ŻYTO/NOON - Glitchy Praga (2024)
Re: ŻYTO/NOON - Glitchy Praga (02.09.2024) [Zapowiedź]
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
przesłuchałem rano biegając pomiędzy dwoma jeziorami koło Olsztyna i bardzo mi się ta płytka spodobała
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Śmieć Królowej, Klasa, Życie Warszawy
ale Morza Południowe lepsze jako całość.
e: Dawka oczywiście też top kawałków tego duetu, ale no zajechałem go już solidnie
ale Morza Południowe lepsze jako całość.
e: Dawka oczywiście też top kawałków tego duetu, ale no zajechałem go już solidnie
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2024, 17:45 przez clockers, łącznie zmieniany 1 raz.
trochę niedosyt, może przez to, że czekałem tyle, lepiej jakby to dropneli bez zapowiedzi rok do przodu imo
- scam_sakawa
Mam podobne odczucia - to dalej bardzo dobra płyta, ale wyhajpowałem w głowie za bardzo Żyto i magii z Mórz Południowych nie poczułem.
DAWKA zajebisty wałek, forteca.
DAWKA zajebisty wałek, forteca.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
"Życie Warszawy" brzmi jak spod ręki patr00
słuchane od premiery
płyta mi się podoba, w sensie chyba nic więcej nie oczekiwałem, Noon tworzy piękny klimat a Żyto jak zwykle stara się dojechać, mimo wszystko i tak posiada to swój urok a panowie się w jakiś sposób uzupełniają. wolę tak, niż jakby szanowny pan producent Mikołaj Bugajak miał nagrać album z jakimś Eldo
no i Śmierć Królowej rzeczywiscie piękne
ogólnie bez ohów i ahów ale na dzień dzisiejszy czuje dobrze dzieciak
Po latach okazało się, że mój idol to cwel
Tego jak zaczynasz dzień on zazdrości
Mordo, lepiej nie zazdrościć
Strzały w Sokoła albo w... Boskiego Romka?
Tego jak zaczynasz dzień on zazdrości
Mordo, lepiej nie zazdrościć
Strzały w Sokoła albo w... Boskiego Romka?
- Karko_Nape
NIEWINNOŚĆ/NIEŚMIAŁOŚĆ kozak reszta to materiał który można skrócić do 5 pozycji i zrobić z tego okazajonalną epke. Zawód, nie napracowali się przy tym.
- larsson1991
Ciekawy jestem jeszcze bonus tracka
-
dziejaszek
- Ten Typ Gold
Przesłuchalem w całości bez patrzenia nawet na tytuły numerów, tak sobie przeleciało. Trzeba przyznać że noon to zdecydowanie mocniejsza część tego duetu. Żyto jako narrator spoko siedzi na tych bitach ale tesktowo nie ma szału, nie kojarzę zbyt dużo jakichś dobrych linijek, po prostu taki ciąg myśli wydaje się jakby pisany na raz bez rozkminiania. Koniec końców i tak fajnie mi się spędziło przy tym czas
płytka jak na obecne czasy całkiem okej, fakt trochę sztucznie wyhajopwana jakby to miały być "morza 2.0" ale końcowo jest tam kilka fajnych kawałków do których z pewnością będe wracał. Jedna rzecz która momentami smieszy to zmienna formy żyto która raz jest naprawdę przyjemna a raz to randomowa rozkmina o 3 w nocy nawinięta pod bit, chociaż sam nawijał - dostałem ten bit napisałem
)
końcowo napewno nie zawód ale nic co też będzie katowane od deski do deski, fajny tez motyw w "stos" z nawiązaniem do intra z mórz
no i wiadomo, śmierć królowej miazga
końcowo napewno nie zawód ale nic co też będzie katowane od deski do deski, fajny tez motyw w "stos" z nawiązaniem do intra z mórz
no i wiadomo, śmierć królowej miazga
o szacunku który daje a nie jakiego wymaga :v
to ścieżka dźwiękowa zmagań o martwe króle
Mi się płyta podoba, żyto leci raz lepiej raz gorzej ale ogólnie spoko, bity pięknie grają w uchu, na pewno przez to, że tyle rozwlekały się te single to mam wrażenie jakbym poł płyty słyszał już po 30 razy bo pewnie tak dokładnie było.
Jako całość kuleje trochę, bez podjazdu do jakiejkolwiek poprzedniej płyty rapera żyto niestety
Jako całość kuleje trochę, bez podjazdu do jakiejkolwiek poprzedniej płyty rapera żyto niestety
NIEWINNOŚĆ/NIEŚMIAŁOŚĆ lepszy tekst niż 3 ostatnie płyty problemu
gówno w sumie
żyto w niewinność/niesmialosc
słucham dalej
e: no dojebana płyta co tu dużo mówić, póki co chyba lepsze pierwsze wrażenie niż morza południowe ale w sumie kurwa ciężko tu mówić co lepsze co gorsze chyba dochodzę do wniosku że żyto = wiry = morza południowe = glitchy praga = cały żyto w ogóle po prostu wszystko mi od niego wchodzi zajebiscie
słucham dalej
e: no dojebana płyta co tu dużo mówić, póki co chyba lepsze pierwsze wrażenie niż morza południowe ale w sumie kurwa ciężko tu mówić co lepsze co gorsze chyba dochodzę do wniosku że żyto = wiry = morza południowe = glitchy praga = cały żyto w ogóle po prostu wszystko mi od niego wchodzi zajebiscie
top plytka, nie wiem co żyto ma w sobie ale chce się ciągle ten album zapętlać
@AseOne bity noona B)
o szacunku który daje a nie jakiego wymaga :v
dojebana płytka, PCKlan Tysiąc prpz
Hyphap! |
|