[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
insane

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: insane »

Milosc bez ustawki - film dokumentalny o zwiazku 40 letniej marioli, fanki ruchu chorzow z ultrasem slaska wroclaw krzyniem aka tyson aka siwy, ktorzy poznali sie na naszej klasie jak on grzal puche za rozboje. nie bede spoilerowal, ale scena jak on poznaje rodzine swojej ukochanej to cos pieknego :bowdown:
Alberto 11+

Post autor: Alberto 11+ »

Furioza- pozytywne zaskoczenie jak Joker 2. Mój ulubiony film 24 po Jokerze 2 właśnie. Dla mnie osobiście to paradoks, że ten film jest oceniany na 5-6, a 2 części Diun, które mają akcji w sumie na 8 minut mają oceny 8-9.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

insane pisze: 07 lis 2024, 9:23 Milosc bez ustawki - film dokumentalny o zwiazku 40 letniej marioli, fanki ruchu chorzow z ultrasem slaska wroclaw krzyniem aka tyson aka siwy, ktorzy poznali sie na naszej klasie jak on grzal puche za rozboje. nie bede spoilerowal, ale scena jak on poznaje rodzine swojej ukochanej to cos pieknego :bowdown:
O chłopie, ale podklepałeś film. Jestem po seansie, no i jest to rzecz gruba, koniecznie warta zobaczenia.
Bardzo pocieszna historia, mam kilka ulubionych scen gdy np. Krzysiu z kolegą chuliganem w zielonej koszulce LUDZIE ZASAD podczas procesji niosą ołtarz z Maryją i śpiewają Alleluja :bowdown:

Albo jak zapłakana Mariola odwozi autem, już wtedy swojego męża Krzysia, do paki na kolejną odsiadkę i on do niej mówi - Nie martw się kochanie, to jakbym był w delegacji. Tylko zamiast pieniędzy, będę na przepustki wychodził :lol:

I jeszcze ta nasza-klasa w tle. Wszystko na bieżąco i dokładnie relacjonowane na portalu w postaci np. zdjęć ukochanej z pod kryminału i komentarzy braci kibicowskiej, zapomniałem jakie to było złoto w czasach swojej świetności. Chłop miał na profilu zdjęcia z zadym na stadionach i pinezkami oznaczał, który to on :bowdown: Ogólnie dla boomerów to piękna podróż w czasie te 15 lat wstecz, internet był wtedy innym miejscem, można znowu poczuć ten klimat. Gorąco polecam, jest na cda.
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

jakby co to mariolka i krzysiaczek nie są już razem
Miłość bez ustawki
3 września 2021

Kochani po 14 latach koniec miłości bez ustawki 🙁 mariola złożyła pozew o rozwód Krzysiaczek okazał się kłamcą i oszustem!
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Caddo Lake
Tylko dla fanów Dark. Pierwsza część filmu flaki trochę, potem miszmasz, końcówka za to ogień. Pięknie się połączyło to co połączyć się powinno. Dobrze spędzony czas. 7/10

Dodano po 1 dniu 10 godzinach 8 minutach 17 sekundach:
Łowcy skór
Dobrze zrealizowany dokument o znanej sprawie sprzed ponad 20 lat. Świetnie pokazuje, że za proceder oberwało się kilku bezmózgom, natomiast prawdziwe głowy całego ambarasu siedziały w cieniu. Kolosalne pieniądze robione na cudzej śmierci pozwoliły na zbudowanie masy majątków osobom z branży pogrzebowej / ratownikom / lekarzom.
Swoją drogą, po jednej z pierwszych wypowiedzi prokuratora Olejnika powiedziałem do żony o nim, że to "pewnie stary komuch". Facet stwierdził, że "w kapitalizmie zatracono człowieczeństwo" - xD - co brzmi jak dobrze znana retoryka postkomunistów. No patrz, nie myliłem się. Pan Kaziu w PZPR-ze się bawił w latach 80-tych :lol:
Spoiler
Obrazek
Morf

Post autor: Morf »

Śliski Boogie. Całkiem przyjemny film gangsterski. Brak poprawności politycznej.

Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Zycie przestepcze niezle, ale zeby, az tak dobre?
koncowka z deliris mnie rozjebala i pozostawila w beznadziei
i zostawiam bowa :bowdown: dla stylówek Roba i troche mniej Freddiego, ale Rob kurwa ikona stylu dla mnie bez zartow, co jedno wydanie to lepsze
salutens dla ludzi™
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

