[gatunek] R&B/Soul
[gatunek] R&B/Soul
Czyli chłopaki i dziewczyny śpiewający o miłości i seksie analnym. Aż dziwne, że takiego tematu jeszcze nie ma i czasami brakuje takiego.
Dwa nowe albumy. Ten pierwszy jest live.
Dwa nowe albumy. Ten pierwszy jest live.
Re: [gatunek] R&B/Soul
A w sumie fajnie, że zbiorczy temat, bo już kilka razy chciałem coś tam napisać/wspomnieć, a nie chciało mi się zakładach tematu na album.
Z ostatnich słuchanych, to wkręciła mi się Cleo Sol z albumami z 2023 - oba dobre, różne od siebie, bardzo umilające czas.
No i Raye w wydaniu orkiestrowym super
Z ostatnich słuchanych, to wkręciła mi się Cleo Sol z albumami z 2023 - oba dobre, różne od siebie, bardzo umilające czas.
Ten Live album od Raye to jest po prostu cudo. Słuchane niezliczoną ilość razy.
Live At Montreaux w wydaniu jazzowym też spoko.
Ja od siebie dodam Saleka - Lady Raven , czyli soundtrack do filmu TRAP. Film jak film (reżyserowany przez jej ojca) taki na raz ale utwory takie jak np.: Don't Wanna Be Yours, Release, Where Did She Go albo Save Me zdecydowanie zasługują na sprawdzenie.
Live At Montreaux w wydaniu jazzowym też spoko.
Ja od siebie dodam Saleka - Lady Raven , czyli soundtrack do filmu TRAP. Film jak film (reżyserowany przez jej ojca) taki na raz ale utwory takie jak np.: Don't Wanna Be Yours, Release, Where Did She Go albo Save Me zdecydowanie zasługują na sprawdzenie.
Pierwszy singiel Keri Hilson od ponad dekady.
Wróciła
I jeszcze to:
'Best R&B Singers of All-Time' ranked by Billboard
https://www.billboard.com/lists/best-rb ... -all-time/
1. Stevie Wonder
2. Aretha Franklin
3. Michael Jackson
4. Beyonce
5. Whitney Houston
6. James Brown
7. Prince
8. Mariah Carey
9. R. Kelly
10. Marvin Gaye
W sumie nie ma tragedii... Choć Prince chyba za nisko.
https://www.billboard.com/lists/best-rb ... -all-time/
1. Stevie Wonder
2. Aretha Franklin
3. Michael Jackson
4. Beyonce
5. Whitney Houston
6. James Brown
7. Prince
8. Mariah Carey
9. R. Kelly
10. Marvin Gaye
W sumie nie ma tragedii... Choć Prince chyba za nisko.
Piękne.
Whitney pod Beyonce tak samo, chociaż klsyfikacja jej czy MJ pod R&B też trochę dyskusyjna
Nowa Mariah. Ciara też.
Daniel Caesar - Call On Me (Official Audio)
Khamari - To Dry a Tear
chciałoby się krzyknać, frank ocean to ty?
muzycznie osadzone w rnb, nawet jak są gdzieś jakieś wycieczki w inne strony (np gitarka w he said she said) to core jest wyraźny przez cały album.
jest laidbackowo, soulowo i ciepło, lirycznie też spoko, całkiem dojrzale, nie ma tu może nie wiadomo jakiej poezji, ale nie ma też głupot. są pytanka, emocje, egzystencjonalne dylematy, złamane serce, zauroczenie i gorzkie 'cleanse my sins, they multiply, could never be perfect in her eyes'.
Lord forgive me <3
https://open.spotify.com/album/30ObM5UE ... RXODV92Rw
ee nie działa osadzenie spotify, nie wiem czemu, więc tylko link powyżej.
chciałoby się krzyknać, frank ocean to ty?
muzycznie osadzone w rnb, nawet jak są gdzieś jakieś wycieczki w inne strony (np gitarka w he said she said) to core jest wyraźny przez cały album.
jest laidbackowo, soulowo i ciepło, lirycznie też spoko, całkiem dojrzale, nie ma tu może nie wiadomo jakiej poezji, ale nie ma też głupot. są pytanka, emocje, egzystencjonalne dylematy, złamane serce, zauroczenie i gorzkie 'cleanse my sins, they multiply, could never be perfect in her eyes'.
Lord forgive me <3
https://open.spotify.com/album/30ObM5UE ... RXODV92Rw
ee nie działa osadzenie spotify, nie wiem czemu, więc tylko link powyżej.
Człowiek marnuje życie na forum po to żeby takich perełek czasem posłuchać.Jose pisze: ↑14 lut 2025, 13:56 A w sumie fajnie, że zbiorczy temat, bo już kilka razy chciałem coś tam napisać/wspomnieć, a nie chciało mi się zakładach tematu na album.
Dzięki za przypominajkę złoty kolego. Lubiłem zawsze jej głos. Ostatnio coś wydała, nawet Method Man jest na ficie.
Leon Thomas - Just How You Are
EPka 24 października. W tym samym dniu wydają swoje albumy też Miguel i Daniel Caesar. Będzie czego słuchać.
EPka 24 października. W tym samym dniu wydają swoje albumy też Miguel i Daniel Caesar. Będzie czego słuchać.
ciekawostka: rapowe numery przerobione na kawalki soul/r&b za pomoca AI. z bolem serca musze przyznac, ze to brzmi lepiej niz wiekszosc wiekszosc latajacych obecnie radiowek z tych gatunkow
-
tybdo_yntogliw
Dodano po 5 godzinach 54 minutach 19 sekundach:
^ to bardziej taneczne oczywiście, ale i tak powiedzmy, że całkiem Kelelo podobne r&b. Niezła ekipa, która sieka tu produkcje: Dam-Funk, Kingdom, MPH, który sieknął FANTASTYCZNY garage w "Close 2 Me" (i z tym kawałkiem widzimy się w topce ulubionych pod koniec roku), KAYTRANADA, który dał tutaj najlepiej w "The Boy", Jimmy Edgar, Machinedrum. Na bogato to mało powiedziane.
Bardzo dla fanów Franka Oceana sprzed Blonded.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
We gon' be okay
Szok trochę. A kolejny szok, to, ze ciężko tu znaleźć jakiekolwiek posty o D’Angelo
o kurwa
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD