Jest podział na polski i hamerykański, więc w sumie 20.
Jeszcze jak.
Dodano po 4 minutach 40 sekundach:
Nie no, nie uzbieram z polskiego rapu dziesięciu płyt 10/10, wycofuję się z tego.
Jest podział na polski i hamerykański, więc w sumie 20.
Jeszcze jak.
ja uwielbiam ten pierdolony pierwiastek psychodeli, który uwalnia się w prawie każdym kawałku, co najlepsze jest on niewymuszony, dobrze podany i chyba w zasadzie nieświadomy (albo po prostu ja mam takie odczucia słuchając płyty) - mroczny sznyt kozackich podkładów plus wyżej wspomniane malowanie, wtedy pana rapera, Sokoła. szkoda, że co chwilę przychodzi Jędker żeby nasrać na ten obraz, tu największy minus
We własnej osobie też bardzo lubię i jest 9/10, ale ona już była bardziej wygładzona, wycyzelowana, brakowało jej wspomnianej psychodeli, klimatu i obrazu, jaki zajebiście rysował "masz i pomyśl". Każda płyta 10/10 nie musi mieć 10/10 rapera, ale musi budować obraz i klimat. I tak jak 10/10 Księga tajemnicza budowała abstrakcyjny klimat psychodeli, tak masz i pomyśl buduje niepokojąco-złowieszczy klimat warszawskiej ulicy lat przełomu wieków 99/00, czasów kiedy polski wąsaty policjant zamieniał poloneza na vento i wąsa na wyspę na głowie. Masz i pomyśl to taki skandal molesty 2.0, na sterydach, bo ma Sokoła w primie, a Sokół w primie był raperem pisarzem, Dostojewskim polskiego rapu w czasach, gdy w Polsce łatwiej było wybić szybę niż harować całe życie po to samo, a zagranicą Szamil Basajew pogrywał z Jelcynem.
No właśnie o to chodzi, że ci średni, uliczni raperzy na masz i pomyśl dojebali taki koloryt jak nigdzie później i to też jej przewaga nad własną osobą. Nigdy nie wiedziałem, że to jakiś Cyklon, myślałem, że Zip jakiś, ale przecież co on tam dojebał to jest rogal ddl 20 lat przed rogalem ddl, własnymi oczy-MA! taki jest ten świat, pierdole jego niektóre walory. zajebał nosa, to na pierdoli skory. nie dla frajera, który od rodziców uklepane ma, od najmłodszych lat. dorobił się małego fiata i gar-BA! słowa nie zza ołtarza, bieda się pomnaża, fala podatków zagraża, WŁAnczam tivi jakiś skurwiel hivem zaraża.