ConeyIsland pisze: 12 lis 2024, 9:05 Łowcy skór
Dobrze zrealizowany dokument o znanej sprawie sprzed ponad 20 lat. Świetnie pokazuje, że za proceder oberwało się kilku bezmózgom, natomiast prawdziwe głowy całego ambarasu siedziały w cieniu. Kolosalne pieniądze robione na cudzej śmierci pozwoliły na zbudowanie masy majątków osobom z branży pogrzebowej / ratownikom / lekarzom.
Swoją drogą, po jednej z pierwszych wypowiedzi prokuratora Olejnika powiedziałem do żony o nim, że to "pewnie stary komuch". Facet stwierdził, że "w kapitalizmie zatracono człowieczeństwo" - xD - co brzmi jak dobrze znana retoryka postkomunistów. No patrz, nie myliłem się. Pan Kaziu w PZPR-ze się bawił w latach 80-tych
Mocne, a przez kilka czynników zewnętrznych, nawet mocniejsze niż się spodziewałem.
Bakan

Post autor: Bakan »

Anatomia Upadku - niby intrygujące i niejednoznaczne, ale kurde, takie solidne rzemiosło i to tyle, doceniam surowość i aktorstwo, ale bez efektu wow zdecydowanie, 6/10

Oglądam też z synkiem trochę kreskówek i:

Zakochany Kundel - jest ok, ale całościowo nie porywa jakoś, nie jest to wybitnie ciekawa historia, 6/10

101 Dalmatyńczyków - i to jest zaskakująco dobre, za dzieciaka jakoś średnio mi podchodziło, ale z perspektywy dorosłego to wow, piękna kreska plus potężny ciężar dramaturgiczny historii, którego jako dziecko nie docenisz, jak będąca w ciąży Czika - wiedząc o tym, że Cruella chce przejąc szczeniaki - mówi „cieszyłam się, że będę matką, ale teraz wolałabym ich nie urodzić” to masz takie - O KURWA, to jest głęboka, mocna i pięknie narysowana historia, 9/10
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Anora pięknie wjechała, kawał kina, zmienny w formie, zaskakujaco spójny w treści, a do tego bardzo zgrabnie zagrany. przy czym nastawianie się na komedię romantyczną będzie zdecydowanie błędne i nie idźcie w tę stronę (a widzę, że pod ten gatunek serwisy ojolfilmowe Anore podciągają)

w pakiecie z Substancją tworzą całkiem zgrabny duet traktujący o cielesności i seksualności.

złe języki mogłyby powiedzieć, że te filmy opierają się też na ciałach Qualley i Madison, ale nie wierzcie wężom
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

Anora troszkę pod publiczkę czasami ten slapstick, i chyba najmniej Bakerowy ze wszystkich Seanowych, jednakże jak wszystko od ww wciąż warto. Jak dobrze bawiliście się na Triangle of Sadness to tu też będziecie, imo nawet lepiej
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Gliniarz z Beverly Hills: Axel F - Eddie Murphy mój człowiek, oglądałem dla niego. Daje rade od początku. To ten stary, dobry klimat filmów sensacyjnych.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Oddity - niby fajny indie haunted-house slow-burn horror w klimacie Hereditary... ale, niestety, cierpi na to co większość współczesnych filmów, czyli ma kapitalny pierwszy akt (no siemasz, Barbarian), a potem zaczyna brakować pomysłów, aż zjeżdża prawie w kamp. Srogi zawód.
JADĘ NA DUPIE BO JESTEM WESOŁY
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Skunks
Powiedzieć, że to mocny film to jak nic nie powiedzieć. Przypuszczam, że osobom lubiącym takie kino film ten bardziej przypadłby do gustu niż mnie ale te 6 czy 7/10 daję. Często w podstawówkach zdarzało się widzieć na korytarzach outsiderów, z których się naśmiewano z różnych powodów. Żadnego dzieciaka nie interesuje, czego taki "skunks" doświadcza w domu. Film oczywiście hiperbolizuje takie przypadki ale mimo to, daje do myślenia.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Luxair

Smile 2 - całkiem porządny horror! Nie jest to może poziom Hereditary, ale było to prawie tak dobre jak Talk to me, i na pewno lepsze od jedynki. Naomi Scott przekonująco zagrała descent into madness młodej piosenkarki-celebrytki po odwyku; świetne, niepokojące udźwiękowienie (szkoda że nie oglądałem zjarany); szerokie kąty; piękny otwierający longshot. Trochę za dużo jumpscare'ów i product placementu wody Voss, ale co tam, jest nieźle!
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Obejrzałem dokument na platformie Max Łowcy Skór, no i polecam jak ktoś lubi reportaże o brutalnych historiach, zabijanie ludzi w tej formie to pewnie ewenement na całym świecie.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Luxair

Juror #2 - taki tam film telewizyjny będący wariacją nt. Dwunastu gniewnych ludzi, reżyseria Brudny Harry

Można obejrzeć, pomysł na intrygę nawet OK, ale nie wyszło nic wielkiego; JK Simmons zmarnowany w słabiutkim cameo. Bez porównania z zajebistym, trzymającym w napięciu Presumed innocent
ODPOWIEDZ