Wini - rozmowy
- mainsieskonczyl
Re: Wini - rozmowy
Obejrzałem połowę bo więcej się nie dało, braunienko jest zbyt dobry w manipulacje i prowadzenie dyskusji żeby mu wini podołał, choćby najbardziej idiotyczne rzeczy mówił, to wyprowadził Winiego z równowagi i nim zachwiał bardzo szybko i już do końca Wini się rzucał jak zarzynany cielak, wypłynął na za głęboką wodę i utonął. Mógł tylko go pytać o poglądy i dać mu się samemu skompromitować w jakiś sprytny sposób tak jak pan Lamża zrobił z Bernatowiczem, ale najprawdopodobniej mu intelekt nie pozwala. Tak jak piszecie, Wini przypomina mi mnie jak miałem 20 lat, przeczytałem Hareriego i 3 blogi o ateizmie i myślałem że każdego katolika trzeba zaorać na argumenty.
- gods bidness
No i to jest clou problemu Winiego. Nie brak wiedzy czy czegoś. Pewnie Wini sobie w głowie ułożył, że spyta o to i tamto, a Braun mu odpowie tak czy srak i wtedy Wini rzuci ripostę i będzie szach mat.
A tu Braun nieskonfundowany prowadził te swoje monologi, pytania omijał jak gdyby nigdy nic i plótł androny jak najęty, których nie ma jak zweryfikować, bo musiałaby siedzieć komisja złożona z profesorów od buddyzmu, chrześcijaństwa, islamu i filozofii.
Więc Wini robił się coraz bardziej nerwowy, bo nic nie szło tak, jak sobie zaplanował, więc na koniec została pasywno-agresywna ironia.
Nie zmienia to faktu, że ta lawina komentarzy pod filmem to jakieś odgórnie inspirowane trolle. Zresztą to samo jest na jakimś tik toku, gdzie nagle się okazuje, że 90% scrollowaczy tik toka w Polsce nienawidzi ukraińców, szczepionek i lewaków.
-
pearl harbor
- Zbanowany
Bardzo dobry post god bidness.
Problem w tym, iż Wini się za szybko odpalił, ale też należałoby się postawić w jego sytuacji, gdzie zadaje łopatologiczne pytania (jakby nie patrzeć taka jest formuła jego rozmów), a w zamian do większości zapytań otrzymuje monologowy bełkot omijający zagadnienia. Faktem jest, iż gaśnica posiada bogaty wachlarz słów i należy do osób oczytanych, zaś Wini jest uboższy w tej materii, nie jest wyuczonym dziennikarzem czy też reporterem, nie wie jak rasowo podejść rozmówce czy zapędzić go w kozi róg (dziennikarstwo wymaga przygotowania i przede wszystkim dobrego researching)mimo wszystko i tak potrafił w wielu kwestiach punktować strażaka w sposób chałturniczy i dziecinny oraz sztampowy, ale jednak...
- Moltisanti
W moich oczach Wini się po nim przejechał jak po totalnym amatorze, przeciez nie trzeba mieć wiedzy książkowej żeby wyśmiać 99% idiotyzmow brauna gdzie swoją wiedzę opiera na jakimś detektywie z USA czy te jego wszystkie tanie manipulacje, hiperbole i ucieczki od pytania.
Albo to ze najpierw mowi ze tylko chrześcijanie mają rację, później mowi ze żeby oddać za coś życie trzeba być tego pewnym (tak mowi detekyw z usa), na to wini mowi mu ze islamiści co chwile oddają życie za wiarę i Grzesiek łapie laga
raczej dla każdego człowieka z IQ powyżej 90 Braun wypada na totalnego klauna w tej rozmowie
Albo to ze najpierw mowi ze tylko chrześcijanie mają rację, później mowi ze żeby oddać za coś życie trzeba być tego pewnym (tak mowi detekyw z usa), na to wini mowi mu ze islamiści co chwile oddają życie za wiarę i Grzesiek łapie laga
Myślę że problemem jest to że Wini zachowywał się po prostu chamsko, ironicznie i nieelegancko jako gospodarz. To nie była debata, tylko on zaprosił Brauna do swojego programu więc powinien trzymać jakąś kulturę wypowiedzi, nawet jeśli się z nim nie zgadzał.
