Kamerzysta - Afirmacja (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Jak Ślizgawka ocenia tę płytę?

5
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
3
2
10%
2
0
Brak głosów
1
1
5%
Nie słuchałem i nie zamierzam
18
86%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Kamerzysta - Afirmacja (2019)

Post autor: oldschool »

OKŁADKA
Obrazek
TRACKLISTA:
1. Flex ft. Kubańczyk
2. Titanic
3. Venom ft. Kubańczyk
4. Mamy to coś
5. Air force one
6. HD
7. Ostatni taniec
8. Pięć promili
9. Szare bloki
10. Vip
11. Seven
12. Idę w górę
13. Hell boy
14. Biała noc
15. O na jak ogień
16. Ballada o byłej ft. Kubańczyk
SPOTIFY
Ośmielę się zaryzykować, że była to jedna z najlepiej sprzedających się płyt z polskiego rapu w 2019. Pan YouTuber zostawił daleko w tyle takiego Pezeta, a Afirmacja jest obecnie na 12 miejscu Olisu (będąc na nim łącznie 17 tygodni i debiutując z 1). Na ten moment album ma status platyny, ale nie zdziwię się jak wpadnie coś więcej.

Samej płyty w całości nie słuchałem, ale te kawałki, które sprawdziłem były mega generyczne i dla mnie nie było to nic ciekawego. Nie mogę mu jednak odmówić tego, że jakoś to brzmi (jak widać rapować w czasach dzisiejszej technologi może każdy). Natomiast biznesowo wielu przedstawicieli sceny mogłoby się od niego uczyć. Wiedział czego oczekuje jego target i idealnie to zrobił. Do tego plus za to, że nie pchał się za bardzo na scenę, a robił swoje na boku. Taki Człowiek Warga wpierdalal się gdzie się da, płacił za reklamę takiemu GlamRapowi a i tak chuja mu to dało.

Uważam też (całkiem serio), że płyta jak najbardziej zasługuje na temat na forum i jestem ciekaw waszych opinii.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
arboozrap

Re: Kamerzysta - Afirmacja (2019)

Post autor: arboozrap »

To że coś się dobrze sprzedało nie oznacza, że jest to dobre. A to że coś takiego wyprzedziło Pezeta pokazuje spierdolenie obecnego pokolenia młodzieży i najniższe gusta muzyczne :(
Ostatnio zmieniony 22 sty 2020, 17:04 przez arboozrap, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tracz
Zbanowany

Post autor: Tracz »

oldschool pisze: 22 sty 2020, 16:54 Natomiast biznesowo wielu przedstawicieli sceny mogłoby się od niego uczyć. Wiedział czego oczekuje jego target i idealnie to zrobił.
Haha, jak mnie śmieszy takie pierdolenie. Ciekaw jestem czego mogliby się od niego uczyć? Przecież on nie jest raperem, jest znany z nagrywania durnych filmików dla małolatów, więc ojebał im jeszcze płyty. Jasne, za całokształt można powiedzieć że typ wie jak zrobić pieniądz, ale jak się to ma do raperów, i co w tym trudnego opchnąć muzykę targetowi i fanom który już posiadasz a nie musisz ich zdobywać muzyką? :dunno:
Ostatnio zmieniony 22 sty 2020, 17:05 przez Tracz, łącznie zmieniany 1 raz.
#BOR4LIFE
Awatar użytkownika
arboozrap

Post autor: arboozrap »

Albo coś się robi z pasji, albo się tego nie robi wcale. A robić coś dla pieniędzy to zaprzeczenie ideałom rapu. Powinna być od zawsze na zawsze Prawdziwość Dla Gry. No i przy okazji odkurzam klasyk Włodka z pierwszej producenckiej składanki Volta ;)
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Raperzy od Kamerzysty mogliby sie nauczyc uskuteczniac wyjebki na sluchaczach, jak pionierzy Tomb i Belmondo
Influencer.
daveyo

