Sentino
-
nescafeklasyg
Re: Sentino
Śmiesznie ta rozmowa z malikiem wygląda, seba siedzi wygrzany i podniecony, napierdala te murzajsko-polskie kombinacje a malik cieszy pizde i czasem burknie jakieś półsłówko, odniosłem wrażenie że malik w ogóle ma beke z całej sytuacji.
w ogole to uniwersum pomieszane jak hujem w ciescie i rodzynkow w serniku brak parafrazujac naszego forumowego kolege. jeden chlop kupuje katalog drugiego za pieniadze typu niebotyczne, jakies kurwa spruty i prawdziwa twarz seby po alko, tu kasyna, tu lv sklep, hotele drogie, dziwki drogie, lifestyle imponujacy moskom z tik toka, a wszystko to komentowane przez nitro rozlanego jak budyn przed kompem jak cartman przed wowem co prawie mial to samo ale nie zainwestowal tyle geldu to sie smakiem obszedl. a muzyka jaka na odpierdol byla taka zostala
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Dobra , a jak myślicie co skłoniło tumana żeby ponownie z Seba się pogodzic i w niego zainwestować ? Już raz się na nim przejechał i jak się patrzy na te filmiki w necie co o nim pierdoli , że ojciec Bułgar co kradł kolczyki uciekł do Chile bo tam ekstradycji nie było i Seba żadnej krwi Latynosa nie ma itd , jak go w chuja robił , żebrał po parę euro bo na żarcie nie miał itd itd mija trochę czasu a Tuman znowu go pod skrzydełka bierze , o chuj tu chodzi ? Może podpisał z nim dożywotni kontrakt i myśli , że prime sebka będzie trwał wiecznie i to drugi 2pac będzie ?
-
nescafeklasyg
Maliczek kiedyś elegancko wyjaśnił że w szołbiznesie musisz być śliską kurwą także masz odpowiedź.
Sprzedał wszystko co się dało, bo prawie wszystkie albumy mają BNP.GLOBAL na Spotify. Oprócz kilku staroci po niemiecku, które mają prawa porozrzucane po różnych podmiotach.Ema pisze: ↑30 sty 2025, 14:16 Są jeszcze dwie opcje :
1 - remik nie kupił finalnie katalogu Seby, w 2022 r potwierdził jedynie , że Seba wziął zaliczkę od Mugo, a dział finansowy przeliczył możliwości katalogu, czy doszło finalnie do sprzedaży ? Chuj wie.
2 - opcja to taka, że może sprzedał tumanowi tylko te numery które wyszły po 2022, czyli od megalomanii do teraz , a cała reszta przed 2022 należy do remika?
Ja widzę tu dwa powody. Pierwszy - biznesowy, Trueman ma obecnie biznes polegający na tym, że prowadzi płatne community, w którym ludzie (głównie małolaci) dyskutują o tym jak się wzbogacić na rzeczach typu dropshipping, afiliacja, sprzedaż usług azjatów z fiverra polskim januszom na OLX czy airdropy krypto). Żeby ludzie chcieli siedzieć na takiej grupce, to jej twórca musi pokazać, że sam ma dużo pieniędzy. Flex na drogie ubrania i wczasy na instagramie już nie siada, bo wszyscy tak robią i dzieciaki jorgnęły się, że to żaden wyznacznik. Finansowanie Sentino w tym przypadku to bardzo dobry ruch, bo dostaje ekspozycję przy jednym z najpopularniejszych raperów, który słynie z absurdalnie drogiego lifestyle’u. Nie bez powodu każdy odcinek vloga reklamuje grupkę lub zawiera pogadankę Truemana na temat biznesu. Jak za rok na tej grupce dalej będzie siedzieć 1000 osób+, to będzie oznaczało, że ten biznes się zwrócił.
Drugi powód to próżność i potrzeba atencji. Ten chłopak ma 20-parę lat, a jak masz siano w tym wieku to wydajesz je inaczej niż gdy masz je w wieku 30 lat. Nagrał sobie płytę z ulubionym raperem, poimprezowali razem, pokazał na vlogach swoim starym znajomym z Piotrkowa, że ma siano, no jak to mówią - Trueman żyje swój sen. I fajnie, niech mu się wiedzie tak dalej.
