Anime - normiki out
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Anime - normiki out
wyszedł 18 odcinek daimy, więc pytanie
jak wam siedzi SSJ4 w kanonie?
Dla mnie spoko bo lubie trzask dupy uważających Super za świętość, a to ewidentnie gryzie się z wydarzeniami z tej serii
Ale ogólnie Daima to dla mnie małe rozczarowanie, a male tylko dlatego bo nie miałem dużych oczekiwań. Kolejna seria typu "fuck it, we ball", źle to brzmi ale może odejście Toriyamy dobrze zrobi marce w dłuższej perspektywie
Ale ogólnie Daima to dla mnie małe rozczarowanie, a male tylko dlatego bo nie miałem dużych oczekiwań. Kolejna seria typu "fuck it, we ball", źle to brzmi ale może odejście Toriyamy dobrze zrobi marce w dłuższej perspektywie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
W teorii nwm czy sie gryzie z wydarzeniami z dbs bo zawsze mozna powiedziec ze to tylko i wylacznie dzieki
, mysle ze sa inne rzeczy ktore sie bardziej gryza niz to.
Dla mnie jako fan dbs (przedewszystkim mangi) spk, chociaz troche dziwnie wyglada w miniaturce i
Sama daime tez jako tako oceniam, byly ok momenty ale brakowalo mi takich mega epickich momentow oprocz ktory tez nie byl niewiadomo jak epicki. Ostatnia walka tez nudna i wkurwiajaca , te momenty gdzie sie nic nie dzieje i ze statek jest poraz 10x rozjebany jak przyczepy a oni nie moga nic zrobic bez statku bo *plot*.
Seria do zapomnienia, oby sie porzadnie wzieli za kontynuacje dbs i bedzie ogien, moro arc i arc granolah to bardzo dobra podstawa do zrobienia porzadnego kawalka anime, i z calym szacunkiem do toriyamy ale mysle ze toyotaro sie wyrobil i mam wrazenie ze ma plecy zeby to pociagnac dalej w ciekawa strone (kocham ta rywalizacje goku/vegeta w dbs, imo ta dwojka ma potezna dynamike ktora moze uciagnac ciezar przeszlosci tej serii i zaprowadzic ja na jeszcze wyzsze szczyty)
Spoiler
mocy tego nameka
Dla mnie jako fan dbs (przedewszystkim mangi) spk, chociaz troche dziwnie wyglada w miniaturce i
Spoiler
czerwonych a nie czarnych wlosach
Spoiler
ssj3 vegety
Spoiler
te battle royale w ep16 czy 17 gdzie oni nie moga sie pozbyc jakichs pionkow bo niby ich jest za duzo
Pozniej jeszcze jakies lamerskie odstawienie vegety na koncu jprd

Seria do zapomnienia, oby sie porzadnie wzieli za kontynuacje dbs i bedzie ogien, moro arc i arc granolah to bardzo dobra podstawa do zrobienia porzadnego kawalka anime, i z calym szacunkiem do toriyamy ale mysle ze toyotaro sie wyrobil i mam wrazenie ze ma plecy zeby to pociagnac dalej w ciekawa strone (kocham ta rywalizacje goku/vegeta w dbs, imo ta dwojka ma potezna dynamike ktora moze uciagnac ciezar przeszlosci tej serii i zaprowadzic ja na jeszcze wyzsze szczyty)
ależ dojebany był 19 odcinek, od początku do końca coś pięknego. no i nie ma co ukrywać że w dorosłych formach postacie wyglądają tysiąc razy lepiej
witam dzisiaj

Ogólnie ostatni odcinek mi się bardzo podobał, czuć tu było zdecydowanie wczesnego Akire
ciekawe co dalej czeka Dragon Balla
@Piters Hahaha jeszcze nie ogladalem dzisiejszego odcinka bo mialem mecz ale zacheciles 
Te zdanie o spojnosci to tak dla scislosci wrzucilem, ale osobiscie to mam wyjebane na spojnosc z dbs i dbz/db w tej sytuacji, mam troche beke z rozstrzasania tych niescislosci, jako ze historia w anime/mangach jest tworzona wraz z uplywem tomow to dosyc czesto sa mindfucki, nauczylem sie z tym zyc

