Pierwszy numer przez który zajarałeś się rapem
Re: Pierwszy numer przez który zajarałeś się rapem
U mnie ojciec przyniósł od kolegi z pracy jakąś przegrywaną płytę z nagranymi rozmaitymi utworami. Był tam spory przekrój gatunków, bo znalazł się taki K-Maro, Virgin czy Busta Rhymes, ale i kilka numerów Pezeta z klasycznej. Dlatego chociaż wtedy gówno z tego rozumiałem, wybór może być tylko jeden
https://www.youtube.com/watch?v=WVwS5e2 ... VuaWEgcmFw
Od tego się zaczęło i zaczolem jarac się z rapem
Od tego się zaczęło i zaczolem jarac się z rapem
jak już jesteśmy przy pati to kultowy jest numer z wilusiem, a zwłaszcza wejście tego drugiego
- erotsreppir
Koło 2001 roku:
- Jest jedna rzecz wraz z całą kasetą Na Legalu? od kuzyna - poza tym cisnęło się najbardziej Głuchą noc i Randori
A za sprawą ziomka, który jako jedyny w bloku miał stałe łącze internetowe, krótko później w moje ręce wpadł dysk z Deluxe Ski Jump i setkami płyt z Polski, USA i Francji. Jako pierwsze odpaliłem RHX (Fisz, Inespe, Emade) i katowałem 3-4 kawałki non stop grając w Małysza. Oprócz poniższego, jeszcze Pod szkołą i Dwóch z Imielina.
- Jest jedna rzecz wraz z całą kasetą Na Legalu? od kuzyna - poza tym cisnęło się najbardziej Głuchą noc i Randori
A za sprawą ziomka, który jako jedyny w bloku miał stałe łącze internetowe, krótko później w moje ręce wpadł dysk z Deluxe Ski Jump i setkami płyt z Polski, USA i Francji. Jako pierwsze odpaliłem RHX (Fisz, Inespe, Emade) i katowałem 3-4 kawałki non stop grając w Małysza. Oprócz poniższego, jeszcze Pod szkołą i Dwóch z Imielina.
- Hytry Wałek
SQBDOYA
No cat can match me... I'm passing fastly. Who's half as nasty?
-
Technikolorysta
Było parę dróg, z których prawdopodobnie ta była tą ostateczną.
u mnie dwa (łączony teledysk)
Tede - Blask
Tede - To jeszcze nie koniec
Tede - Blask
Tede - To jeszcze nie koniec
- TooMuchSmoke
Klasycznie największa hiciory z Na Legalu i Kinematografii, ale tez pamiętam jako jedne z pierwszych, powiedzmy ważnych dla rozwoju zajawki numerow były Konfrontacje Hansa 52, Mes na przyczepie u Reda, Friko Grammatika (aż dziwne, ze nikt nie wymienił), czy Oczy Otwarte jedynka.
Słyszałem wcześniej coś tam innego. Starszy brat miał jakąś składankę na której był Scyzoryk, mieliśmy w domu Vive, gdzie grali trochę rapu, ale tego kawałka nie zapomnę nigdy. Ziomala Matka handlowała biżuterią na lokalnym targowisku, a obok niej swój namiot miał gość z pirackimi płytami. Ziomek w efekcie tych konotacji dostał od Mamy najpierw „Na legalu?”, które katowaliśmy jak głupi, a potem dorwał płytę Ski Składu. Wtedy to, przez kawałek poniżej, naprawdę zajarałem się rapem. Katowałem go w kółko i znałem cały na pamięć. Słuchałem go na PlayStation 1 z pożyczonej od wyżej wspomnianego ziomka płyty.
Rapuję: https://www.youtube.com/@ERDOJ
House of Pain - Jump around
Starszy Qzyn mi puścił z kaseciaka - przedziwne dźwięki, wrzask jakiegoś tropikalnego ptaka z Predatora, czy co? Do tego jeden koleś, chyba biały, absurdalnie rapuje przez nos...? A drugi na totalnym przydechu?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
- TooMuchSmoke
@erdoj słuchanie płyt z psx
ale teraz mi wspomnienia odkurzyles 
Pierwszą zajawke w gimbazie to pamiętam jak przez mgłę ale napewno Paktofonika Priorytety albo Nowiny a porządna fiksacja rapem parę lat temu nastąpiła po mówię poważnie a żeby było zabawniej to kawałek usłyszany w niszowym radiu RAM
może coś wcześniej było, ale pierwsze takie realne wspomnienie to Kolejny Stracony Dzień słuchany z jakiegoś sony ericssona kolegi