Zapytał te ruską kurwę, szmatę bez honoru, parodie Polaka (ta karykaturalna staromowa, tembr głosu kaznodzei) co robił w rossija 1 u solovyova pomiędzy tekstami o zajebaniu Polaków bronią nuklearną? Syn kurwy i donosiciela, żeby dawać platforme takiemu cwelowi. Wstyd wini.
Wini z klasą, nie widzę nigdzie chamstwa, a napewno nie większego niż w jakiejkolwiek debacie medialnej. Na ten stek farmazonów i slalomu spierdalajacego od sedna pytań fanatyka, to.na prawdę klasa. No i rozjechał dziada jego własną bronią.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Już pomijając co Braun gada to sama forma prowadzenia tej "rozmowy" przez Winiego była absolutnie żenująca
Druga połowa była już całkiem przyjemna jak odeszli od tematów religijno politycznych i gadali sobie o filmach i popkulturze
Fajna rozmowa, uśmiałem się nieźle, props Wini.
Dwóch typów o diametralnie odmiennych poglądach, to wiadomo, że będą jakieś napięcia.
Wini się podpalał i mocno szydził. Było to nieeleganckie - ale nie oszukujmy się - nie rozmawiał z dżentelmenem, tylko z politycznym brutalnym politykiem wygłaszającym skrajne, agresywne poglądy, szczycącego się fizycznymi napaściami na przeciwników politycznych, jak np. atak gaśnicą na kobietę.
Braun wygłaszał swoje katoautorytarne poglądy ze spokojem, głosem mędrca, więc jeżeli forma komuś przesłania treść, to faktycznie mógł wypaść lepiej.
Przypominanie o żydowskich korzeniach religii antysemickiego Brauna i odbicie piłeczki z islamistami oddającymi życie za wiarę bardzo celne.
Po argumencie, że adopcja przez pary homoseksualne tyczy się dzieci z domu dziecka, a nie przypadkowych szczęśliwych dzieci z "normalnych" rodzin, Braun totalnie skapitulował.
A komentarze pod yt to jakiś inny świat. Nie wierzę, że powstają i są lajkowane w sposób organiczny.
Dwóch typów o diametralnie odmiennych poglądach, to wiadomo, że będą jakieś napięcia.
Wini się podpalał i mocno szydził. Było to nieeleganckie - ale nie oszukujmy się - nie rozmawiał z dżentelmenem, tylko z politycznym brutalnym politykiem wygłaszającym skrajne, agresywne poglądy, szczycącego się fizycznymi napaściami na przeciwników politycznych, jak np. atak gaśnicą na kobietę.
Braun wygłaszał swoje katoautorytarne poglądy ze spokojem, głosem mędrca, więc jeżeli forma komuś przesłania treść, to faktycznie mógł wypaść lepiej.
Przypominanie o żydowskich korzeniach religii antysemickiego Brauna i odbicie piłeczki z islamistami oddającymi życie za wiarę bardzo celne.
Po argumencie, że adopcja przez pary homoseksualne tyczy się dzieci z domu dziecka, a nie przypadkowych szczęśliwych dzieci z "normalnych" rodzin, Braun totalnie skapitulował.
A komentarze pod yt to jakiś inny świat. Nie wierzę, że powstają i są lajkowane w sposób organiczny.
braun bardzo grzeczny i zachowawczy, no i zgadzam się z nim, że producencka edycja blade runnera zdecydowanie najlepsza.
You tell me that nothing matters
You're just fucking scared
You're just fucking scared
-
pearl harbor
- Zbanowany
Ale nudny ten wywiad z Grubsonem, myślałem że Grubson to ciekawsza osobowość a nie taki chłopek roztropek.
raperka z uk nawijająca pod dnb którą gruby już któryś raz wspomina w rozmowach z różnymi gości „łąbi, łanbi jakaś taka ona ma ksywę to tak naprawdę?
może ona?
ale nie wiem o kim gruby mówi jc, tylko skojarzenie po twoim poście
Spoiler
naciskasz ppm na player i klikasz kopiuj adres od bieżącego momentu
GrubSon miał wylane w ten wywiad