Najlepszy rok dla kultury
Moderator: gogi
- SuperRapMaster
Najlepszy rok dla kultury
Dla mnie 1994, ponieważ:
Urodzeni mordercy
Leon zawodowiec
Skazani na Shawshank
Forrest Gump
Illmatic
Ready to Die
Urodzeni mordercy
Leon zawodowiec
Skazani na Shawshank
Forrest Gump
Illmatic
Ready to Die
Re: Najlepszy rok dla kultury
dla mnie 1996 ponieważ:
2pac - all eyez on me
three 6 mafia - the end
kingpin skinny pimp - king of da playaz ball
dj zirk - looken for da chewin
outkast - atliens
snoop - tha doggfather
pmd - business is business
redman - muddy waters
k44 - księga tajemnicza
ugk - ridin dirty
master p - ice cream man
dj shadow - entroducing
chłopaczki z sąsiedztwa
2pac - all eyez on me
three 6 mafia - the end
kingpin skinny pimp - king of da playaz ball
dj zirk - looken for da chewin
outkast - atliens
snoop - tha doggfather
pmd - business is business
redman - muddy waters
k44 - księga tajemnicza
ugk - ridin dirty
master p - ice cream man
dj shadow - entroducing
chłopaczki z sąsiedztwa
Dla mnie 1991 ponieważ
Metallica - Metallica (aka Black Album)
Nirvana - Nevermind
R.E.M - Out of Time
Perl Jam - Ten
My Bloody Valentine – Loveless
ATCQ - Low End Theory
De la Soul - De La Soul is Dead
Michael Jackson - Dangerous
RHCP - Blood Sugar Sex Magik
I można by długo wymieniać bo to był kosmiczny rok
Z filmów w PL startuje Pasikowski z Krollem to na pewno
A w USA w prime wchodzą The Simpsons i będą kosić wszystko całą dekadę (sezony 2-10 to jest złoto)
Metallica - Metallica (aka Black Album)
Nirvana - Nevermind
R.E.M - Out of Time
Perl Jam - Ten
My Bloody Valentine – Loveless
ATCQ - Low End Theory
De la Soul - De La Soul is Dead
Michael Jackson - Dangerous
RHCP - Blood Sugar Sex Magik
I można by długo wymieniać bo to był kosmiczny rok
Z filmów w PL startuje Pasikowski z Krollem to na pewno
A w USA w prime wchodzą The Simpsons i będą kosić wszystko całą dekadę (sezony 2-10 to jest złoto)
Któryś pod koniec lat 60., nie chce mi się sprawdzać dokładnie, więc powiedzmy, że 1967
Z czasów, które pamiętam niech będzie 1997, bo jednoczesny peak rocka, elektroniki i telewizji muzycznej jako zjawiska
Z czasów, które pamiętam niech będzie 1997, bo jednoczesny peak rocka, elektroniki i telewizji muzycznej jako zjawiska
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
- SuperRapMaster
A ja?prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
2001
Shrek
Władcy Pierścieni
piękny umysł
Hannibal
Amelia
K-pax
Harry Potter
mullholand drive
Poranek kojota
I trochę innych filmów
I Peja – Na legalu?
Chłopaki z baraków 1 sezon
Shrek
Władcy Pierścieni
piękny umysł
Hannibal
Amelia
K-pax
Harry Potter
mullholand drive
Poranek kojota
I trochę innych filmów
I Peja – Na legalu?
Chłopaki z baraków 1 sezon
cztery żubry i dwie kurwy
Chyba w 1922 wyszło najwięcej klasyków modernizmu, ulysses, waste land itp.
1798 - początek romantyzmu w anglii (lyrical ballads) i chyba kulminacja romantyków w jenie (już przyjechał schelling, jeszcze nie wyjechali fichte i schiller)
1781 - debiut schillera, krytyka czystego rozumu kanta, umiera lessing w tym samym roku więc symboliczny koniec racjonalizmu w niemczech
Pewnie któryś rok z pierwszej dekady 16 wieku mozna wybrać
1798 - początek romantyzmu w anglii (lyrical ballads) i chyba kulminacja romantyków w jenie (już przyjechał schelling, jeszcze nie wyjechali fichte i schiller)
1781 - debiut schillera, krytyka czystego rozumu kanta, umiera lessing w tym samym roku więc symboliczny koniec racjonalizmu w niemczech
Pewnie któryś rok z pierwszej dekady 16 wieku mozna wybrać
za dużo liter byś zajmowałSuperRapMaster pisze: ↑28 lip 2024, 12:20A ja?prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
----
60s to przerost pizdy nad hujem i przede wszystkim koniec cenzury obyczajowej w usa - najbardziej dramatyczne co dotknęło społeczeństwo zachodnie w XX w.
You tell me that nothing matters
You're just fucking scared
You're just fucking scared
Ja myślę że to był magiczny czas 60s i jednocześnie początek rozkładu, to się nie wyklucza a raczej powiedziałbym że idzie w parze jak się zabierze różne fundamenty cywilizacji rozwinietej to może pozwolić na krótkotrwałą eksplozję kreatywności nawet jeśli ostatecznie doprowadzi to do samych złych konsekwencji, jakoś mądrzej da się to opisać pewnie i ubrać w słowa i wyjaśnić
1985
Wyszedł wtedy jeden z najwybitniejszych albumów muzycznych ever: Coil - Scatology!
Wyszedł wtedy jeden z najwybitniejszych albumów muzycznych ever: Coil - Scatology!
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
1979 to chyba był peak produkcji muzycznej że tak to ujmę 'klasycznej ery'. Opanowano do perfekcji techniki nagrywania, miksowania, pracy z taśmą, analogowych syntezatorów i tak dalej. To co wówczas rzeźbili Todd Rundgren, Gary Katz czy Frank Zappa brzmiało naprawdę mega. W następnych latach następowało stopniowe przejście "na cyfrę".
Nieironicznie 2016 - poza wyróżniającymi się płytami (których było w brud zarówno w Polsce, jak i na świecie), to wydano ostatnią z najlepszego okresu Fifę 17 i NBA 2K17 (jeszcze nie aż tak nastawioną na mikropłatności)
- marmolad_k2
Radio Gruz wtedy wyszło.
Jestem w stanie zaryzykować wręcz, że nie było lepszego hattricka w historii polskiego rapu niż Źródło - Radio Gruz - Hugo Bucc 2