Adi Nowak - Nienajprawdziwsze EP (2016)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

daveyo

Adi Nowak - Nienajprawdziwsze EP (2016)

Post autor: daveyo »

OKŁADKA
Obrazek
"Nienajprawdziwsze" to naszkicowane urywki nienajmilszego okresu mojego życia, wypełnione kolorowymi mazakami dla zmyłki. Trochę Adiego, sporo dystansu oraz ironii względem świata, ludzi i samego siebie. Nienajgłębsze relacje damsko-męskie, kilkaset chmuuur oraz zdrowy egoizm dokarmiany obsesyjnym zamiłowaniem do samorozwoju. To jest to_"
TRACKLIST:
1. Narkotest
2. Madafaka
3. Obcaz
4. Idiotko moja
5. Papcie i Używki
6. Day off
7. I love me
8. El Poznaniako
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... jhiPwgFPr2

Od tego zaczęło się większe zainteresowanie Adi Nowakiem, jak wspominacie ten mini album? Które kawałki wspominacie najlepiej?
Awatar użytkownika
Groszek

Re: Adi Nowak - Nienajprawdziwsze EP (2016)

Post autor: Groszek »

Jedyna dobra rzecz która wypuścił reszty nawet nie słuchałem więcej niż raz bo meh
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Kiedyś muszę wrócić i ocenić ponownie, bo nigdy nie kumałem, o co tyle hałasu z tym Adim Nowakiem, a ta epka totalnie po mnie spłynęła, ale to był taki czas, że miałem trochę dosyć rapu.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Wspaniały debiut! To było duże na tamte czasy - te 10 lat temu. Przychodzi gostek znikąd, nieznany przez nikogo, wrzuca płytkę w neta bez teledysków, bez promocji i chwilę później bierze go pod skrzydła asfalt. Przeskoczył sobie etap podziemia tak o.
Fajne laidback'owe bity które zostawiają dużo przestrzeni na rap, Adi śmiga sobie po nich sprawnie i przede wszystkim o coś mu w tych trackach chodzi nawet jeśli są o głupotach. Fajny klimat, super płytka :3

Nie potrafię zrozumieć co się z nim stało później :mad:
Popi.jaku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nie no panowie, chujowe
taki taco hemingway tylko z gorszym głosem i na lepszych bitach, choć kradzionych
zuperhero

Post autor: zuperhero »

Jose pisze: 07 gru 2019, 23:20 Kiedyś muszę wrócić i ocenić ponownie, bo nigdy nie kumałem, o co tyle hałasu z tym Adim Nowakiem, a ta epka totalnie po mnie spłynęła, ale to był taki czas, że miałem trochę dosyć rapu.
+1 pamiętam że jak wychodziło, też zupełnie się tym nie jarałem. imo popularność wynikała z faktu, że wtedy na scenie nie było jeszcze tyle soft-boyowych klimatów więc naturalnie materiał się wyróżniał.
Awatar użytkownika
sheider

Post autor: sheider »

swojego czasu mocno ceniłem sobie jego rzeczy - co prawda bardziej wybiórczo, ale jednak
nasycanie tekstów środkami stylistycznymi i podawanie ich w luźny sposób, tak jak u niego, zawsze do mnie przemawiało
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Popi pisze: 24 wrz 2025, 16:51 Wspaniały debiut! To było duże na tamte czasy - te 10 lat temu. Przychodzi gostek znikąd, nieznany przez nikogo, wrzuca płytkę w neta bez teledysków, bez promocji i chwilę później bierze go pod skrzydła asfalt. Przeskoczył sobie etap podziemia tak o.
Fajne laidback'owe bity które zostawiają dużo przestrzeni na rap, Adi śmiga sobie po nich sprawnie i przede wszystkim o coś mu w tych trackach chodzi nawet jeśli są o głupotach. Fajny klimat, super płytka :3

Nie potrafię zrozumieć co się z nim stało później :mad:
Ano
Jarałem się jak dziki jak to wyszło. Minimalistyczne bity, bezczelność ale taka prześmiewczo-rozbrajająca; fajny patent z refrenem Madafaka
Potem zmienił się w jakiegoś zmanierowanego, przećpanego wąsatego Abradaba i niestety odkrył autotune. Już kolejny album był chujowy;
potem chyba tylko autobiograficzne "Ognisko niedomowe" było w większości całkiem udane
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
ODPOWIEDZ