Ćpuńskie dramy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Aka M

Re: Tonciu

Post autor: Aka M »

Szanuję, prawda.
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

robienie interesu na takiej młodzieży to jedna rzecz, oczywiście chujowa, a ćpanie i robienie muzyki o ćpaniu to inna sprawa, która nie jest wymysłem Lil Peepa, Kurta Cobaina czy kurwa Rzabki. "budowanie" otoczki wokół tego to też przecież żadna nowość, tylko że przyzwyczailiśmy się do muzyki o imprezowym ćpaniu, a nie widzę między jednym a drugim różnicy
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

ricky pisze: 22 paź 2019, 17:29 robienie interesu na takiej młodzieży to jedna rzecz, oczywiście chujowa, a ćpanie i robienie muzyki o ćpaniu to inna sprawa, która nie jest wymysłem Lil Peepa, Kurta Cobaina czy kurwa Rzabki. "budowanie" otoczki wokół tego to też przecież żadna nowość, tylko że przyzwyczailiśmy się do muzyki o imprezowym ćpaniu, a nie widzę między jednym a drugim różnicy
Ja jednak widzę różnicę w "imprezowym ćpaniu" (choć nie pochwalam) a waleniu po kablach i chwaleniu się zrostami na klipach. Smutno mi też jak widzę małolatę której parę lat temu tłumaczyłem żeby nie brała mefedronu bo ją zmiecie z planszy a dzisiaj widzę ją jak macha lekami w klipie rapera tonciu.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Post autor: rakieta_rakieta »

ricky pisze: 22 paź 2019, 17:29 robienie interesu na takiej młodzieży to jedna rzecz, oczywiście chujowa, a ćpanie i robienie muzyki o ćpaniu to inna sprawa, która nie jest wymysłem Lil Peepa, Kurta Cobaina czy kurwa Rzabki. "budowanie" otoczki wokół tego to też przecież żadna nowość, tylko że przyzwyczailiśmy się do muzyki o imprezowym ćpaniu, a nie widzę między jednym a drugim różnicy
Serio kurwa Lil Peepa czy Kurta Cobaina do tego popierdoleńca atencyjnego, który kurwa goni ciuszki dla dzieciaczków z problemami by mieć helupkę, dodatkowo kurwa, wyczajcie ten motyw, ta ludzka spierdolina obiecała DOŻYWOTNI KURWA WSTĘP ludziom którzy se wydziarają datę pierwszego koncertu, no i chuj fanbase mocno, podziarali sobie kurwa idioci te date (lepiej było chuja na czole) po czym jaśniekurwa pan narkoman mówi, że na drugim koncercie już nie obowiązuje bo cośtam, no idź pan z heleniarzem w chuj. Jak dobrych rapów by nie nagrywał

Hatfu on i Adrian Sitko.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

rakieta_rakieta pisze: 22 paź 2019, 17:36 kurwa, wyczajcie ten motyw, ta ludzka spierdolina obiecała DOŻYWOTNI KURWA WSTĘP ludziom którzy se wydziarają datę pierwszego koncertu, no i chuj fanbase mocno, podziarali sobie kurwa idioci te date (lepiej było chuja na czole) po czym jaśniekurwa pan narkoman mówi, że na drugim koncercie już nie obowiązuje bo cośtam, no idź pan z heleniarzem w chuj.
z tego też beka opór.
z małolatów dziarających sobie "junkie" to już bardziej smutek.
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
ricky

nie chodziło mi o samo ćpanie, tylko o otoczkę, bo takowa zawsze się tworzy. zresztą jakie życie taki rap, no kurwa co tu wyjaśniać. typ ćpa i o tym rapuje, bo o czym ma gadać, jak to jest pewnie jedna z najważniejszych rzeczy jakie ma, niestety. [mention]rakieta_rakieta[/mention] to nie ja tu zacząłem o Lil Peepie, a Cobain wiadomo co walił. ja tu nie bronię Toncia, po prostu tacy ludzie to nic kurwa nowego
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

pokaż mi jeden kawałek Kurta Cobaina o heroinie i dawaniu po kablach. Dosłowny, nie metaforyczny. Żyłem kurwa w tamtych czasach ziomuś i to nie było tak jak teraz, że kurt ojebał se instastrory z pizgania heleny - żył kurwa wciąż nadzieją, obczaj sobie dokument year the punk rock broke, o sonic youth i nirwanie, to nie był atencyjny heleniarz, tylko artysta, taka różnica.
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Podbijam użytkownika [mention]zemsta1kadluba[/mention] bo ładnie to spiął w słowa.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Re: Zioło

zemsta1kadluba pisze: 22 paź 2019, 17:17
generalnie rapera toncia powinno się jebać a tym dziennikarzynom z newonce pluję w twarz za promowanie takiego ścierwa.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ja mam wkurw na ludzi z Rozbratu za zrobienie mu koncertu, gardzę przemocno, wyjaśnie to przy najbliższej wizycie,
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Wtf, ta akcja z dziarami to najśmieszniejsze co dzisiaj przeczytałem
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
ricky

