FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

imcat

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: imcat »

Nie spodziewałem się, że po WC moim najlepiej punktującym zawodnikiem będzie McNeil XD. W sumie taka kolejna trafiona różnica daje mi najwięcej frajdy.

Ogólnie patrząc to te małe różnice względem szablonowej dzikiej w tej kolejce oddały. Pokarać może jeszcze Watkins i Solankę, ewentualnie ktoś z United, ale to nie są popularne opcje.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Mnie to potężnie pokarało po najbardziej szablonowej dzikiej karcie z twittera (na moja obrone to juz chciałem taki skład od 2 tygodni xd), rank 9 mln w tej kolejce :lol: Moze Solanko/Semenyo podratują. A co ciekawe to i tak wiecej niz moj stary skład by zrobił :lol:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Zabrali Sace BPS a to móh kapitan :lol: SEMENYO dawaj dziś 8 goli
Bakan

Post autor: Bakan »

Ej, jak zrobiłem już jeden transfer i odpalę teraz wildcard to się sfrajeruje, czy nie?

Chyba ok, bo po odpalaniu wildcarda żaden transfer chyba nie przechodzi na później, nie?

Inna sprawa, że teraz przerwa na kadrę, więc może warto poczekać…
Awatar użytkownika
Piters

Od tego sezonu przechodzą (jak przed kartą miałes 3 to po karcie też będziesz miał 3)

Ale jak odpalisz dziką to ci sie jakby resetuje ze uzyles ten transfer, zaliczają go pod dziką
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Czuję, jak kolejkę w sumie, że to jest ta kolejka właśnie. To jest ten czas. Po upokarzającym początku sezonu w końcu rozbiję bank. Czuję to w kościach. Wjechał bench boost. Będą punkty. Muszą być.
imcat

Mam podobne uczucie patrząc na swój skład, widzę tutaj potencjał na 100 punktów, a to oznacza że będzie pewnie mega chujowa kolejka z grubą czerwoną strzałką, gdzie Palmer i Solanke dadzą grube punkty (nie mam ich).
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

ConeyIsland pisze: 05 paź 2024, 8:33 Czuję, jak kolejkę w sumie, że to jest ta kolejka właśnie. To jest ten czas. Po upokarzającym początku sezonu w końcu rozbiję bank. Czuję to w kościach. Wjechał bench boost. Będą punkty. Muszą być.
Nie chcę być złośliwy, ale brzmi trochę jak słowa wypowiedzane tuż przed tragedią :D

Ja z kolei się śmieje bo widzę że Diaz kupowany na kartach siedzi a mój Jota gra. Jota, którego przypadkiem zostawiłem, bo najebany się nie zastanowiłem co robię i sprzedałem Ezego, żeby kupić Mbeumo, gdzie gdybym się zastanowił to bym sprzedał Jote (to było po kolejce gdzie siadł, a Darwin strzelił).

Gvardiol mi spadł z ceną przed poprzednią kolejką, strzelił bramkę.

Jota mi spadł z ceną przed tą kolejką, strzelił bramkę. W ogóle troche dziwne, że gość robi 2 asysty w meczu i ludzie sprzedają.
Bakan

Z Haalandem to jest taki problem, że masz go w składzie i boisz się dać opaskę komu innemu. Kusił mnie Saka, kusił mnie Palmer i wiadomo, że się zesrałem i zostałem z Norwegiem.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

+1
znaki
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

a pozniej nie dajesz mu opaski i laduje hatrika, ja juz w tym sezonie mam wyjebane dalem set n forget na hochlanda
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.

free fromage
imcat

Wystarczyło, że kupiłem Haalanda dwie kolejki temu i mamy dwa blanki. Oczywiście mój pierwszy nietrafiony kapitan to Norweg, trzeba było dalej iść „pod prąd” i dać Sake, który siedzi na VC. Z drugiej strony po to go w końcu kupiłem by na ten łatwy terminarz dawać mu C co kolejkę, inaczej nie ma chyba sensu mieć typa za 15 baniek, także trust the process i za tydzień odkujemy się na Wilkach na potrójnym (nad tym jeszcze pomyślę).

Poza Haalandem to na razie spoko kolejka, ale nie mam nikogo z ofensywy Chelsea, Totków oraz nie mam Watkinsa, więc jeszcze dużo się może dziś zmienić.
Bakan

No ten argument, że nie po to masz typa za 15, żeby opaskę miał ktoś inny, to coś z czym idę. Raz złamałem zasadę i dałem Salahowi, wtedy Norweg z golem, Salah blank.