Drugi powód to próżność i potrzeba atencji. Ten chłopak ma 20-parę lat, a jak masz siano w tym wieku to wydajesz je inaczej niż gdy masz je w wieku 30 lat. Nagrał sobie płytę z ulubionym raperem, poimprezowali razem, pokazał na vlogach swoim starym znajomym z Piotrkowa, że ma siano, no jak to mówią - Trueman żyje swój sen. I fajnie, niech mu się wiedzie tak dalej.

Jak wydał 2.7m na Sentino to raczej mu się w tej grupce nie zwróci.
Obejrzałem te wszystkie filmiki wczoraj. Pod kątem rozrywkowym są spoko. Oczywiście nikt o normalnych zmysłach nie powinien brać ich na poważnie, choć pewnie trafi do serc oskarków deweloperskich.
Truman wygląda na bardzo ogarniętego kolesia, te jego ziomki to raczej nie.
Sentino ma naprawdę zajebistą charyzmę (patrząc pod kątem typowo rozrywkowym) ale to wszystko co mówi to jest jakieś bezsensowne pierdolenie - kupujesz dupie tatara to ją ruchasz, Polska to jest kraj wiecznego stresu, cytowanie Jaya "sensitive thugs you need hugs", Ameryka jest wyluzowana bo koleś wyciągnie z dresów karabin za wtargnięcie na jego teren (co to ma wspólnego z luzem?). Ta rozmowa z Malikiem to
To taki humor z The Office ale na ulicy - cringe odczuwalny non stop. Te wszystkie wyskakujące ceny za jakieś gówna błyszczące jakby to miało jakieś znaczenie na temat bycia szanowanym człowiekiem.
Jeśli kupujesz rzeczy, których nie potrzebujesz, prędzej czy później będziesz musiał sprzedać rzeczy, które potrzebujesz.
Warren E. Buffett o Wydawaniu.
@Picasso w sumie wyjaśnił
Truman wygląda na bardzo ogarniętego kolesia, te jego ziomki to raczej nie.
Sentino ma naprawdę zajebistą charyzmę (patrząc pod kątem typowo rozrywkowym) ale to wszystko co mówi to jest jakieś bezsensowne pierdolenie - kupujesz dupie tatara to ją ruchasz, Polska to jest kraj wiecznego stresu, cytowanie Jaya "sensitive thugs you need hugs", Ameryka jest wyluzowana bo koleś wyciągnie z dresów karabin za wtargnięcie na jego teren (co to ma wspólnego z luzem?). Ta rozmowa z Malikiem to
To taki humor z The Office ale na ulicy - cringe odczuwalny non stop. Te wszystkie wyskakujące ceny za jakieś gówna błyszczące jakby to miało jakieś znaczenie na temat bycia szanowanym człowiekiem.
Jeśli kupujesz rzeczy, których nie potrzebujesz, prędzej czy później będziesz musiał sprzedać rzeczy, które potrzebujesz.
Warren E. Buffett o Wydawaniu.
@Picasso w sumie wyjaśnił
- Cz4rny1337
- Moderator
oni wysyłają te książkę? jak długo czekaliście? Ziomkowi bym na urodziny kupił na wtorek

- zemsta1camzata
ja kupiłem preorder i normalnie dostałem jak zaczęli wysyłkę
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
No, ale przecież nie wydał ich po to żeby sobie z nim nagrywać vlogi i promować grupkę, tylko kupił prawa do katalogu. Katalog zarabia 6-8k pln za 1M odtworzeń na Spotify. To jest +/-, bo liczby się różnią w zależności od kraju, od tego czy po drodze płaci się jakiemuś dystrybutorowi i od tego czy ludzie, którzy cie słuchają korzystają z premium czy z słuchają za darmo z reklamami. W takich dealach ta kasa leci do właściciela katalogu do czasu spłaty zaliczki, a po tym czasie wchodzi jakiś procentowy podział pomiędzy artystą a właścicielem katalogu. Czyli innymi słowy - tak długo jak katalog Sentino nie odrobi pieniędzy, które wpłacił Trueman, to 100% złotówek z odtworzeń na streamingach trafia do Truemana, a jak już odrobi, to się dzielą w jakiejś proporcji przez X lat.

Ciężko ogląda się Sentino w tych jazdach narko-alkoholowych. Jak robił live'y ,to nie powiem te jego pierdolenie bawiło, ale gdy tak lata po mieście jak taki napierdolony/naćpany gbur, to ciężko się na to patrzy. To jest definicja ziomka, któremu odpierdala po alkoholu i koniec końców własna ekipa mu spuszcza wpierdol, bo już tak mocno wkurwia.
