Pokémon!

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Re: Pokémon!

Post autor: phobos »

Jose pisze: 03 mar 2025, 13:16 pierwszych dwóch generacji i potem już nie umiałem z nimi relować
też tak miałem (plus do trzeciej, bo najwięcej godzin chyba spalone w pokemon ruby jednak), ale w każdej jest trochę spoko nowych pokemonów, z których można składać team, a jakimiś z gównianym designem się nie interesuję, co podnosi poziom trudności gry, bo nie wiesz nawet jaka to kombinacja typów, chociaż walki i tak są łatwe

Dodano po 15 minutach 18 sekundach:

w sumie dobrze podsumowane, nowe generacje są za łatwe, levele wbija się za szybko, nie ma żadnego poczucia progresu, pokemony zachorowały na syndrom tibijski
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze:szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Wszystkiego najgorszego i wszystkie klątwy na ciebie i twoją rodzinę.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Piękny cover. :D
https://www.last.fm/user/Parlae

Don't get mad at me
should've get mad at your dentist
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

To też jest banger w chuj. :bowdown: A może to po prostu nostalgia.
Wrzucajcie swoje ulubione soundtracki z Pokemonów. :D
https://www.last.fm/user/Parlae

Don't get mad at me
should've get mad at your dentist
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ok, przeszedłem Omega Ruby (thx choroba za czas). Trochę się męczyłem szczerze mówiąc w niektórych momentach, zwłaszcza ze skalowaniem samemu poziomów przez dostępność mega ewolucji i exp share dla całego teamu od początku. Dodatkowo tak jak pisałem 2d w pokemonach ma dla mnie dużo lepszy vibe niż 3d, chociaż no całkiem ładnie to wyglądało. Fabułka na pewno najbardziej rozwinięta i najlepsza, ale bardziej podobał mi się setting rozpierdalania mafii niż ratowania świata przed wybuchem.

Zastanawiałem się czy nie jestem zmęczony poksami po prostu ogrywając Omega Ruby, ale no odpaliłem już Platinum żeby sprawdzić czy działa i wsiąknąłem na 1,5h (a miałem akurat obiad zrobić), więc chyba nie :lol:

Fire Red - ogrywam na kiblu od kilku tygodni raz jeszcze to jak skoncze to wydam ocenę
Heart Gold - 8/10 - ulubiony poks którego nie znałem przed - Ampharos
Omega Ruby - 6/10 - Gardevoir

w skali, że 6 to już spoko, a 8 to bardzo dobra gra
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

No nwm czy to ja sie stalem lepszy po latach czy trenerzy dostali nerfa jak naruto i sasuke w boruto bo bez multiexpa rozwalam na luzie kazdego po kolei i nie czuje zadnej trudnosci. A pamietam ze za czasow saphire i emeralda to jednak byly troche ciezary zeby dojechac np nosepassa w pierwszym gymie (zwlaszcza jak bralo sie torchica tak jak zrobilem to teraz w omega ruby) :dunno:
Ofiary slizgawkowego stalkera: mama swna, kitty, 2 dziewczyny z ktorymi randkowal badman
Awatar użytkownika
Piters

Ja właśnie nigdy nie grałem, ale jak oglądałem porównania na yt to podobno Emerald miał silniejszych gym leaderow

Moze sobie tez przejdę jak skończę fire red bo to tez mi pójdzie na miyoo mini plus na którym pykam jak mam dosłownie kilka chwil, ale nie wiem czy wytrzymam tyle poksow xd
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

kurwa namawiacie mnie, chyba się skuszę na nową przygodę przez Was
Awatar użytkownika
Piters

no ja złapałem mega zajawę, ale to jedynie wchodzi na handheldzie jakims albo ewentualnie emulacja na telefonie bo nie wyobrażam sobie w to palować przed kompem
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Na telefonie spoko się gra.
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
bronek