TAA już chyba do wyjebania. 7.0 za same CSy, to za dużo, tym bardziej, że im dalej w las, tym wydaje mi się, że mniej on ma okazji na punkty z przodu, choć nie mówię, że nie ma ich wcale.

No i w ofensywę LFC też już nie ma co się za mocno pakować, bo rotacja + Salah gra średnio.

A moja kolejka może być wciąż dobra. Konsa, Rogers, Palmer i Johnson w blokach, a obecnie 39 punktów.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

"Saka na vc + haaland kapitan" team ja również :wall:
Mbeumo i Faes na plus.
Czekam na Rogersa, Watkinsa i Krzysztofa Wooda. Mam też Ainę ale nie wierzę że zapunktuje
Bakan

Odpaliłem Wildcard, bo chcę zejść z Trenta i wziąć Watkinsa.

Jedno pytanie w zasadzie mi zostało. Justin czy Robinson?

Hajs nie gra roli. Po skompletowaniu składu stać mnie na obu. Robinson okazał się solidny długofalowo i chyba lepszy klub, ale Justin wyjebał pod sufit z formą plus 3 najbliższe kolejki kozak kalendarz. Na ławce mam zabezpieczenie Van Den Bergiem, mogę wziąć też Okoliego, jeśli padnie na Robinsona.

Tak w ogóle to jestem w teamie obrzydliwie tania ławka plus najtańszy ogór napadzior na 3 slocie.
Awatar użytkownika
Piters

W tamtym sezonie było widać przez jakis czas ze potężny Norweg jest pod formą i mozna było mu nie dawac opasek lub odpulic, ale po jebnieciu 10 bramek w 5 kolejek to troche strach jeszcze

Ja bym brał Robinsona, fajnie te Fulham wygląda, Robinson tez sporo atakuje. No chyba że chcesz faktycznie krotkoterminowo, ale takich typów wolałbym brać na dłużej osobiscie
imcat

Ja bym brał Justina bo lubię mieć jakieś różnice, a on ma dalej okolice 2% posiadania. Obawiam się jednak, że teraz to jest już gonienie punktów i co miał wsadzić z przodu to wsadził, a przez następne kolejki będzie posucha. Szczególnie, że staty nie pokazują by on miał jakoś dużo sytuacji, te dwie bramy to wpakował z xG chyba 0.15. Ale żeby nie było to nie odradzam, bo fajny pick pod kalendarz i niskie posiadanie.

Jak nikt się nie połamie na reprach to chyba zachowam kolejny free transfer i na GW9 będą 3 darmowe. Mocno po głowie chodzi mi wywalenie Mbeumo, co jest niezbyt logicznym ruchem patrząc na to, że chłop ma 6 goli w 7 kolejek. Moja pokrętna logika jest taka, że skoro dotychczas jego najlepsze sezony to 9 goli, to albo leci na swój osobisty, pojebany rekord, albo musi kiedyś przyhamować. Z drugiej strony to, że nie ma Toneya działa na plus bo ma karne, a Wissa ma kontuzje więc konkurencja z przodu też mniejsza.

Myślę też czy nie zejść z Saki po następnej kolejce, Arsenal wchodzi w cięższy terminarz i na pewno będę chciał kogoś wywalić z obecnego potrojenia. Za Sakę mógłbym wrzucić Palmera, ale ten też ma chujowy terminarz. Powoli na radar wysuwa się Foden, ale też nie wiem czy to nie za wcześnie i zaraz znów siądzie na ławie na 3 spotkania.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2024, 20:33 przez imcat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja planuję zachować teraz transfer a przed GW9 gdy Arsenal ma LFC zrobić Salah -> Palmer i Jota -> Foden.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Test lab
Spoiler
Bylibyście za, przeciw?
imcat

Zależy w jakiej formie, jak w takiej że za te staty dostajesz normalne punkty od razu to zdecydowanie chujowo. Jedynie jak to widzę to przełożenie tego na bonus pointsy + więcej zawodników może wtedy bonusowe punkty dostawać. Może to by przy okazji rozwiało wątpliwości z tym na jakiej podstawie są rozdawane dodatkowe punkty.
ODPOWIEDZ