OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: ConeyIsland »

Nie tak dawno prosiłem o linki do Broadchurch. Dobrze, że przed ich odpaleniem sprawdziłem jeszcze raz na filmwebie na wszelki czy nie obejrzę go gdzieś na legalu. Pierwszy raz widzę, że jest dostępne (a na liście mam od lat) :lol: I obejrzałem. Zrobiłem w ostatnich dniach cały sezon. 8/10 ode mnie, bardzo dobry serial. lecę po weekendzie z s02
Spoiler
Obrazek
moody

Post autor: moody »

niuhniuh pisze: 04 maja 2024, 10:00
bania pisze: 03 maja 2024, 19:31Ripley?
Kozak. Pięknie nakręcony i zagrany, historia trzyma się kupy. Polecam fanom noir.
podbijam. odpalilem tak od niechcenia, bo filmowa adaptacje juz kiedys ogladalem (na szczescie nic nie pamietalem), a to jest znakomita rzecz, ktora przeszla dosc cicho. powoli sie rozkrecal, ale z kazdym odcinkiem coraz lepiej. dla kogos, kto uwielbia klimat noir perelka. swietny strzal z kreceniem w czerni i bieli. podkresle jeszcze kapitalny casting, bo kazda z glownych rol jest zagrana znakomicie
Spoiler
na minus scena z rozmowa z detektywem w peruce i doklejonym wasie. rozumiem odnienie do caravaggia i gry swiatla, no ale bez przesady. mogli cos bardziej sensownego wymyslic
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

ConeyIsland pisze: 02 sie 2024, 8:47 Nie tak dawno prosiłem o linki do Broadchurch. Dobrze, że przed ich odpaleniem sprawdziłem jeszcze raz na filmwebie na wszelki czy nie obejrzę go gdzieś na legalu. Pierwszy raz widzę, że jest dostępne (a na liście mam od lat) :lol: I obejrzałem. Zrobiłem w ostatnich dniach cały sezon. 8/10 ode mnie, bardzo dobry serial. lecę po weekendzie z s02
S01-S03 obejrzane. Fajne, brytyjskie. Całość spojna, fabuła bez wtop, aktorstwo paru pań na naprawdę wysokim poziomie. Jest klimacik. Jak ktoś lubi kryminały to jest to dobra pozycja. Polecanko dla potomnych.

Tymczasem zaczynam z pozycją którą chciałem obejrzeć już z dekadę temu. Teraz ją wrzucili na Maxa (jezu jak dobrze że nie pozbyłem się tego pakietu miesiąc temu,... w końcu dorzucili mi go za darmo a to uczciwa cena). Millennium ❤️ 6 odcinków po 1.5 godzinki, jedno już za mną. Będzie dobrze człowiek.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Oo, x lat temu czytałem książkę i pamiętam był to udany kryminał. Także też odpalamz
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem

Ja to nowy Sub Zero
a to że jestem chuj
Za to mogę podziękować ździrom
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Mad Man świetny serial
pardon

Post autor: pardon »

pamietasz @mql jak swego czasu pisalem ze zabieram sie podekscytowany za carnivale? troche wstyd nie dotrzymalem slowa i dopiero wczoraj nadrobilem calosc...dojebana przygoda i tera czaje czemu tak czesto hypowales ten tytul w polecajkach...

no niezle dal pan scenarzysta daniel krauf az chcialoby sie troche poispolerowac o losach sympatycznego bena hawkinsa eh
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

nawet nie wiesz, jak dóbr,e mi to słyszeć - propagowanie Carnivale to jeden z moich życiowych celów, tak sobie myślę

a polecam poczytać o lorze carnivalowym, choćby na wikipedii (zaskakująco w tej kwestii bogatej). niebywale rzadko się zdarza, by ktoś tak drobiazgowo i solidnie opracował świat przedstawiony jak ten chory wariat Knauf
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Całkiem spoko Presumed Innocent z Gyyyleenhaaleeem, thriller dochodzeniowo-sądowo-psychologiczny, dobrze się ogląda zaszczutego prawnika
Sometimes my lyrics are sexist
But you lovely bitches should know I'm trying to correct this
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Mi się też dobrze oglądało chociaż mam wrażenie, że już takich seriali widziałem sporo w życiu. No i ostateczne rozwiązanie niezbyt satysfakcjonujące dla mnie. Ale generalnie warto sprawdzić, bo tak to napisałem jakbym odradzał :D takie solidne 7/10.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Oglądałem drugi raz po latach Kompanie Braci I Pacyfik i Pacyfik mocno niedoceniony, potezny rozpierdol co tam się dzieje :bowdown: lepiej wszedl niż klasyczna kompania w której chyba trochę za dużo patosu było władowane. Ale obydwa po latach dalej trzymają mocarny poziom.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Połas

Post autor: Połas »

dropz pisze: 13 maja 2024, 22:23 Ostatnio włączyłem sobie serial Krew z Krwi. Niestety na TVP jest tylko sezon 2. Z tego co widzę nie można tego nigdzie obejrzeć, ani nawet kupić dvd. W związku z tym czuję się rozgrzeszony, aby to skądś pobrać.
Telewizja Polska się jakoś tym nie chwali mocno, ale nawiązali deal z CANAL+ i 1. sezon serialu Krew z krwi od kilku dni normalnie wisi na TVP VOD :D

Przy okazji, po wielu latach ruszyły zdjęcia do 3. sezonu.
Obrazek
dropz

Post autor: dropz »

Ooo jaranko !
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

mógłby mi ktoś na pw streścić jak się skończył pierwszy sezon? oglądałem kilka lat temu i kojarzę że
Spoiler
był jakiś plot na plaży w retrospekcjach?
ale szczegółów nie pamiętam kompletnie
Awatar użytkownika
Połas

Post autor: Połas »

juwen pisze: 21 lip 2024, 20:06 szkoda że drugi sezon będzie kompletnie czym innym bo jednak postać głównego bohatera ratowała fabułę
Co do Krucjaty, to jestem po seansie dwóch pierwszych odcinków 2. sezonu i jestem mocno zaintrygowany. Co prawda efekty specjalne w niektórych scenach to mocne xD, ale kupuję totalnie nowych bohaterów. Sebastian Dela to fachurka, jeden z najzdolniejszych i najbardziej charyzmatycznych aktorów przed 30. A do tego jeszcze Marta Stalmierska i Zofia Jastrzębska. Fajną ekipę zmontowali, bo i Schuchardt jako Luizjana zdaje się być ciekawszy niż w pierwszej odsłonie.

O nowej historii trudno na razie cokolwiek powiedzieć, ale widzę, że nie do końca to będzie tak, że opowiadają całkiem nową opowieść, bo dość szybko na ekranie pojawią się pewne mordeczki, które poznaliśmy w Prawie serii.
Spoiler
Mandżaro też. Chociaż w tym co widziałem, tylko mignął na moment, wyjaśnił co u Marii i elo. Ale liczę, że będzie go więcej.
Obrazek
ODPOWIEDZ