Post autor: daveyo »

Ja tak samo całości nie słuchałem, tylko to co tam wpadało od jakiegoś czasu z klipami. Uważam, że nie jest to jakieś tragiczne i bywały gorsze rzeczy. Leci sobie na bicie, jakiś minimalny warsztat ma + to co napisałeś, że zbytnio się z tym nie pchał tylko po prostu robił swoje, bez jakiegoś pierdolenia, że WPIERDALA SIĘ NA SCENE NAJWIĘKSZY KOT, KTÓRE ROZJEBE SCENE I WSZYSTKICH RAPERÓW (oprócz paru wersów na trackach). To, że tam się to sprzedało w takich ilościach to dla mnie osobiście nie robi to wrażenia i w żaden sposób nie wpływa to na końcowy wydźwięk i ocenę albumu, było to już na początku do przewidzenia. Tak poza tym to niczym to się nie wyróżnia i nie czuć w tym żadnego charakteru czy cokolwiek, ale gratuluję sukcesów i jeśli robi to z pasji i serducha to nie działa z tym dalej. Pozdro.

ale powiem Ci zaskoczyłeś mnie teraz [mention]oldschool[/mention] :D
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

moj 11 letni chrzesniak puszczal mi to w swieta i mu sie podobalo ;)
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tracz pisze: 22 sty 2020, 17:04
oldschool pisze: 22 sty 2020, 16:54 Natomiast biznesowo wielu przedstawicieli sceny mogłoby się od niego uczyć. Wiedział czego oczekuje jego target i idealnie to zrobił.
Haha, jak mnie śmieszy takie pierdolenie. Ciekaw jestem czego mogliby się od niego uczyć? Przecież on nie jest raperem, jest znany z nagrywania durnych filmików dla małolatów, więc ojebał im jeszcze płyty. Jasne, za całokształt można powiedzieć że typ wie jak zrobić pieniądz, ale jak się to ma do raperów, i co w tym trudnego opchnąć muzykę targetowi i fanom który już posiadasz a nie musisz ich zdobywać muzyką? :dunno:
Jego target to 6-13 lat (w tym absurdalnie dużo dziewczynek). Gość wiedział komu wpierdala swój produkt i zrobił to idealnie:
- zasłanianie twarzy, żeby pokazać ją na okładce (na dzieci to działało)
- wpierdolenie chińskiej opaski na rękę za 20 gr za opóźnienie preorderu
- teledyski kręcone tak, aby było na nich pokazne to co interesuje dzieci, czyli przepych, prestiż i szmaty znanych firm
- wjebanie sobie uwielbionego przez ludzi Bonusa BGC na intro kawałka i miniaturę klipu (klip 20 mln teraz) https://www.youtube.com/watch?v=1DUGxecJ5UM

Nie śledziłem jego ruchów biznesowych, aż tak dokładnie, ale skoro typek potrafił wkręcić swoim odbiorcom, że muszą mieć jego płytę i sprzedaje więcej niż 90% sceny no to jednak jakieś tam umiejętności biznesowe posiadać musi. Próbował Gimper, próbował Warga, ktoś tam pewnie jeszcze próbował rapować z Youtuberów i żadnemu taka kariera nie wyszła.

Gość ma taki pomysł na siebie i oczywiście jego content jest głupi, ale to już wina tego, że jego odbiorcy to debile. Moim zdaniem swój plan stania się raperem zrealizował w 110% i ciekawi mnie, czy za takie 2-3 lata będzie miał featy z powiedzmy Żabsonem.

A co do tego, czy robił to z pasji, czy nie? Nie, robił to dla pieniędzy. Miał zamiar nagrać płytę disco-polo, ale stwierdził, że na rapie zarobi więcej. Płytę discopolową nagrywa czy już tam nagrał jego ziomek Kruszwil i tez wyciągną z tego ogrom hajsu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