Dlatego też byłem pozytywnie zaskoczony jak panował nad sobą gdy zobaczyłem pierwszego live'a z kicka. Po tych różnych substancjach, to karykatura samego siebie, no ale chłop ma widocznie za dużo hajsu, żeby się stoczyć i pójść na odwyk, bo zawsze jakiś pseudo ziomek znajdzie się, co go "podleje"(narkotykami) i zarobi na jego talencie do muzyki. Żeby wytrzymać z ćpunem, to też trzeba przyćpać i ten trueman leci z nim.
Prawdziwy hajs z katalogu, to zacząłby się jakby Sentino wyjebał dętke.
Dlatego też byłem pozytywnie zaskoczony jak panował nad sobą gdy zobaczyłem pierwszego live'a z kicka. Po tych różnych substancjach, to karykatura samego siebie, no ale chłop ma widocznie za dużo hajsu, żeby się stoczyć i pójść na odwyk, bo zawsze jakiś pseudo ziomek znajdzie się, co go "podleje"(narkotykami) i zarobi na jego talencie do muzyki. Żeby wytrzymać z ćpunem, to też trzeba przyćpać i ten trueman leci z nim.
Prawdziwy hajs z katalogu, to zacząłby się jakby Sentino wyjebał dętke.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2025, 17:46 przez myron, łącznie zmieniany 1 raz.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
- gods bidness
Ciekawe czy Sentino o tym wie w ogóle, że teraz kasa z katalogu nie będzie wpływać.
No to, żeby odzyskać 2.7M musieliby wykręcać na tym katalogu przez 5 lat miesiąc w miesiąc prawie 50K. Imho nierealne.
Tzn. nie wiem, jaka to jest umowa, ale zakładałbym, że sprzedaż dotyczyła dotychczasowego katalogu, a nie wszystkiego, co w przyszłości Sebek nagra (chociaż chuj wi z sympatycznym latynosem). Jeśli tak, to raczej wiadomo, że zyski z już istniejących tracków będą maleć, a więcej odsłuchań będą miały nowe numery.
Generalnie wątpię mocno w ogarnięcie Trumana, gdy robi interesy z Sentino, gdzie już raz się sparzył...
Trueman gdyby nie jego stary + scamy to by palcem do dupy nie trafił, a nie zdziwię się jak w więzieniu skończy kiedyś xD
Ogarnięty
Ogarnięty
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
z cyklu nieoczywiste polaczenia: sentino na balladowych bitach soul/r&b
jak dla mnie siedzi lepiej, niz sie mozna bylo spodziewac
jak dla mnie siedzi lepiej, niz sie mozna bylo spodziewac
- yungXpaproch
ej kurwa, przeszlo chyba bez echa jak na jednym z filmikow seba palucki porobiony tlumaczy dlaczego wypierdoli trumana na kase i czemu polacy sa debilami ktorych mozna jebac na kase
dobre to jest ze ze ten ciumciok se takie filmiki trzaska i reklamuje tego sentino jak moze, a ten lat najpierw lata za nim i lize mu pale jakby mial sugar daddy, potem se tak normalnie gada nacpany
dobre to jest ze ze ten ciumciok se takie filmiki trzaska i reklamuje tego sentino jak moze, a ten lat najpierw lata za nim i lize mu pale jakby mial sugar daddy, potem se tak normalnie gada nacpany
- gods bidness
Obaj siebie warci, dwóch śliskich typów, z czego jeden psychiczny, jeden drugiego nagrywa z przyczajki, drugi pierwszego wyzywa i grozi, jak się tylko najebie, obaj próbują się wzajemnie na hajs wyruchać. Ta biznesowa współpraca nie może się nie zakończyć sukcesem.
W którym filmie?yungXpaproch pisze: ↑03 lut 2025, 2:47 ej kurwa, przeszlo chyba bez echa jak na jednym z filmikow seba palucki porobiony tlumaczy dlaczego wypierdoli trumana na kase i czemu polacy sa debilami ktorych mozna jebac na kase
dobre to jest ze ze ten ciumciok se takie filmiki trzaska i reklamuje tego sentino jak moze, a ten lat najpierw lata za nim i lize mu pale jakby mial sugar daddy, potem se tak normalnie gada nacpany![]()