Te zdanie o spojnosci to tak dla scislosci wrzucilem, ale osobiscie to mam wyjebane na spojnosc z dbs i dbz/db w tej sytuacji, mam troche beke z rozstrzasania tych niescislosci, jako ze historia w anime/mangach jest tworzona wraz z uplywem tomow to dosyc czesto sa mindfucki, nauczylem sie z tym zyc
nie no ja tak dla beczki podbiłem, bez przypierdolki
ale no nauczyc sie olewac takie nieścisłości i traktować skończony sezon jak skończona historie bo kolejny moze nigdy nie powstać to dwie najważniejsze rzeczy jakich musiałem sie nauczyc jak zacząłem oglądać wiecej anime
ale no nauczyc sie olewac takie nieścisłości i traktować skończony sezon jak skończona historie bo kolejny moze nigdy nie powstać to dwie najważniejsze rzeczy jakich musiałem sie nauczyc jak zacząłem oglądać wiecej anime
No i props.
Jak juz jestesmy przy temacie db to wlasnie mi sie wyswietlilo ze juz dokladnie rok od smierci Toriyamy
Jak juz jestesmy przy temacie db to wlasnie mi sie wyswietlilo ze juz dokladnie rok od smierci Toriyamy

Czy ktoś tak ma że jak mu się w anime nie podoba jakąś scena to musi sprawdzić mangę czy przypadkiem nie jest to filler scena
Jak oglądam anime to co chwila porównuje z manga, mimo że samej mangi nigdy nie czytam i nie lubie
Jak oglądam anime to co chwila porównuje z manga, mimo że samej mangi nigdy nie czytam i nie lubie
nigdy, jedynie sie wkurwiam jak znam mangę i coś zrobią bez sensu w anime
24 odcinek solo leveling to taka petarda że chuj

- ToMojaStaraKsywka
nawet mi nie mów! Już prawie to skonczylem. Szczerze mówiąc nie lubie zbyt OP postaci, ale kurwa tu wciągam odcinek za odcinkiem.
edit. ojebałem. jezu jakie to było kozackie
. brakowało mi takiej napierdalanki.
edit. ojebałem. jezu jakie to było kozackie

Spoiler
Ezio_Wroclaw pisze: Ja się nigdy nie przewoże. Ja zawsze rozważam tylko dwie opcje na konflikt fizyczny - teleskop w łeb, ostatecznie nożem po mordzie.
Koń, optujesz za poderznietym gardlem śmieciu?
nie wiem czy to do końca w dobrym temacie pisze, bo to nie jest takie stricte anime ale
nowy devil may cry to taka kurwa zamuła, że się wierzyć nie chce. jak zwykle kurwa jest material zrodlowy z ktorego mozna czerpac garsciami to trzeba zrobic hujowaty misz masz wszystkiego i probowac wjebac jakis niemrawy przekaz. nie rozumiem wysokich ocen. co prawda nie jest to jakos tragiczne, niemniej jako sympatyka serii mnie wkurwil, a jako przecietnego ogladacza w ogole nie porwal i wynudzil. no i kurwa + jeszcze jebany numetalowy soundtrack litosci.
nowy devil may cry to taka kurwa zamuła, że się wierzyć nie chce. jak zwykle kurwa jest material zrodlowy z ktorego mozna czerpac garsciami to trzeba zrobic hujowaty misz masz wszystkiego i probowac wjebac jakis niemrawy przekaz. nie rozumiem wysokich ocen. co prawda nie jest to jakos tragiczne, niemniej jako sympatyka serii mnie wkurwil, a jako przecietnego ogladacza w ogole nie porwal i wynudzil. no i kurwa + jeszcze jebany numetalowy soundtrack litosci.
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- ToMojaStaraKsywka
chciałem oglądać, bo lubię dmc ale skoro tak mowisz to odloze w czasie i kiedyś sprawdzę
Spoiler
Ezio_Wroclaw pisze: Ja się nigdy nie przewoże. Ja zawsze rozważam tylko dwie opcje na konflikt fizyczny - teleskop w łeb, ostatecznie nożem po mordzie.
Koń, optujesz za poderznietym gardlem śmieciu?