[serial] Severance (2022, Apple TV+)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- piernikowyskoczek
Re: [serial] Severance (2022, Apple TV+)
fajny final, troche uratowal przeciagniety sezon
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
+1, dobry finał po ostatnich popłuczynach, nie byłem wczuty jak ekolega niuhniuh żeby aż tak się zagłębiać
S2 wyszedł zaraz po tym, jak odkryłem S1. Spadek jakości ewidentny. Generalnie po jakimś czwartym odcinku straciłem wiarę, a po finale podsumowałem sobie co wiemy... No i kurczę wciąż nic
S3 odpuszczando
Finał mega.
Spoiler
No trochę można się jednak domyślać lub dywagować, wygląda to jak ulepienie nowego człowieka pozbawionego negatywnych emocji, traum ,bólu czy też smutku zauważ, że Gemma miała 25 bądź więcej świadomości stworzonych przez Lumon i te które były pokazane w serialu były poddawane przykładowo bólowi lub próbie przypomnienia sobie smutku - korporacja testowała czy po przełączeniu tych świadomości między sobą pozostaną jakieś ślady, możliwe, iż po udanym teście po prostu chcieli opierdalać taką usługę na stałe.
Dlaczego uważasz , ze wątek reintegracji się rozbił, miał genialny końcowy etap jakim był dialog dwóch świadomości podczas, którego widzimy, iż nie decyduje tylko oryginalny Mark, a również Alter manifestujący, że chce żyć i że też się liczy i że nie jest jakimś zbędnym bytem(reintegracja nie doszła do skutku)
Dlaczego uważasz , ze wątek reintegracji się rozbił, miał genialny końcowy etap jakim był dialog dwóch świadomości podczas, którego widzimy, iż nie decyduje tylko oryginalny Mark, a również Alter manifestujący, że chce żyć i że też się liczy i że nie jest jakimś zbędnym bytem(reintegracja nie doszła do skutku)
Za morderstwo odpowiada oryginalny Mark, nieumyślnie, ale jednak - mimo to nie ma ten argument znaczenia bo dla Lumon główny bohater obecnie jest zbędny no, ale pewnie wymyślą coś w S3.
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale bambus nie ginie, Lumon prezentuje się jak totalna sekta i ta dwójka antagonistów ślepo wierzy w ich ideały jak typowi sekciarze i tak zostali przedstawieni zarówno czarnuch jak i brodacz
Zostawili to na trójkę.
- Rozpierdalator
Finał elegancki (szczególnie od 30 minuty)
Trzeciego sezonu już mogą nie robić i będzie git
Spoiler
spodziewałem się jakiegoś ultra cliffhangera na koniec a nawet coś tam się zadziało że ta chinkojaponka wyszła
@SiNi Chodziło o
Masz rację, można się domyślać i spekulować, ale uważam, że i tak ten sezon zrobił kurwę z logiki 
Spoiler
śmierć brodacza, nie Milchika. Ten na 100% żyje.

Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Spoiler
lumon chciał dać im dziecko poprzez eksperyment na gemmie, ona się na to zgodziła nie informując marka o tym fakcie i pozorując śmierć - tak było nie ściemniam mhm
Ostrzeżenie za brak spoilera.
Pozdrawiam,
gogi
Hyphap! |
|