Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Ten Typ Mes

Post autor: przedszkolanek »

moody pisze: 31 gru 2024, 0:02 no wlasnie dobre porownanie zrobil
zrobił chujowe porównanie, bo jako coś co istnieje przedstawił coś co nie istnieje, tzn opinię nadal & federer<<<<<<kyrgios

moody pisze: 31 gru 2024, 0:02 wczesniej myslalem ze baitujesz, ale ty chyba robiac analogie sportowa serio uwazasz belmonda za federera czy innego messiego rapu
nie rozumiesz kolego, ja akurat nikogo za nadala czy federera nie uważam, tylko pokazuję do jakiej realnie istniejącej opinii o tenisie można by się odnieść i to nie dlatego, że ktoś jest kimś tylko dlatego, że wspomniana wcześniej opinia nie istnieje

moody pisze: 31 gru 2024, 0:02 przeciez zestawiajac jego cv, wszystkie mozliwe aspekty - dlugosc trwania kariery, utrzymywanie poziomu, peak, popularnosc, uznanie krytykow, uniwersalnosc, hity, wersy ktora weszly do jezyka potocznego, wyniki sprzedazowe, albumy i numery uznawane za klasyki i co tam se jeszcze wymyslimy,
no super, tylko ja nic o tym nie pisałem, próbowałem tylko prostować głupoty, że mes jest/był bardziej znany niż belmondo, tylko tyle
przekładając to na piłkę, oczywiście taki neymar jest bardziej znanym piłkarzem niż taki dajmy na to ferenc puskas
moody pisze: 31 gru 2024, 0:02 a ty pare stron wczesniej widze laskawie odpusciles nam i nie chciales sie upierac ze belmondo top 1 pl hip hop ever
no ze dwie strony temu to napisałem drugi raz, jakbyś czytał to byś wiedział
a pierwszy raz napisałem, bo się pojawiały takie głosy, że belmondo top muzycznie a mes chuj do szczania
i to chyba zresztą uleciało psychofanom mesa (chyba też pisałem), że do jego muzyki mam sporo ciepłych odczuć
2do5

Post autor: 2do5 »

DoubleB pisze: 30 gru 2024, 23:44 a tak btw. mes miał jakieś podobne linijki w ogóle do tego belmondziarzowego wysrywu? bo nie słuchałem go nigdy zbytnio
trzymam pałe w kobiecie
ty masz bój w hucie
Awatar użytkownika
przedszkolanek

było coś kiedyś o robieniu z cipy hydrantu, ale to chyba gościnnie u kogoś
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Do tego jeszcze lubię wracać
Spoiler
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

przedszkolanek pisze: 31 gru 2024, 0:19 było coś kiedyś o robieniu z cipy hydrantu, ale to chyba gościnnie u kogoś
dzisiaj tak ksiecia kapoty
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

moody pisze: 30 gru 2024, 23:19 mysle ze duza roznice w ocenie jego muzyki ma tez to, czy ktos poznawal ja na biezaco te 10-15 lat temu, czy sprawdzal ja dopiero niedawno. znam ten mechanizm, sam tak mam z jakimis ksiazkowymi, filmowymi czy nawet z rapowymi klasykami na ktore nie zalapalem sie "live", te wszystkie skandale, paktofoniki i tym podobne. no nie ma chuja, czasem te rzeczy nie wytrzymuja proby czasu, az chcialoby sie je pohejtowac, ale mimo wszystko staram sie tego nie robic, bo wiem ze mam spaczony odbior odpalajac je pierwsze raz 20 lat po premierze i znajac historie gatunku wiem, ze w momencie premiery musialy robic duzo wieksze wrazenie
No to sobie mogły robić wrażenie, jak wychodziły, ale jeśli po latach takiego filmu nie chce się oglądać, to moim zdaniem nie ma prawa taki film trafić do ścisłej topki filmów w historii.

Dwunastu gniewnych ludzi oglądałem 60 lat po premierze i dalej zrobił na mnie zajebiste wrażenie.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
moody

Post autor: moody »

oldschool pisze: 31 gru 2024, 0:37 Dwunastu gniewnych ludzi oglądałem 60 lat po premierze i dalej zrobił na mnie zajebiste wrażenie.
na mnie tez, az sam sie dziwilem. ale juz taka rodzina soprano nakrecona 40 lat pozniej, tez niby klasyk, a wydawala mi sie taka troche meeeh, bo zabralem sie za nia po tym tym jak wczesniej widzialem juz duzo nowoczesniej nakrecone gangsterskie seriale typu breaking bad czy boardwalk empire. mimo wszystko jestem w stanie sobie wyobrazic, ze te 20 lat temu to byl rozpierdol i rozumiem, ze ma tylu psychofanow

