Kendrick Lamar - GNX (2024)
Re: Kendrick Lamar - GNX (2024)
W sumie 6.6 to odpowiednia ocena dla tego projektu. Samo 6 też byłoby odpowiednie. Najgorzej imo z produkcją, gdzieś zaginął ten stary wajb pierwszych projektów z TDE i Black Hippy.
Najsłabszy album Kendricka, to się dzieje.gawi pisze: ↑26 lis 2024, 10:22 https://pitchfork.com/reviews/albums/ke ... lamar-gnx/
Wiedz, że coś się dzieje, jeśli na PF Kendrick dostaje mniej niż 8.
Wiedz, że coś się dzieje, jeśli jogi na ślizgawce nie broni nowego Kendricka.
Zupełnie nie chce się do niego wracać.
- gods bidness
Akurat PF ze swoimi pedrylsko-hipsterskimi opiniami może ciągnąć kichę, ale tutaj widzę zwalili ocenę ode mnie.
Nie mam im tego za złe.
- niom. Widzisz, można być uczciwym, a nie pisać że Donda to, Donda tamto.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Donda 9/10 dla mnie, gnx nawet nie stał obok tego albumu. Będę bronił za wszelką cenę 
Jakbyś podał przykład Vultures to mógłbym się zgodzić, że przemawia przeze mnie fanboj, ale Donda? Wtf e-kolego
Jakbyś podał przykład Vultures to mógłbym się zgodzić, że przemawia przeze mnie fanboj, ale Donda? Wtf e-kolego
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Bardzo dobry album, tekstowo i flow TOP. Klimat nie do końca pode mnie, ale nie dogodzisz każdemu.
Podoba mi się szczególnie kawałek "Man in the garden"
Podoba mi się szczególnie kawałek "Man in the garden"
Wiedź że coś się dzieje Donda 6.0 na pf.
Wiedź że coś się dzieje, gawi zaczepia w temacie o Kendryku.
Wiedź że coś się dzieje, będzie bronił za wszelką cenę.
Dwa pierwsze numery, TV off i The heart pt 6 to zajebiste numery. Reszta to tak sobie.
Spoiler
9/10
zgadzam się z melonem, dojebany album, bardzo mi się wkręcił
dla mnie jedyny minus tego mixtape to że są dwa skipy dla mn: peekaboo i gnx
gdyby nie to byłby to najlepszy projekt Kendricka od TPAB a tak mam wątpliwości co jest lepsze TO czy DAMN
podoba mi się że eksploruje nowe brzmienie, które zaczęło się klarować od dissów na Drejka
te bardziej luźne numery z SZA są sztosowe, napierdalanie na surowych bitach jak hey now, wacced out murals również
no i hiszpańskie wstawki robią robotę
gdyby nie to byłby to najlepszy projekt Kendricka od TPAB a tak mam wątpliwości co jest lepsze TO czy DAMN
podoba mi się że eksploruje nowe brzmienie, które zaczęło się klarować od dissów na Drejka
te bardziej luźne numery z SZA są sztosowe, napierdalanie na surowych bitach jak hey now, wacced out murals również
no i hiszpańskie wstawki robią robotę
Peekaboo słabsze na tle reszty, ale
Do wytatuowania na opisie GG
Dwa ostatnie albumy nie jarałem się. Kilka numerów do wybrania na playlistę i tyle. GNX chyba już z 10 razy w całości poleciało. Nawet title track, który z początku bym wyjebał, już się w moich oczach broni.
Fajnie, lubię jak ktoś dowozi. Bangry siedzą jak trzeba, fuck You attitude siedzi jak trzeba, wolniejsze tracki siedzą jak trzeba. Im happy ^^
Spoiler
Bing-bop-boom-boom-boom-bop-bam
The type of shit I'm on, you wouldn't understand
The type of shit I'm on, you wouldn't understand
Dwa ostatnie albumy nie jarałem się. Kilka numerów do wybrania na playlistę i tyle. GNX chyba już z 10 razy w całości poleciało. Nawet title track, który z początku bym wyjebał, już się w moich oczach broni.
Fajnie, lubię jak ktoś dowozi. Bangry siedzą jak trzeba, fuck You attitude siedzi jak trzeba, wolniejsze tracki siedzą jak trzeba. Im happy ^^
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
Nie dałem rady nawet do końca ten album posłuchać, bo bity chujowe i nudy, a mówię to jako sajko Kendrysia od 2012.
Quebo lepszy
Quebo lepszy
reincarnated

If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
- syrop klonowy
U mnie pierwszy odsłuch musiał być podzielony na 3 razy, bo nie byłem w stanie całości przesłuchać.
Za drugim razem już poleciał cały i było lepiej, aczkolwiek nie powiem, żebym się jarał. Póki co "Squabble Up" faworyt.
Rapowanie głosem menela spod żabki też nie robi roboty IMO, z modulowań głosu Kendricka zdecydowanie najlepiej bronił się ten płaczliwy jak w kawałku "mAAd city".
Ogólnie Kendrick wzbudza we mnie od jakiegoś czasu pewną niechęć. Zaczęło się od bucowatego zachowania na koncercie, gdy wciągnął na scenę białą dziewczynę do rapowania "mAAd city", po czym zafundował jej traumę opierdalając ją przed całą publicznością za wypowiadanie słowa "nigga", gdy cytowała jego wersy
TYPIE KURWA ZROZUM TO ZE NIE JESTEM PEDAŁEM ZE ŚLIZGU JEB IE MNIE WASZE PSP I ZJEBANE FORUM EMA I SIE ODPIERDOL
od dekady+ nie potrafie jarac sie przelotem krula kendricka, ale
pieknie przeciagniety sampel od swv, dojebany numer
pieknie przeciagniety sampel od swv, dojebany numer
BOUT IT BOUT IT
Najlepszy album Kendricka od TPAB. Z czego nie ma absolutnie podjazdu do TPAB, już nie mówiąc o GKMC czy Section. Taki typowy album teraźniejszego rapu. Z czym ten jest troche przeintelektualizowany i ma przez to dla mnie słaby repeat value. Ale ogólnie artystycznie dość udany za co zbiera propsy i viewsy. Kosmiczne robi ogólnie viewsy na YT gdzie po 2-3 dnia miał na każdym tracku po 8-10 mln odsłuchań. Ogólnie przehajpowane to jest moim zdaniem.
utwór Kendricka z najnowszej płyty "wacced out murals"
jak ten tytuł można przetłumaczyć na język polski ?
- ConeyIsland