Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Re: Rapowy offtopic

Post autor: Jiigsi »

Nie pobrałem muzyki na komputer od liceum
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

MalinowyJogurt pisze:Zgrywacie sobie swoje ulubione kawałki na dysk w obawie, że kiedyś mogą paść serwery serwisów z których korzystacie lub raper będzie miał taki kaprys i je usunie? Ja w sumie wszystko starsze niż 5-6 lat zacząłem sobie zgrywać, bo bym żałował jakby nie wiem taki pierwszy Bonsoul był nie do odnalezienia lub coś z lokalnego podziemia (o to bardziej się boję)
Dzisiaj właśnie sprawdzałem czy mam na dysku Lepiej Nie Pytać :D
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

wszystko mam na dysku, inaczej nie słucham, nwm nigdy się nie przestawiłem na te serwisy, nie miałem potrzeby i lubię mieć taki katalog w jednym miejscu, pobieram płytę, potem wrzucam na telefon i po osłuchaniu usuwam nielubiane kawałki
Spoiler
Obrazek
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nie da się tak żyć w 2022, chyba, że mało słuchasz
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
aleksy

no na pewno nie słucham tyle co ty, single sprawdzam raczej wszystkie, jakie napotkam, ale jak mnie nie przekonują, to uznaję album za chujowy i nie sprawdzam, taka selekcja mi bardzo odpowiada

znaczy ja cały czas jestem w trakcie odsłuchu jakiegoś albumu, ale podchodzę do tego na luzie, słucham sb podczas jazdy na rowerze, na spacerach albo ostatnio jak sb pykam w fifę na ps4, ale jak akurat nie robię tych rzeczy, to nie i się nie spinam, często też sb odświeżam stare rzeczy (które już mam na dysku) albo takie, w których zapomniałem, które kawałki były dobre i nie robię żadnych wyścigów, w muzyce słucham głównie dobrej zabawy i poprawy samopoczucia i raczej nie myślę o rankingach i nie traktuję tego jak obowiązku

trochę wyszło z tego łzawe oświadczenie, ale trochę mnie obraziło stwierdzenie, że mało słucham ;p
Ostatnio zmieniony 13 sty 2022, 20:07 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

A co zanim wyjdzie dany album? Single ripujesz z YT? Albo numery, które nie znajdą się na albumie tylko luźno wrzucone? Po prostu czas na ogarnianie tego jest tak duży, że warto się przestawić. Ja to zrobiłem jakoś w 2018.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Ja słucham w ogóle tylko albumami w całości i jak w furce mam robić za dja to w chuj ciężko wymyślać jakieś kurwa zajebiste kawałki, bo ja w głowie mam tylko całe płytki. Ostatnie playlisty moje to aktualizowałem z 2 lata temu.
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
aleksy

single przesłuchuję na yt i raczej staram się za dużo nie słuchać, żeby potem wjechały w miarę świeżo na albumie

luźno wrzucone też sb słucham na yt, no tu można powiedzieć, że w pewnym sensie odsłuchuję na serwisie

nie mówię, że nigdy się nie przestawię, ale na razie tak jest spoko :D
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ja ripuje z yt do fury + streamingi na wszystkim innym+pikers na aplikacji MUSI na telefon, na ktorej mozna wygasic ekran na yt
mundialopsychoza
Awatar użytkownika
aleksy

no i jeszcze wspomnę, że jakoś rok temu zmieniłem system odsłuchu, bo męczył mnie przeważnie cały album na raz i jak płyta miała np. te 20 kawałków, to zacząłem dzielić takie na pół i przesłuchiwałem jakby były dwoma albumami ;d w sensie robię trzy odsłuchy (chyba że kompletna chujoza to odpuszczam) tej połowy płyty i wtedy usuwam tracki, których nie lubię i zostawiam te fajne, ale potem nie odsłuchuję od razu drugiej części tej samej płyty, tylko zaczynam kolejną innego rapera, żeby mi się mc nie znudził XD teraz doszedłem do takiego momentu, że rzadko kiedy już sprawdzam album na raz, chyba że jest naprawdę krótki, a nowego kanyego to wgl podzieliłem na trzy i teraz będę zaczynał sprawdzać ostatnią część, bo dziś skończyłem pierwszą część kodacka heart break kodak (której akurat nie sprawdzam pierwszy raz tylko odświeżam), wiem, że trochę zajebało autyzmem, ale ja generalnie jestem pierdolnięty i już trudno, tak mi najlepiej pasuje
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

aleksy pisze: 13 sty 2022, 19:59 no na pewno nie słucham tyle co ty, single sprawdzam raczej wszystkie, jakie napotkam, ale jak mnie nie przekonują, to uznaję album za chujowy i nie sprawdzam, taka selekcja mi bardzo odpowiada
Robię dokładnie tak samo.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
oyche

Post autor: oyche »

@Anastazja10 polecam zapoznac sie z ponizszymi tematami aby uzyskac kompleksowa wiedze z plhh

https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=421
https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=6355
https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=5039
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

liczyłem na link do Króciutko EP
oyche

Post autor: oyche »

króciutko ep to za trudny w odbiorze materiał dla kogoś bez znajomości absolutnych podstaw
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Niestety temat o tym klasyku został zamknięty z przyczyn pozaforumowych w akcie bezsilnej furii jednego z adminów zaraz po największym meltdownie w historii slizgawki, a bez sensu linkować do zamkniętego tematu
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: 03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Anastazja10

Post autor: Anastazja10 »

oyche pisze: 17 sty 2022, 21:11 @Anastazja10 polecam zapoznac sie z ponizszymi tematami aby uzyskac kompleksowa wiedze z plhh

https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=421
https://slizgawka.eu/viewtopic.php?f=5&t=6355
O, dziękuję bardzo. Ja się zastanawiam dlaczego mnie tu oznaczają, a tu zagadka rozwiązana. Napewno będę przykładnym uczniem i zapoznam się że wszystkim.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Tych leaków jest o wiele więcej :rotfl:
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Obrazek

niby taki bojowy a jakby trzeba było zalać wachę do auta to by się zesrał
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Trochę to będzie kontrastować z moim forumingiem względem niego, ale Pezet props
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

Pezet niczym za dawnych lat :bowdown:
Sensei życia
ODPOWIEDZ