Laikike1

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Spenser

Re: Laikike1

Post autor: Spenser »

>brak luzu
Pewnie to to że nie chleje

Fajne to jest, czuć że dojrzał.
frontkick

Post autor: frontkick »

Szops rozjebane że o kurwa chuj :bowdown:

Laik nie okiełznał tego bitu zupełnie, trochę karykaturalnie wypadł wręcz bo niby pewność siebie i charyzma a w praktyce przez cały numer miałem wrazenie że on skupia się wyłącznie na tym żeby jakoś cudem wytrzymać do końca numeru i się nie wyjebać nigdzie + z takim ciśnieniem cedzi te wersy że no nie ma w tym ani trochę wielkiego pana rapera który od niechcenia rozstawia pionków na scenie na koniec roku

Ale no posłucham sobie jeszcze bo naprawdę fajny ten bit, mogli go sb w sumie odłożyć jakoś na później a teraz dać coś na czym Laik mógłby elegancko popłynąć jak w części pierwszej
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

"Nie ma znaczenia jak nowa płyta Vienia" :rotfl:
Awatar użytkownika
patryk

Post autor: patryk »

do jedynki bez podjazdu no ale i tak całkiem spoko siedzi, może trochę za krótkie, mógłby dać jeszcze jedną zwrotkę, ale props za to, że podtrzymuje tradycje z jointami na koniec roku, pozdro mar
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:07 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Szops :bowdown: laik też dobrze w kilku momentach trochę cringowo nawinięte ale i tak bardzo fajne
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

po dekadzie ponad czuję się jak tetryk z majkiem
nie czuję syntezatora czuję kurwa cięty sampel.

takie se no, flow w 1 czwórce tryhard jak skurwysyn i średnio brzmi, za to napisane bardzo ładnie. nie siedzi mi laik po odstawieniu alko, stracił trochę tego skurwysyństwa i brudu i teraz musi się na to silić, nie brzmi tak naturalnie.
chodzi mi tylko i wyłącznie o flow bo teksty klasa nadal.
muszę się chyba przyzwyczaić jeszcze
edenmar

Post autor: edenmar »

Ja też wpadłem spropsować za dobrze napisany tekst, z tej słynnej laikowej grafomanii to już tu nic chyba nie zostało, a nadal ma swój styl i czuć, że to Laik. Rapowo są zgrzyty, nie da się ukryć, że nie jest to idealnie nawinięte. Szops jak zwykle bezbłędny.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

historia się powtarza jak Kizo co numer :D niby nic, ale tego mi brakowało. Zajebista forma obu Panów

Dodano po 3 minutach 51 sekundach:
ale czuć serio, że cały kawałek walczy żeby się nie wyjebać
goebbels

Post autor: goebbels »

"Nie odróżnia jak chmielu w granulkach
Raperów co leżą obok pieluch na półkach"
Ciekawe czy ma świadomość, że pojechał Bonsona.
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Im dalej w las tym lepsze flow, linijki nadal klasa sama w sobie.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
frontkick

Jak już użytkownik goebbels przywołał temat to moze mi ktos wyjasnic co prawilnym raperom przeszkadza w sprzedawaniu plyt w marketach, imo to zajebista sprawa ze ktos sb moze pojsc po bulki rano do biedronki i zgarnac przy okazji plyte do koszyka

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cicada_3301
Mar zobacz sb i uloz podobne zadania dla sluchaczy zeby tylko ci prawdziwi mogli sie dostac na strone z preorderem i nie musieli sie mieszac z plebsem kupujacym muzyke w niewlasciwych sklepach i miejscach
edenmar

Post autor: edenmar »

@frontkick Jak sądzę, nie tyle chodzi o to, że muzykę trzeba sprzedawać w tylko prawilnych, przeznaczonych do tego sklepach, co o fakt, że jak ktoś dorzuca sobie płytkę przy okazji do bułek i pieluch, to raczej nie dlatego, że właśnie dokonuje zakupu albumu artysty, którego twórczość zna i ceni, tylko bardziej prawdopodobne, że spodobało mu się pudełko które kurwa świeci w ciemności, albo widział gębę z okładki w reklamie pasty do zębów. No nie wiem, mnie takie przykładanie typowo konsumpcyjnego modelu do działalności jakkolwiek kreatywnej nie przekonuje. Tak samo nie lubię tych wielkich śmietników z książkami w marketach, w których można znaleźć mydło i powidło.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Mimo, że chyba lekko się ześlizgnął z bitu w niektórych momentach to całościowo siada to bardzo spoko, poskładane poprawnie, bit bardzo dobry.
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Przesłuchałem z 50 razy od wyjścia i normalnie u mnie LVL7 > LVL2 > IKN2 > reszta
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
Drax

Post autor: Drax »

:) Powiem wam, że wracam na slizg / slizgawke tylko w te dni. Dla mnie klasycznie :bowdown: :bowdown: :bowdown: ciesze się ,że historia nadal trwa.
goebbels

Post autor: goebbels »

Tak jak jestem fanem wszystkich levelów i pierwszego ikon'a i ide za tym wszystkim w ogień. Tak uważam, że no słaby jest ten ikon. Nie podchodzi mi to totalnie. Gdzie jest nawijka o dzieciaku i swojej michalinie? (kurwa czekałem na to w opór np. bo sam zostałem ojcem i to najlepsze uczucie ever - KURWA NO PRZECIEZ TO JE PODSUMOWANIE ROKU DO CHUJA) no kurwa to jest takie nielaikowe i na siłe pisane, aczkolwiek trafne w niektórych momentach... ale jakoś nie takie jakie miało być.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ja to czekałem na zapowiadane wystąpienie Michaliny na NieMaMowy - spojrzenie na alkoholika oczami partnerki ma niesamowity potencjał - no ale pewnie się już nie doczekam...
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
frontkick

Podbijam, tez czekam a to juz chyba rok spokojnie minal od odcinka w ktorym Mar to zapowiedzial
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

2021 a laik dalej mysli że jest dobrym raperem
This page is no longer available.
ODPOWIEDZ