OFFTOPIC FILMOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
mql
Moderator

Re: OFFTOPIC FILMOWY

Post autor: mql »

to prawda, reprezentuje #teamVictoria od kiedy tylko obejrzałem film
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

gambler pisze: 05 kwie 2025, 14:10 nie jakieś durne komedie, tylko coś co jest fajnym tripem. Inherent Vice obejrzane i mega mi się w podobnym kontekście podobało Under The Silver Lake. W ogóle mam wrażenie, ze ten film przeszedł trochę niezauważony lub niedoceniony, a dla mnie to dzisiaj mały klasyczek.
Oba te filmy są cudowne!
Polecę Wrong - najlepszy film w przedziwnej filmografii Quentina Dupieux, absurd i klimat
The Substance z ostatnich rzeczy

Z mniej pogodnych - np. Kinds of Kindness, The Lobster i inne filmy Lanthimosa
Annihilation
Może Infinity pool młodego Cronenberga
KUPY SKURWIELI, YO! I STARE MINECIARY
TdW

Post autor: TdW »

Od siebie mogę polecić: większość od Cronenberga zwłaszcza Videodrome, Mucha, Existeenz

Oprócz tego

Labirynt Fauna
Dziwne Dni
Urodzeni Mordercy
Berlin, Alexanderplatz
Hardware
Po Godzinach
Harry Angel
Drabina Jakubowa
Spun
Apocalypto
duńska trylogia Pusher
Człowiek pogryzł psa
Mechaniczna Pomarańcza
Czas Apokalipsy
Palacz zwłok
Blue Velvet
Donnie Darko

To tytuły przychodzące mi do głowy, które większość oglądałem zjarany albo powinny dobrze wjechać w tym stanie

Z seriali powinien siąść netflixowy Maniac z Jonahem Hillem i Emmą Stone
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2025, 19:29 przez TdW, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

podbijam cronenberga, przepiekny jest
samcro pisze: 08 gru 2024, 8:58
cliffhanger pisze: 08 gru 2024, 1:54 nigdy nie glosowlaem na PIS ale chyba skresle tego Nawrockiego w drugiej turze...
odstaw nofap xd
2do5

Post autor: 2do5 »

@TdW wrzucił tyle klasyków, że aż żal nie dopisać do tych bardziej oczywistych tytułów Fire Walk with Me, film skrojony pod trawkę narkotyczną, z tych mniej oczywistych Spoorloos, z polskich produkcji Sanatorium pod Klepsydrą warto
TdW

@2do5 Musiałem wpisać w Google co to Spoorloos, a to przecież Zniknięcie :D Nie znałem tytułu w oryginale, kiedyś już tutaj polecałem, mega wrażenie na mnie zrobił. Obejrzałem, bo kiedyś przeczytałem, że według Kubricka to najbardziej przerażający film jaki kiedykolwiek widział.
Z polskiego kina zapomniałem wspomnieć o wspaniałej trylogii polskiego sci-fi: O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji, Wojna Światów - Następne Stulecie, Ga, ga. Chwała bohaterom
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

Dzięki panowie, super polecajki.
Sporo z podawanych filmów już widziałem, ale pozostałe na pewno sprawdzę, a jest to też fajna lista odnośników jakby temat wrócił.

Obejrzałem wczoraj Infinity Pool (Enter the void trochę mnie przeraziła mnie długość, a to trzeba obejrzeć na strzała) i daje jebany bowdown za tripa w odmęty ludzkiej psychiki jakie mi ten film zafundował :bowdown: . W sumie jak odpaliłem i zobaczyłem Alexa i Mia Goth to wiedziałem że będzie dobrze.

Fajnie ten film zmieniał rytm i mylił kierunki w jakich pójdzie. Parę ikonicznych dla tripa sekwencji w scenach i nie chodzi mi o te artsy-psychodeliczne wizje orgii.
young Cronenberg, jestem fanem, na pewno jeszcze ruszymy w podróż.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

gambler pisze: 06 kwie 2025, 23:08 young Cronenberg, jestem fanem, na pewno jeszcze ruszymy w podróż.
No to jeszcze Possessora od niego możesz obejrzeć

I Titane od Julii Ducournau, który stoi na body horrorze w stylu starego Cronenberga
KUPY SKURWIELI, YO! I STARE MINECIARY
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

czy Kamila ma kurwiki w oczach?
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

moim skromnym zdaniem raczej nie
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

hujowy casting jeden i drugi, dorociński ma zbyt szlachetne rysy żeby grać dorobkiewicza z czerwonymi od odmrożeń dłońmi i połowa polek w tym kraju w wieku 30-45 lat poszłaby z nim na shota i niech robi z nimi co chce gdyby tylko klasnął w dłonie, a wokulski mimo, że niby przystojny to miał w sobie jednak coś creepowego dla panien, tu powinien być lichota albo marcin czarnik

a ta urzędowska to asexual w krótkich włosach, no mało komu będzie chciało się wierzyć, że typ z takim hajsem poszedł w totalne uczuciowe zatracenie dla alabastrowego bezcyckowia, tu trzeba było małolaty, która po prostu byłaby dobrą dupą i dla której realny byłby kryzys wieku średniego, aleksander albo gałązka bardziej by pasowały, wichłacz urodowo też spoko, ale ma za dobroduszne oblicze do zagrania materialistycznej suki
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
2do5

sztyc pisze: 15 kwie 2025, 14:46marcin czarnik
sztyc pisze: 15 kwie 2025, 14:46gałązka
widzę to
TdW

@sztyc Więckiewicz by idealnie pasował wedle tego klucza
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

no Dorocinski przehujowy wybór
Joaquin

Post autor: Joaquin »

Co do kurwików w oczach to mi od razu do roli Łęckiej przypasowała Michalina Łabacz. Jej nazwisko przewijało się też kilkukrotnie, osobiście żałuję, że jej nie wybrano
2do5

ale kurwa coś jest z tymi szlachetnymi rysami twarzy Dorocińskiego, chad-face nawet jak się za bardzo nie stara
Spoiler
Obrazek
już bardziej wiarygodny był w roli bezdomnego, ale może dowiezie warsztatem
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

no to jest polski humphrey bogart przecież
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
moody

Post autor: moody »

Joaquin pisze: 15 kwie 2025, 19:56 Co do kurwików w oczach to mi od razu do roli Łęckiej przypasowała Michalina Łabacz. Jej nazwisko przewijało się też kilkukrotnie, osobiście żałuję, że jej nie wybrano
to jak dla mnie odwrotnie, labacz ma bardzo delikatna uroda, za chuja nie pasowalaby do roli zimnej suki
chaya

Post autor: chaya »

sztyc pisze: 15 kwie 2025, 14:46 hujowy casting jeden i drugi, dorociński ma zbyt szlachetne rysy żeby grać dorobkiewicza z czerwonymi od odmrożeń dłońmi i połowa polek w tym kraju w wieku 30-45 lat poszłaby z nim na shota i niech robi z nimi co chce gdyby tylko klasnął w dłonie, a wokulski mimo, że niby przystojny to miał w sobie jednak coś creepowego dla panien
jeżeli zrobi połączenie z jakiekolwiek komedii romantycznej, w której zagrał z minghunem to będzie ok
ODPOWIEDZ