nie wyobrazam sobie grac w poksy na telefonie, wiec bede musial kiedys sprobowac. @Jose ktora czesc ci chodzi po glowie? Ja mysle ze jak juz skoncze te ruby omega i ta zelde totk to sie zabiore za remake diamond/pearl bo tez sentymencik do tamtej generacji pozostal
Ofiary slizgawkowego stalkera: mama swna, kitty, 2 dziewczyny z ktorymi randkowal badman
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

no jak Piters mówi, że Emeraldy mają trudnych gym leaderów to pewnie te, chyba nigdy nie grałem, plus może się przekonam do nowych poksów, z tym że ja pewnie tutaj będę pykał w wolnych chwilach: https://arcadespot.com/game/pokemon-emerald-version/
Awatar użytkownika
Piters

no tak słyszałem jak porównywałem sobie, którą wersje ograć, ale w razie czego reklamacji nie przyjmuje :D
bronek pisze: 11 mar 2025, 21:09 zabiore za remake diamond/pearl bo tez sentymencik do tamtej generacji pozostal
ja kupiłem na premier na Switcha, ale mi sie odechciało grać wtedy po chwili
teraz właśnie wkręciłem się w poksy bo w samolocie odpaliłem z nudów znowu, ale teraz wole sobię jednak zagrać w Platinum
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

A ja sobie od nowa oglądam przygody chłopaka, który będzie mistrzem
Awatar użytkownika
bronek

Jose pisze: 11 mar 2025, 21:34 no jak Piters mówi, że Emeraldy mają trudnych gym leaderów to pewnie te, chyba nigdy nie grałem, plus może się przekonam do nowych poksów, z tym że ja pewnie tutaj będę pykał w wolnych chwilach: https://arcadespot.com/game/pokemon-emerald-version/
Emeraldy pewnie zaraz po (soul)silverach moje ulubione poksy, te sidequestowe zagadki przy koncowce gry byly piekne do rozkminienia za dzieciaka, sie siedzialo z notesem zeby ogarnac ocb z tymi
Spoiler
napisami jezykiem braila w jaskiniach podwodnych
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
No i same pokemony (stworki) imo byly dojebane, bardzo fajny design, ciekawe typingi i bardzo nietypowe metody ewolucji niektorych, (chyba) tez pierwsze poksy z roznymi formami ktore mozna zmieniac pod pewnymi warunkami
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

mateko pisze: 11 mar 2025, 22:33 A ja sobie od nowa oglądam przygody chłopaka, który będzie mistrzem
kurde, ja czekam aż mi córka urośnie i se pierdolniemy serial, oby chciała xd
Awatar użytkownika
bronek

aha no i z gym liderami to z pamieci tez bym powiedzial ze byly w miare trudne, nosepass roksany wydawalo sie ze ma z milion defensa i nawet jakies superefective move'y zabieraly mu na oko tak 1/5 zycia a nie mialo sie wtedy zbyt duzo poksow ktore mialy ataki z przewaga typowa, w pewnych momentach teamowe bossy tez nie byly takie latwe i czesto gesto trzeba bylo sie bawic w leczenie potionami i revivami modlac sie o miss przeciwnika zeby moc samemu zadac cios. Chociaz ja wiecej z saphire gralem niz w emerald, ale jezeli mnie pamiec nie myli to ia bossow dostalo boosta w emeraldach
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Jakie pokemony 2D Waszym zdaniem najlepsze jak grałem tylko w fire Red?
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

heart gold/soul silver by było po kolei xD
lygrys pisze:Wszystkiego najgorszego i wszystkie klątwy na ciebie i twoją rodzinę.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

kurde odpaliłem emeraldy, ustawiłem se nick PHOBOS i chciałem walczyć z EDDYM, a tu nie mogę ustawić imienia przeciwnika, co za gówno
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

ja zawsze ustawiam ash, kiedyś nie wiedziałem, że w grach to inna postać
ODPOWIEDZ