Lords of the Fallen [2023]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Prez

Lords of the Fallen [2023]

Post autor: Prez »

Gra RPG akcji TPP, będąca rebootem serii Lords of the Fallen. W The Lords of the Fallen wcielamy się w krzyżowca, którego zadaniem jest obalenie demonicznego bóstwa – Adyra. Produkcja została opracowana przez należące do firmy CI Games studio Hexworks.

Akcję gry The Lords of the Fallen osadzono tysiąc lat po wydarzeniach przedstawionych w pierwowzorze. Od pokonania demonicznego boga Adyra minęły wieki, a złowrogie bóstwo niedługo ma odrodzić się na nowo. Ostatnią nadzieję dla świata stanowi mroczny krzyżowiec, który musi wyruszyć w podróż przez krainy żywych i umarłych, by obalić Adyra.

Na tle pierwszego Lords of the Fallen, opisywany tytuł wyróżnia się za sprawą znacznie bogatszej fabuły. Jednocześnie świat gry oraz osadzona w nim historia stały się dużo bardziej mroczne.
Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy, soulslike w jakiego grałem (chociaż zostało mi jeszcze trochę do przejścia, nie sądzę jednak, że zmieni to ocenę). Najbardziej przypomina Dark Soulsy z gier od FS, jest jednak kilka elementów z innych, tj. odzyskiwanie zdrowia zadając obrażenia (Bloodborne), parowanie (Sekiro). Ciekawa też mechanika z dwoma światami i Umbralem.

Jak ktoś lubi soulslike'i i jakiegoś szuka, a nie grał w LotF to śmiało mogę polecić.
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ODPOWIEDZ