Aby śmierć miała znaczenie – album studyjny polskiego rapera Bedoesa i producenta muzycznego Kubiego Producenta. Wydawnictwo ukazało się 17 lutego 2017 roku nakładem wytwórni muzycznej SB Maffija. Album zadebiutował na 1 miejscu OLISu.
OKŁADKA
NFZ czy BiM topka singli roku. IMO zdecydowanie najlepsza plytka Borysa, a i tak w chuj nierowna. Sporo gimbo-populistycznego pierdolenia z wersami typu "jebać polityków" #ostr
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56
jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
kshaq pisze: ↑26 paź 2020, 19:53
Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
nie da sie teraz tego sluchac, wtedy benger. Wracam chetnie do TBK i Squadshits.
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
NFZ, Biały i Młody, Gang gang gang to były największe bangery z tej płyty.
Dość dobrze wspominam, trochę słabo się zestarzało, można powiedzieć, że zatrzymało się w tym 2016/2017 roku i zawsze będzie je przywoływać. Bedi jeszcze krnąbrny i buńczuczny, z niewyparzoną gębą, zanim przymknęły mu ją afery.
Wtedy był gruby, teraz jest grubszy, ja wolę jednak te starsze rzeczy. Cenię bezpośredniość i przewózkę na tej płycie, pewnie naciąganą rzeczywistość, ale klimacik na kilku numerach jest.
nie przypominam sobie zebym zapetlal w momencie kiedy to wychodzilo jakis inny polski material, wiec szacuneczek dla bedoesa za niego, jednak z perspektywy czasu to byl max na co go stac i nic lepszego juz nie wyda.
dobra płytka, powiedziałbym, że klasyk polskiego niuskulu, ale chyba nikt z dzieciaków obecnie słuchających bedoesa nie pamięta albo i nie zna tej płyty