OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC FILMOWY
Łatwiej zrobić film nowy niż napisy hehe
Tak samo wczoraj dopiero się dowiedziałem, że Amerykańcy zrobili remake Nietykalnych i nawet tego chorego pana na wózku zagrał sam Bryan Cranston. Nazywa się to The Upside jakby ktoś też jeszcze był tak do tyłu jak ja, a np.chciał zobaczyć.
Zależy. Widziałem włoskie Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie oraz dwa remake'i: francuskie Nic do ukrycia i polskich (Nie)znajomych. O ile Francuzi po prostu skopiowali oryginał 1:1, to jednak w polskiej wersji widać, że scenariusz napisano od nowa. Tutaj mamy naprawdę film mocno nasączony polskością, naszym tu i teraz. Smutniak teoretycznie gra tę samą postać, ale jednak to jest inna Ewa, chociaż szanuję za ładne nawiązanie do włoskiej wersji. Dobrze się to ogląda, bo nie mamy do czynienia z kopią, tylko z produkcją, która co prawda opiera się na włoskim szkielecie, ale jest bardzo nasza. Do tego doskonały Łukasz Simlat i jeszcze lepsza Maja Ostaszewska.

- Cz4rny1337
- Moderator
Jeśli chodzi o Legiony, bardzo dobre efekty specjalne i sceny bitew oraz cała scenografia, dobra gra i dobór aktorów, ale wątki miłosne to jakieś nieporozumienie
Baka bardzo dobrze zagrał, Fabijański jak to on.
Myślę, że ciut za długo ten film trwał. U mnie na seansie było kilka osób w tym jakiś patriota, który po filmie wstał i zaczął klaskać i krzyczeć: "Chwała Wielkiej Polsce!".
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
Myślę, że ciut za długo ten film trwał. U mnie na seansie było kilka osób w tym jakiś patriota, który po filmie wstał i zaczął klaskać i krzyczeć: "Chwała Wielkiej Polsce!".
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka
jest jakiś odpowiednik last fm dla netflixa i hbo go? tzn scrobblowanie ogladanych filmow na stronke i mozliwosc robienia zestawien ile sie filmow obejrzalo w danym miesiacu?
- MalkoNTENT
Może TV Time? Chyba bardziej do seriali używany, ale widzę że filmy tez można dodawać.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
ciary na koncu, teskno za jego muzyka
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Od dzisiaj co czwartek wieczorem na TVP Kultura filmy z niemieckiego ekspresjonizmu przedwojennego - dzisiaj o 20:30 Gabinet doktora Caligari, potem choćby Faust, oba Nibelungi Fritza Langa, a na koniec - Metropolis.
- mlodyperkez
sa tu fanboje Blade Runnera?
/////
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2025, 14:01 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Był ktoś na AFF we Wrocławiu?
- rakieta_rakieta
ja na pierwszej i drugiej edycji - a ktoś śmiga do Cieszyna na kino na granicy?
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
-
genocidegeneral
Co jest dobrego na netfliksie z lat powiedzmy od 2010? Anglojęzyczne najlepiej, nie komedie i nie dokumenty.
The Wolf of Wall Street, Inception, The Revenant, Interstellar, Mad Max, Blade Runner 2049, Django Unchained, The Dark Knight Rises, Cowspiracy
Czy w 2019 pojawił się jakiś znośny horror do obejrzenia?
Jedynie "Us" mi przychodzi do głowy.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- MalkoNTENT
A tego mad maxa z hardym można obejrzeć nie oglądając wcześniejszych części?
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Można
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka