cykloped pisze: ↑19 kwie 2025, 11:18
kwestia preferencji. ale mówisz, że dalsza część gry jest tak samo wyreżyserowana jak początek?
no tutaj jakiekolwiek wybory mają wpływ na naszą karmę, a karma determinuje w pewien sposób tego jak wyglądają cutscenki, wypowiedzi postaci drugoplanowych, nie oczekuj, że jakakolwiek decyzja w zadaniu wpływie diametralnie na świat przedstawiony i finał historii, także no rdr2 nie spełni twoich oczekiwań w tym zakresie
przed zakupem sprawdzam produkt, i naczytałem się w necie jakichś opinii nie powiem z czego urwanych, które miały sugerować, że rdr2 ma więcej z rpga niż ten wzgardzony fallout 4. bullshit.
ludzie myślą że Wiedźmin 3 to rpg, także no...
no tak, i tu się zaskoczyłem bo myślałem, że kupuję grę, a nie doświadczenie z pogranicza gatunków.
wiadomo każdy lubi coś innego w gameplayu, dla mnie rdr2 to przedewszystkim narracja, historia, emocje, świat
no nie na siłę, bo ten aspekt był mocno podkreślany w recenzjach jakie se obejrzałem / przeczytałem przed zakupem. nie żeby mi to jakoś bardzo przeszkadzało, nie wymagam od tej gry zbyt wiele.
to według mnie najbardziej podkreślano, że koniom się kurczą jaja na mrozie XD, propsując tym samym dbałość o szczegóły. npc to tam chuj, ważne żeby reagowali na to, że do nich mierzę z gnata, przypominam, że w takim starfieldzie nawet o to się nie postarali
a jak by się prezentowała twoja lista top5?
u ciężkie się wylosowało, u mnie na odbiór gry wpływa mocno sentyment, ale no tak gdybym na siłę miał zrobić swoje top5 to by chyba wyglądało nastepująco:
1. RDR2
2. Wiedźmin 3
3. Fallout 1&2
4. Darkwood
5. może jakiś Stalker Cień Czarnobyla, Half Life 2, Commandos 2, C&C Tiberiun Sun, Oddworld: Abe's Oddysee