Kurtki i Płaszcze

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
jajca

Re: Kurtki i Płaszcze

Post autor: jajca »

Nie wiem jak teraz w dobie inflacji ale pamiętam jak szukałem kilka lat temu, i spoko alternatywa dla sieciowek wydaly mi sie wtedy te oldskulowe centra handlowe gdzie są małe polskie sklepy z gajerami - typu Land w warszawie czy CHT w krakowie, zaskoczyło mnie wtedy że akurat na płaszczach 100% wełna wychodziło to wyraźnie taniej niż w sklepach typu bytom czy vistula
lygrys pisze: 09 sty 2024, 4:25 walczę o to by jak najdłużej walczyć
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Jak planujesz w tym płaszczu chodzić w zimne dni i ma to być twoje główne okrycie, a nie jedynie element kreacji w której posiedzisz se w uberze i zdejmiesz po dotarciu na miejsce (nie wiem jak to lepiej opisać, ale myślę że wiadomo ocb), to wełny im bliżej 100% tym lepiej, jeśli to drugie, to myślę że 60-70% będzie spoko.

Ja mam taki na ten pierwszy scenariusz (tylko czarny) - https://www.zalando.pl/massimo-dutti-kl ... o-k11.html
I taki na drugi - https://www.zara.com/pl/pl/p%C5%82aszcz ... v2=2432200

100% wełny vs 51%, pierwszy jest dużo bardziej zbity, ciężki, sztywny i mam wrażenie że przy zapiętym wyglądam jak dureń, za to mogę w nim stać na przystanku w wieczory, podczas których w tym drugim modliłbym się o przyjazd czegokolwiek i dmuchał w ręce, ten drugi to opcja taka typowo na spacer do biura w sneakersach albo jakiś grobbing po obiedzie w słoneczny dzień i różnią się pod względem ciepła jak dzień i noc.

Ogólnie trochę jak wspomniał jajca, na wejściu dałbym se spokój z wszystkimi bershkami i reservedami, gdzie te płaszcze są masówką, więc poszczególne egzemplarze potrafią być różnie (źle) zszyte wewnątrz, z ledwo trzymającymi się guzikami, w zarze nigdy nie narzekałem na te płaszcze ze średniej-wyższej serii (bo te z najtańszej nie różnią się od wspomnianej bershki czy kurwa house'a).
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
moody

Post autor: moody »

zemsta1camzata pisze: 24 lis 2024, 12:05 ile wełny powinien mieć dobry płaszcz w sobie?

i jaka cena jest fajna za spoko jakościowo płaszcz zimowy?
do czestego noszenia to bym sie szarpnal na 100% welny, po paru latach dalej powinien wygladac porzadnie, a nie jak skulkowane gowno. tylko ze w takim skladzie obawiam sie ze z tysiaka dzisiaj trzeba dac
Awatar użytkownika
Konfident

Post autor: Konfident »

da się w jakiejś sieciówce dorwać spoko parki na zimę? bo w 2017 kupowałem w HM to była kozacka cieplutka i wytrzymała do dziś a tylko 300zł

a jak nie sieciówki to gdzie celować? tak do 700zł byłoby git

płaszczu nie chce bo nie jestem pedałem
Awatar użytkownika
lygrys

Post autor: lygrys »

Jeżeli chcesz kupić ponadczasową parkę, która jest najbardziej uniwersalna, która pasuje do stylu football casuals i smart casuals, to bierz replikę parki M51.

Sam planuje kupić jakaś i chyba skuszę się na tą firmy Brandit
https://militaria.pl/p/kurtka-brandit-u ... ve-2257687
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Wjechała promka na kurtkę pitbull, ceniona marka na forum: https://www.decathlon.pl/p/mp/pitbull/k ... onvertiser
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

Niestety nie ta czerwona.

Btw @the badman po kilkumiesięcznym okresie użytkowania polecasz czy odradzasz?
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
matejko

Post autor: matejko »

Ktoś mi powie co mają w sobie kurtki the north Face oprócz tego że mają znaczek i sa bardzo drogie ? Podobną kurtkę można kupić w ccc hehe
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

diabel tkwi w szczegolach. Ja mam kamizelke 1996 Retro Nuptse od TNF na gesim puchu, z hydrofobowym wykonczeniem DWR (odprowadzajacym wode). Ma wystarczajaca ilosc kieszonek, chowany kaptur, dobrze lezy na ciele i przede wszystkim daje cieplo w niska temperature. Rownoczesnie potrafi obnizac temperature potrafi utrzymac suchosc jak jest bardzo cieplo. I na dodatek moge ja tak poskladac, ze spokojnie wejdzie do plecaka TNF Borealis.

po prostu dobra firma. Stosuje rozne technologie w swoim sprzecie. A to, ze klony TNFowcow w dunkach sa wszedzie to juz inna sprawa...
Ostatnio zmieniony 18 mar 2025, 18:44 przez oyama, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko jest fikcja literacka
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

o chuj chodzi z tym pitbullem? Wszędzie to widać
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

badman wyznaczył trendy
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
zuperhero

Post autor: zuperhero »

oyama pisze: 04 lut 2025, 17:10 diabel tkwi w szczegolach. Ja mam kamizelke 1996 Retro Nuptse od TNF na gesim puchu, z hydrofobowym wykonczeniem DWR (odprowadzajacym wode). Ma wystarczajaca ilosc kieszonek, chowany kaptur, dobrze lezy na ciele i przede wszystkim daje cieplo w niska temperature. Rownoczesnie potrafi obnizac temperature jak jest bardzo cieplo. I na dodatek moge ja tak poskladac, ze spokojnie wejdzie do plecaka TNF Borealis.

po prostu dobra firma. Stosuje rozne technologie w swoim sprzecie. A to, ze klony TNFowcow w dunkach sa wszedzie to juz inna sprawa...
to jest jakaś pasta?
Awatar użytkownika
oyama

nie no, kamizelka TNF 1996 Retro Nuptse
lll

Post autor: lll »

oyama pisze: 04 lut 2025, 17:10 Rownoczesnie potrafi obnizac temperature jak jest bardzo cieplo.
Że zakładasz kamizelkę jak jest gorąco żeby było chłodniej?
Awatar użytkownika
oyama

chcialem napisac, ze utrzymuje suchosc pod spodem
ODPOWIEDZ