Tracz pisze: ↑22 sty 2020, 17:04
oldschool pisze: ↑22 sty 2020, 16:54
Natomiast biznesowo wielu przedstawicieli sceny mogłoby się od niego uczyć. Wiedział czego oczekuje jego target i idealnie to zrobił.
Haha, jak mnie śmieszy takie pierdolenie. Ciekaw jestem czego mogliby się od niego uczyć? Przecież on nie jest raperem, jest znany z nagrywania durnych filmików dla małolatów, więc ojebał im jeszcze płyty. Jasne, za całokształt można powiedzieć że typ wie jak zrobić pieniądz, ale jak się to ma do raperów, i co w tym trudnego opchnąć muzykę targetowi i fanom który już posiadasz a nie musisz ich zdobywać muzyką?
Jego target to 6-13 lat (w tym absurdalnie dużo dziewczynek). Gość wiedział komu wpierdala swój produkt i zrobił to idealnie:
- zasłanianie twarzy, żeby pokazać ją na okładce (na dzieci to działało)
- wpierdolenie chińskiej opaski na rękę za 20 gr za opóźnienie preorderu
- teledyski kręcone tak, aby było na nich pokazne to co interesuje dzieci, czyli przepych, prestiż i szmaty znanych firm
- wjebanie sobie uwielbionego przez ludzi Bonusa BGC na intro kawałka i miniaturę klipu (klip 20 mln teraz)
https://www.youtube.com/watch?v=1DUGxecJ5UM
Nie śledziłem jego ruchów biznesowych, aż tak dokładnie, ale skoro typek potrafił wkręcić swoim odbiorcom, że muszą mieć jego płytę i sprzedaje więcej niż 90% sceny no to jednak jakieś tam umiejętności biznesowe posiadać musi. Próbował Gimper, próbował Warga, ktoś tam pewnie jeszcze próbował rapować z Youtuberów i żadnemu taka kariera nie wyszła.
Gość ma taki pomysł na siebie i oczywiście jego content jest głupi, ale to już wina tego, że jego odbiorcy to debile. Moim zdaniem swój plan stania się raperem zrealizował w 110% i ciekawi mnie, czy za takie 2-3 lata będzie miał featy z powiedzmy Żabsonem.
A co do tego, czy robił to z pasji, czy nie? Nie, robił to dla pieniędzy. Miał zamiar nagrać płytę disco-polo, ale stwierdził, że na rapie zarobi więcej. Płytę discopolową nagrywa czy już tam nagrał jego ziomek Kruszwil i tez wyciągną z tego ogrom hajsu.