.drugs.com/imprints.php?color=8
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

saturn pisze: 14 maja 2024, 13:30
nie wiem czemu dałem sb kiedyś wmówić, że to kolejny, marny zespół dla ciumcioków z oazy, w stylu chwast jabłoni itd.
przecież gdyby przetłumaczyć tekst, otagować jako "alt contemporary indie emo folk" to recenzenci pitchforka sraliby pod siebie z zachwytu

ale nie dla jankesa, dla polaka-doomera to - żeby mógł słuchać i płakać ;_;
Album z piosenkami Stachury :bowdown:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Różowa kula i Modlitwa o złoty deszcz. Bajm jest hardkorem.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
gimb

Post autor: gimb »

zawsze się śmiałem z pudełka Syro Aphex Twina ale ostatnio byłem wkurwiony na coś i myślałem sobie „trzeba kurwa było w gazety zawinąć, fiucie”
mudryk
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

fajny proces myslowy pozdro
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Skrillex robi horrendalnie chujową kakofonię.
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

o kurwa 2012 dzwonil
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Smly

Post autor: Smly »

debiut beach house to ich najlepszy album (i da się to eksperymentalnie potwierdzić, czyli jest to fakt a nie opinia)

slowdive ma z dwie dobre piosenki

większość shoegaze'u oprócz my bloody valentine to nudy i w ogóle nie powinno się wrzucać do tego samego gatunku co mbv bo genetycznie też niepowiązane chyba (mbv z hip hopu, ramones, sonic youth itp. inne shoegaze'owe zespoły z tamtego okresu chyyba bardziej z jakichś postpunkowych rzeczy czy cocteau twins ale tu mniej pewny jestem, a późniejszych naśladowców mbv dobrych chyba też nie słyszałem)

w muzyce ramones słychać my bloody valentine, dla mnie brzmią podobnie bardzo

Low bowiego byłoby najlepszym albumem w historii muzyki gdyby wyrzucić ambientową część (tak jest tylko drugim najlepszym bowiego po station to station)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2025, 19:31 przez Smly, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Co do Beach House - Bloom lepsze.

Co do Bowiego - Heroes lepsze.

Pozdrawiam.
https://www.last.fm/user/Parlae

Don't get mad at me
should've get mad at your dentist
Smly

U mnie Heroes poza tytułową piosenką jest gdzieś poza top5 bowiego, w sumie też kontrowersyjna opinia, ale dalej wspaniały album
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Imagine Lennona nie jest takie złe
Smly

Tzn. ta piosenka jest jednocześnie bardzo piękna i mocno cringowa jeśli bierze się tekst w pełni na poważnie a większość ludzi bierze, ale sam Lennon chyba nie brał z tego co pamiętam
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

No john mowil ze to working class hero z cukrem, no i happeningowy charakter numeru podkreślony jest przez muzyczną harcerskość, dla mnie to zbyt wiele i skip, ale sam album imagine top tier jeśli chodzi o bitelsów solo
lygrys pisze: 09 sty 2024, 4:25 walczę o to by jak najdłużej walczyć
Smly

Rubber soul >>> revolver i sgt peppers (I ma ich chyba najlepszą piosenkę in my life)

Hatful of hollow the smiths dużo lepsze od wszystkich ich studyjnych (to może nie takie kontrowersyjne dla tych którzy słuchali)
Awatar użytkownika
delamain
Zbanowany

Post autor: delamain »

Smly pisze: 06 lut 2025, 8:35 da się to eksperymentalnie potwierdzić, czyli jest to fakt a nie opinia
co masz na myśli?

a jeśli już jesteśmy w temacie kontrowersyjnych opinii i bowiego to moim ulubionym jego numerem jest lets dance get real

chociaż w swojej głowie nieźle stuningowałem ten utwór, bo zawsze myślałem, że tam jest "I walk the streets, not expecting money sack" zamiast oklepanego "morning sun". moja wersja ma więcej sensu. no, ale tak - utwór wybitny, jak wszystkie jego płyty z 90s. O ile trylogię berlińską lubię, o tyle jego wybryki art rockowe są jak jeden wielki zieeeew.

Wszystko się poszło jebać za jednym ruchem ręki
Za taka fazę dzięki
Smly

To dałeś prawdziwie kontrowersyjna, nie to co te moje
Ja dla formalności przesluchalem wszystkie płyty Bowiego chociaż dwa razy, ale prawie nic nie porwalo z tych z 90s (tylko earthling więcej słuchałem chyba niż te 2 razy, wiem że powinienem dać więcej szans outside)
utwór wybitny, jak wszystkie jego płyty z 90s
Któryś późny album Bowiego pamiętam że pomyślałem że najgorsze gówno jakiego słuchałem, i mogło to byc hours z 1999
jego wybryki art rockowe są jak jeden wielki zieeeew
O których mówisz albumach/którym okresie bo nie jestem pewny (w sensie pewnie o glam okresie choć art rockową chyba więcej ludzi nazwaloby trylogię właśnie)

A co do beach house, miałem dwóch znajomych którzy w przeciwieństwie do mnie byli dużymi fanami zespołu a ten album stawiali gdzieś daleko gdyby mieli robić robić ranking dyskografii, ale po acodinie przyznali że ten album dopiero wtedy pokazuje swoje prawdziwe oblicze i jednak najlepszy jest i później już brzmi prawidłowo na trzezwo (ja odkryłem wcześniej więc z nimi dwa eksperymenty były moje)
Na acodinie ten album to kosmos jakiś
Awatar użytkownika
delamain
Zbanowany

Post autor: delamain »

Smly pisze: 03 maja 2025, 12:40 Ja dla formalności przesluchalem wszystkie płyty Bowiego chociaż dwa razy, ale prawie nic nie porwalo z tych z 90s (tylko earthling więcej słuchałem chyba niż te 2 razy, wiem że powinienem dać więcej szans outside)
z nimi jest taki problem, że mają trochę zapychaczy, ale dla mnie to nie problem bo se robię własne wersje albumów wycinając gówno co mi nie odpowiada.
Smly pisze: 03 maja 2025, 12:40 Któryś późny album Bowiego pamiętam że pomyślałem że najgorsze gówno jakiego słuchałem, i mogło to byc hours z 1999
hours ma swój późno najtisowy klimat takiej pseudo-nowoczesnej tandety. mam sentyment do tego brzmienia i tej estetyki. poza tym, partie tego albumu gdzie bowie daje niski wokal są świetne. ten numer uwielbiam:

Smly pisze: 03 maja 2025, 12:40 O których mówisz albumach/którym okresie bo nie jestem pewny (w sensie pewnie o glam okresie choć art rockową chyba więcej ludzi nazwaloby trylogię właśnie)
z grubsza chodzi mi o wszystko przed young americans. ale z tym kategoryzowaniem trylogii jako "art rock" to może i masz rację bo rzuciłem tera okiem na ryma i faktycznie jest to tak szufladkowane.
Wszystko się poszło jebać za jednym ruchem ręki
Za taka fazę dzięki
ODPOWIEDZ