i chuj, wciąż był helupiarzem i do tego piję. narkomani tworzą muzykę od dziesięcioleci, nie czaję więc przypierdalania się do kogokolwiek o to, że nawija/śpiewa o ćpaniu. to, że Tonciu jest śmieciem z innych powodów to druga sprawa (btw nie wiedziałem o tej akcji z tatuażami itd wcześniej, także dzięki za uświadomienie mnie), ale mi chodzi o gadki typu "ćpun jebany, po chuj słuchać ćpuna"
FUCK OFF MR LAHEY
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Jiigsi pisze: 22 paź 2019, 17:51 Wtf, ta akcja z dziarami to najśmieszniejsze co dzisiaj przeczytałem
Long story short, przed koncertem na rozbracie, raper tonciu pisze:
27.04.19 /Poznań, Rozbrat/
Pierwszy, historyczny koncert Toncia, którego data została wytatuowana już co najmniej cztery raz. TNC będzie robił piąty. Każdy z taką dziabą ma dożywotni wjazd na koncert TNC za darmo.

28/09/2019/Gliwice/Warka

Drugi koncert TNC w jego rodzinnym mieúcie. Na bramce jak zwykle maski i zapalniczki, kawałek dalej ubranka. Wejście za dziabą nie działa, bo to nie my organizujemy. Ale wbijaj

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Wypierdolmy cały rap, który promuje narkotyki (więc powiedzmy 70%).
Tutaj rodzi się głębszy problem - czy nadal to bragga, czy tak jak piszecie po części nakłanianie ludzi do brania tego gówna.

(tak zdaje sobię sprawe, że raperzy głównego nurtu nie nawijają o helupie, lecz dalej ciągną temat).

Ludzie - jeśli ktoś się ma zaćpać, to się zaćpa - to czy przesłucha kurwa nie wiem Zillakami jak wpierdalają sobie w żyle to tylko go do tego zmotywuje, lecz nie spowoduje, że ktoś normalny to zrobi.
Aka M

Post autor: Aka M »

Opieronie pisze: 22 paź 2019, 17:57 Ludzie - jeśli ktoś się ma zaćpać, to się zaćpa - to czy przesłucha kurwa nie wiem Zillikami jak wpierdalają sobie w żyle to tylko go do tego zmotywuje, lecz nie spowoduje, że ktoś normalny to zrobi.
Dlatego nietolerowanie takiego gówna, ma uświadomiść "Artystę", że własnym tworem kreuje nurt za którym dzieciaki pojdą jak w ogień. To jak z błąkającymi dziećmi po ulicach, które chodzą głodne. Logiczne że jak dziecko nie będzie jadło parę dni i będzie same się ciułać, to byle kto wyciągnie ręke i te dziecko za tym pójdzie, i nie będzie w stanie wiedzieć kto mu tą rękę poda, czy pedofil czy ćpun itp. no nie wiem pierdole ten temat, dla mnie to jakaś abstrakcja w ogóle żeby jeszcze ludzi przekomarzać w takich sprawach :dunno:
Awatar użytkownika
Glotiggy

Post autor: Glotiggy »

elo zgadzam sie z uzytkownikami rakieta i zemsta1kadluba pozdro
Awatar użytkownika
tsuko

Post autor: tsuko »

beka full z robienia z ćpania jakiegoś movementu
Zainteresowania - bezdomność , Premier League, Liga Mistrzów , Freak fighty i Strike King K-1,/walki w K-1 w małych rękawicach/
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Dlaczego 'my' ciągle upraszczamy postać słuchacza rapu? Wiadomo, że w dzisiejszych czasach Kamerzysta, i inne tego typu twory zajmują pierwsze miejsca w 'Na Czasie' na yt, przykłady idzie mnożyć i mnożyć, lecz kurwa nie zachowujmy się jak przedszkolanki. Zioło miał 30 lat, słuchacze często mają równie tyle - i 'artyści' mają dbać o to by cokolwiek im się nie 'stało'? Zabrońmy wszystkiego - bo może powodować u kogoś złe pobudki...
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

^ po prostu nie wszyscy kumają, że posiadanie talentu do muzyki, zwłaszcza takiej gdzie wartość tekstowa jest inna niż w innych gatunkach, to brzemię artysty. Nie kazdy sie czuje odpowiedzialny za to co gada do mikrofonu, a powinien
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

30 letnie osoby poza ślizgawką to słuchają męskie granie i wojtek sokół.

Raperzy mają duży wpływ na zachowanie młodzieży, zobaczcie ile było patusów za czasów Hemp Gru i Firmy JP, potem masa szpanerów w za dużych ciuchach jak DGE leciał wszędzie gdzie się da, teraz trafiają na jakiś tonciów i innych pajaców i się wczuwają w to co oni nawijają, jak dziś zobaczyłem te komentarze na youtube pod jego kawałkami to się za głowe złapałem, małolatki myślące, że są jakieś elitarne bo dadzą po kablach, elitarne w swoim spierdoleniu
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

MalinowyJogurt pisze: 22 paź 2019, 18:32 30 letnie osoby poza ślizgawką to słuchają męskie granie i wojtek sokół.

masz przejebane za ejdżyzm. Byłem poza ślizgawką i nie słuchalem takich rzeczy.
Zablokowany