Anime - normiki out
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
Re: Anime - normiki out
Mega ten opening Pierwszy odcinek bardzo spoko.
Jest juz drugi odc, no i btw wczoraj wyszedl tez 1 odc dragon ball daima, jak wrazenia?
Ofiary slizgawkowego stalkera: mama swna, kitty, 2 dziewczyny z ktorymi randkowal badman
blue box z netflix zapowiada się na spoko sportowy romansik jak ktoś lubi te nisze, ale update za pół roku jak się skończy
Dandadan jest fajne, ale nie rozumiem aż takiego hypu. Chyba, że manga się dalej jeszcze mocniej rozkręca, bo ogolnie potencjał jest
DB mi się mega podobało, wiadomo to ze zmianą w dzieci znów trochę meh, ale samo poprowadzenie odcinka, kreska, animacje, rezyseria tego to mega wysoki poziom. Czuć w tym Toriyame w przeciwienstwie do Super
Widze tez ze dobrze ze jebnalem Uzumaki bo niezle tam polecieli od drugiego odcinka z wykonaniem
A no i ten Blue Box faktycznie spoko, chociaz czasami lekkie ciarki zenady z bohatera, ale kumam ze no nastolatki
Poza tym to chyba same kontynuacje ogladam w tym sezonie bo najebane tego jest, wiec nie ma co duzo gadać no ale wiadomo że Re:Zero to topka anime, polecam każdemu jak nie widział
DB mi się mega podobało, wiadomo to ze zmianą w dzieci znów trochę meh, ale samo poprowadzenie odcinka, kreska, animacje, rezyseria tego to mega wysoki poziom. Czuć w tym Toriyame w przeciwienstwie do Super
Widze tez ze dobrze ze jebnalem Uzumaki bo niezle tam polecieli od drugiego odcinka z wykonaniem
A no i ten Blue Box faktycznie spoko, chociaz czasami lekkie ciarki zenady z bohatera, ale kumam ze no nastolatki
Poza tym to chyba same kontynuacje ogladam w tym sezonie bo najebane tego jest, wiec nie ma co duzo gadać no ale wiadomo że Re:Zero to topka anime, polecam każdemu jak nie widział
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
@Piters tak, dandadan sie jeszcze bardziej rozkreci, na razie mamy tylko nakreslony kontekst i wprowadzenie w klimat, nie chce za bardzo spojlerowac wiec powiem tylko ze autorka jest mega pomyslowa i potrafi utrzymac w nas zainteresowanie i podziw.
Daima na razie dla mnie takie se, brakuje mi troche epickosci w tym wszystkim ale moze sie wkrece jeszcze, tak czy siak jestem sajko db wiec bede ogladal co tydzien nie oszukujmy sie Za to odemnie props za animacje paneli mangi a nie recyklingu scen z anime, imo niezle to oddalo w tych scenach z przypomnieniem arca buu (ok czasami zbyt "cukierkowe" sie to wydaje przez dobor technologii animacji i kolorow, ale sceny wyszly bardziej swieze imo niz jakby zajebali z og anime i kolorki pozmieniali)
A jezeli chodzi o uzumaki to dziwny ten 2 odcinek, myslalem ze powoli odkryjemy cos nowego na temat tego swiata co popchnie fabule do przodu w strone rozwiazania jej a tak sie nie stalo i chyba po prostu mamy dalsze perypetie ale dalej nie wiadomo o co tu chodzi za bardzo
Daima na razie dla mnie takie se, brakuje mi troche epickosci w tym wszystkim ale moze sie wkrece jeszcze, tak czy siak jestem sajko db wiec bede ogladal co tydzien nie oszukujmy sie Za to odemnie props za animacje paneli mangi a nie recyklingu scen z anime, imo niezle to oddalo w tych scenach z przypomnieniem arca buu (ok czasami zbyt "cukierkowe" sie to wydaje przez dobor technologii animacji i kolorow, ale sceny wyszly bardziej swieze imo niz jakby zajebali z og anime i kolorki pozmieniali)
A jezeli chodzi o uzumaki to dziwny ten 2 odcinek, myslalem ze powoli odkryjemy cos nowego na temat tego swiata co popchnie fabule do przodu w strone rozwiazania jej a tak sie nie stalo i chyba po prostu mamy dalsze perypetie ale dalej nie wiadomo o co tu chodzi za bardzo
Spoiler
dobra ok wiemy ze to cos z tym miastem jest nie tak, bo mowili w tv ze niby tylko ludzie z tego miasteczka maja oznaki tego zjawiska, no i moze ta latarnia ma cos do tego co tu sie dzieje ale na razie nie jest jasne czy latarnia jest trybikiem w maszynie czy tylko tez czyms odczuwajacym skutki calego zjawiska
Ofiary slizgawkowego stalkera: mama swna, kitty, 2 dziewczyny z ktorymi randkowal badman
One Piece stopuje emisje do kwietnia 2025, a w tym czasie puści poprawioną-skroconą wersje Fishman Island Dobra decyzja, mam nadzieje że będą robić coś takiego ciągle, czyli pół roku poprawionej wersji jakiegoś arcu, a potem dobrze zanimowany i z dobrze dobranym paicingiem obecny arc
A będzie One Piece aktorski S02 kiedyś? Bo pierwszy sezon bardzo mi podszedł
Sometimes my lyrics are sexist
But you lovely bitches should know I'm trying to correct this
But you lovely bitches should know I'm trying to correct this
Bedzie, ale w sumie nie wiem kiedy
Dodano po 5 godzinach 15 minutach 8 sekundach:
Okej, z nowych polecam jednak jeszcze Chi.: Chikyuu no Undou ni Tsuite
Anime dzieje się w Polsce w XV wieku i w skrócie jest o udowadnianiu heliocentryzmu. Polecam obejrzec pierwsze 3 odcinki bez czytania za bardzo dalej bo niezły plot twist wlatuje
Dodano po 5 godzinach 15 minutach 8 sekundach:
Okej, z nowych polecam jednak jeszcze Chi.: Chikyuu no Undou ni Tsuite
Anime dzieje się w Polsce w XV wieku i w skrócie jest o udowadnianiu heliocentryzmu. Polecam obejrzec pierwsze 3 odcinki bez czytania za bardzo dalej bo niezły plot twist wlatuje
dandadan wspaniałe na razie odcinek za odcinkiem, natomiast uzumaki zawód w huj
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
bez kitu uzumaki bylo ciekawe na poczatku ale znudzilo mnie pod koniec
na palcach dwóch rąk mogę policzyć anime które w życiu obejrzałem, włącznie z kinówkami, ale zacząłem Dandadan i bardzo podoba się dla mnie, tylko kurła tyle czekania teraz
pierdolę co myśli opinia publiczna
to rapowa wścieklizna, twój progres - mielizna
to rapowa wścieklizna, twój progres - mielizna
A wlasnie dzisiaj dropnal ep5 junesadandadan, zabieram sie za obejrzenie akurat mam 3h pociagu.
Jestem mega zadowolony ze jest taki szum wokol tej serii bo na pewno na to zasluguje. Jeszcze niech jakies porzadne studio sie wezmie za sakamoto days i kagurabachi i nawet nie bedziecie pamietali co bylo big three przed nimi
Jestem mega zadowolony ze jest taki szum wokol tej serii bo na pewno na to zasluguje. Jeszcze niech jakies porzadne studio sie wezmie za sakamoto days i kagurabachi i nawet nie bedziecie pamietali co bylo big three przed nimi