a co do mesa, no to ja osobiscie mam sporo numerow do ktorych i dzis lubie wrocic, po 15-20 latach od premiery, imo czesc jego tworczosci probe czasu przetrwala. ciekaw jestem, jak zestarzeje sie muza tych wszystkich mobbynow i hewrow, czy na ten caly rap wymyslonym jezykiem, ktorym gadamy z kolegami za jakis czas nie bedziemy patrzec z zazenowaniem jak na stare kabarety
Awatar użytkownika
przedszkolanek

moody pisze: 31 gru 2024, 0:51 z zazenowaniem jak na stare kabarety
raczej na te obecne niż stare tbh, taki dajmy na to kabaret dudek całkiem spoko przecież
moody pisze: 31 gru 2024, 0:51 ciekaw jestem, jak zestarzeje sie muza tych wszystkich mobbynow i hewrow
a to jest tak naprawdę pytanie, jak za 20 lat będzie pamiętana cała trapowa rewolucja, która w całym rapie (także polskim) wyzwoliła niewidziane nigdy wcześniej w gatunku hiphop pokłady kreatywności
moody

Post autor: moody »

mialem na mysli oczywiscie te mniej udane rzeczy typu chlop przebrany za babe czy jakies inne studio yayo przy ogladaniu ktorych dzisiaj mrozi :)
Smly
Zbanowany

Post autor: Smly »

przedszkolanek pisze: 31 gru 2024, 1:30 a to jest tak naprawdę pytanie, jak za 20 lat będzie pamiętana cała trapowa rewolucja, która w całym rapie (także polskim) wyzwoliła niewidziane nigdy wcześniej w gatunku hiphop pokłady kreatywności
bardzo mnie to ciekawi, podobała mi się duża część tej muzyki ale wciąż nie mogę sobie wyobrazić że to się dobrze zestarzeje, choć chciałbym w sumie się mylić
Awatar użytkownika
przedszkolanek

moody pisze: 31 gru 2024, 1:52 mialem na mysli oczywiscie te mniej udane rzeczy typu chlop przebrany za babe czy jakies inne studio yayo przy ogladaniu ktorych dzisiaj mrozi
ale to jest jednak całkiem współcześnie, studio yayo przecież po 2015, to nawet nie jest 10 lat

Smly pisze: 31 gru 2024, 2:02 bardzo mnie to ciekawi, podobała mi się duża część tej muzyki ale wciąż nie mogę sobie wyobrazić że to się dobrze zestarzeje, choć chciałbym w sumie się mylić
imo na pewno będzie się starzeć brzmienie, bo to będzie wypadkowa rozwoju sprzętu (od robienia muzyki i słuchania) i oprogramowania
z drugiej jednak strony są przecież numery z lat 60,70,80,90 które brzmią źle (trzeszczy, słaby mix, plastikowe brzmienie efektów etc), ale ciągle jest to dobra muzyka
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

BOUT IT BOUT IT
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

oldschool pisze: 31 gru 2024, 0:37 Dwunastu gniewnych ludzi oglądałem 60 lat po premierze i dalej zrobił na mnie zajebiste wrażenie.
I ile razy go oglądałeś? Podczas premiery też widziałeś i wróciłeś do niego po 60 latach? Przecież to bez sensu porównanie, mi się na przykład nie chce słuchać muzyki Mesa bo to co mi się podobało mam okrutnie przekatowane w okresie kiedy wychodziło (+5 lat) i już mi się znudziło. Art Brut też nie słucham z tego samego powodu.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Potężny Mes zgruzowany przez Lygrysa.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
moxxi

Post autor: moxxi »

Props dla tego typa Mezo że w ogóle chciało mu się odpowiadać, tam powinno być tylko wypierdalaj i elo
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

A ja lubię Mesa na płycie Flexxip, dawał tam jedne z najlepszych zwrotek w karierze, ten luz i szczeniacka zajawka to jest to
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

Chyba nie ma sensu robić tutaj ankiety, która płyta Mesa najlepsza, skoro padło nieraz, że nie da się go słuchać całymi płytami?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

Niezła dyskusja o słuchalności i pretensjonalności Mesa gdy połowa forum wielbi grafomana laika a druga wali konia pod przewózkę dragami kaza/belmondo :lol:
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

fifi pisze:a co jesli ta dupa jest szczesliwa matka trojki dzieci i mieszka ze swoim dwumetrowym facetem
To że jest szczęśliwa matka, to jeszcze nie znaczy, że nie można do niej dzwonić po jebanie.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

ffeee pisze: 31 gru 2024, 10:34 druga wali konia pod przewózkę dragami kaza/belmondo :lol:
Coraz lepsze te chochoły niektórzy tu tworzą byle tylko udowodnić swoje chuja warte tezy :lol:
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
ODPOWIEDZ