[gatunek] Komedie Romantyczne

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
lygrys

[gatunek] Komedie Romantyczne

Post autor: lygrys »

Lubicie?
Oglądacie?
Co możecie polecić?

Podoba wam się jak komedie romantyczne przedstawiają mężczyzn?
Spoko czy jak jakiś przygłupów?

Ja bym chciał kiedyś wystąpić w komedii romantycznej i zagrać w senie seksu, ale żeby robić coś w tym kierunku to musiałbym poprawić sylwetkę i mieć jakieś mięśnie by te sceny w miarę dobrze wyglądały wizualnie.

Ja bardzo lubię

High Fidelity (2000)
Spoiler
Ale głównie dlatego, że główny bohater zajmuje się sprzedawaniem płyt winylowych.

Widzę, że hulu zrobiło z tego serial

High Fidelity (2020)
Spoiler
Ktoś oglądał?
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
irokez88

Re: [gatunek] Komedie Romantyczne

Post autor: irokez88 »

Są trzy, które uwielbiam:

1. Lepiej być nie może, czyli najlepsza komedia romantyczna w historii (i na luzie w moim top10 filmów ogóle). Mądra, zabawna, rewelacyjne aktorstwo.

2. Masz wiadomość, podobnie jak wyżej. Fantastyczny Hanks.

3. Kocha, lubi, szanuje. Chyba nie znam chłopa, który by tego filmu nie lubił. Inteligentny, bardzo śmieszny, wbrew gatunkowi skupiony na mężczyznach.

+bonus:
Nie wiem czy można to nazwać romcomem: Poradnik pozytywnego myślenia i Dzień Świstaka

bonus2: moim zdaniem niesłusznie zapomniana Miłosna zagrywka, czyli sportowo i romantycznie.

Gdzieś tam w tle majaczą jeszcze: 50 pierwszych randek, Pretty woman, Rzymskiec wakacje, Holiday
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Kiedyś miałem patent nakręcać makaron na uszy dupka pod "duchy moich byłych" plus lubie tandetnego hitcha.

Ps. Pamięta ktoś jak nazywał się aktor setek komedii romantycznych który mam w tyle głowy że przeważnie grał Polaka rodaka?
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

może to być Vince Vaughn
Awatar użytkownika
Megidox

10 punktów dla Gryffindoru
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

W ostatnie święta Bożego Narodzenia obejrzałem w końcu Love Actually i naprawdę jest to zajebista komedia romantyczna z plejadą świetnych aktorów. Pewnie dlatego mi się podobało, bo produkcja brytyjska, a nie USA. Tak samo Dziennik Bridget Jones też spoko.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Silver Linings Playbook był świetny i totalnie bez cringe'u
Punch/drunk love - nieszablonowy film z autystycznym Adamem Sandlerem, ciekawy
Cztery wesela i pogrzeb - mmm, klasyk. Annie Hall - ślizgowy klasyk, szkoda tylko że Woody nie poprawił sylwetki
Crazy, Stupid, Love też oczywko
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
TdW

A jakie znacie dobre polskie komedie romantyczne? Dwie pierwsze części Kogel Mogel? W XX wieku ten gatunek zaczął chyba na nowo Nigdy w zyciu, które było spoko i jeszcze zjadliwe.
Potem nastąpiła seria i erupcja kolorowej sraki gatunkowej z podobną obsadą w każdym filmie, tak samo chujowym plakatem z jednego szablonu i fabuły pisanej w 5 minut.
Chociaż kiedyś lubiłem sobie zjarany zapodać takie polskie gówno żeby umierać z żenady. Polecam w tym gatunku absolutne gówno Porady na Zdrady 2 i ostatnio mój ulubiony Wieczór Kawalerski z Janem Wieczorkowskim w roli bezwzględnego gangstera
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Kogel Kogel to pewnie najgorsza seria, jaką stworzyły ludzkie ręce
Awatar użytkownika
TdW

Dla mnie pierwsze dwie części spoko reszta to już rzeczywiście za daleki odlot
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Z polskich to Nigdy w życiu dalej zajebiste oczywiście, Kowalewski x Lipińska kapitalny duet.

Holiday oglądałem z babom milion razy

When Harry Met Sally uwielbiam także, w ogóle lubię takie "gadane" filmy, Before Sunrise i Before Sunset kocham i pozdrawiam, chociaż to chyba bardziej po prostu romanse niż romcomy
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Z polskich imo niektóre z tych starszych można obejrzeć beż przypalu - jakbym mial telewizor i akurat lecial Giuseppe w Warszawie, lekarstwo na miłośc czy małżeństwo z rozsądku to bym nie przelaczyl
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Megidox

mql pisze: 29 kwie 2025, 21:17 Kogel Kogel to pewnie najgorsza seria, jaką stworzyły ludzkie ręce
Chyba listów do M nie widziales
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Prawie wszystkie komedie "romantyczne" Załuskiego zestarzały się w paskudny sposób ("Komedii małżeńskiej" dawno nie widziałem, więc nie osądzam). Traktowanie Kogla Mogla (filmu, w którym główna bohaterka brana jest siłą przez męża i wszystkie marzenia o karierze idą w cholerę) jako komedii, zwłaszcza patrząc na zakończenie drugiej części to niezły, swoją drogą, dowcip. A to, co na starość z tą serią robi Łepkowska to po prostu wyciskanie pieniędzy z gówna - jej części nie są przynajmniej aż tak szkodliwe społecznie.

Jeżeli mówimy o komediach romantycznych, to dorzucam Dzień Świstaka i Palm Springs.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Jeśli łapią się i seriale to k-dramy robią robotę, można sprawdzić na początek dwie, "Crash Landing on You" i "Hometown Cha-Cha-Cha".
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Państwo Rose z Colman i Cumberbatchem - lekkie i sympatyczne bardzo.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

kurde zawsze myslalem ze Annie Hall to bait zeby naciac slizgerow na przypal z dupeczka, ale jezeli to normalna komendia romantyczna to moze warto obejrzec.
A jakie opinie o 500 dni milosci na slizgawce?
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
travis1

Post autor: travis1 »

Palm springs super jest, a z polskich komedie małżeńska nadal fajnie się oglada
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Pisze tu zeby juz nie miec wymowek zeby tego nie obejrzec ale przymierzam sie do Crazy, Stupid, Love bo cos mi mowi ze moze byc w pyte komendia

To nie rom-com ale tez rom i chyba nie bylo wzmianki na forumku ale mi sie podobalo All the bright places
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
ODPOWIEDZ