Tracklista
1. Usiądź weź krzesło
2. Bajera
3. Milczmen
4. Napad na Babel
5. Folwark Zwierzęcy
6. Hoaxxxka
7. Lulaj syneczku mój
8. Da bad man riddim
9. ?
10. Pod sceną
11. Screamdustry
Odsłuch
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Wymuszone jest, kiedy żaden normalny człowiek nie ma najmniejszych szans domyślić się, co autor miał na myśli dopóki on sam tego nie wyjaśni. Lulaj syneczku nawet lubię, ale odpalając większośc pozostałych kawałków, mam wrażenie jakbym słuchał czegoś, co nagrałem wczoraj po pijaku a dziś na trzeźwo nie pamiętam o co mi mogło wtedy chodzić.sugarhill_notausgang pisze: ↑13 wrz 2019, 11:47 Zwłaszcza ciekawi mnie dyskusja o tym, czy wszystkie metafory były "wymuszone", i ile trzeba myśleć nad metaforą, np. jak wymyślisz w minutę to jest niewymuszona, ale jak kombinujesz 10 minut to jest wymuszona i już słychać, że za długo myślałeś.
A takie posty są pisane chyba tylko przez ludzi, którzy mają same szóstki z wypracowań i szykują się do klasy humanistycznej w liceum. Specjalnie dla Ciebie z dedykacją wiersz poety żyjącego w XVII w., któremu w Japonii stawia się pomniki:
Fajnie, zdefiniuj jeszcze "normalny człowiek" i gitówa. No i fajnie, że "klatki - wargi PRL-u" nie jest wymuszoną metaforą, skoro nawet lubisz. Czy jest?
W szkole nie miałem szóstek, bo siedziałem w ostatniej ławce i słuchałem rapu, chłopaku.sugarhill_notausgang pisze: ↑13 wrz 2019, 12:04A takie posty są pisane tylko przez ludzi, którzy mają same szóstki z wypracowań i szykują się do klasy humanistycznej w liceum. Specjalnie dla Ciebie z dedykacją wiersz poety żyjącego w XVII w., któremu w Japonii stawia się pomniki:Spoiler
Fiołki -
Jakże cenne
Na górskiej ścieżce.